Sabtu, September 6

Yang ini pula bagaimana, saudara?

Entah apa gila ntah aku sekarang ni, takda kerja. Sebab orang tak bagi job kot? Aku duduk rumah 3 4 hari ni, memenuhkan puasa aku, sambil bertarung dengan code - code html yang boleh buat Najib atau Anwar menyerah kalah.

Hari tu punya layout, agak sempit, warnanya pun menyempitkan kepala aku. Dengan tak seberapa hebatnya, aku pun menurunkan kreativiti aku ke laptop aku dan inilah hasilnya buat sementara waktu.

Kau suka tak ?? Tak suka jugak??

Ikut suka lah. Aku pun tak tahu. Tapi yang ni oklah sikit kot daripada gambar adik magis purple yang aku jumpa dekat blogskins tu. Tapi itu aku copy paste je, yang ni memang takkan jumpa kat blogskins, sebab aku buat sendiri.

Sebenarnya aku jumpa satu wallpaper dekat Vladstudio (sini). Ni gambar asal. Sebenarnya aku carik gambar backpacker, tapi takda. Ni je yang ade, sebab dia tarik beg, kire oklah. Idea pun timbul ler dari situ campur dengan idea layout lama aku. Aku fikir layout ni takdalah nampak budak - budak sangat, dan tak nampak maskulin sangat. Sipi - sipi.

Backpacking = Aku gemar.


Cuma code asalnya aku amik dari code yang lama. Aku buat balik. Aku korek. Aku tukar:

1. Gambar atas tu aku buat balik sendiri. Title atas tu.
2. Background keseluruhannya lah.
3. Color - color font dan family - family nya.

A'ah, untuk korang yang dah pandai memang lah nampak benda aku buat ni simple je. Terima kasih.

Deconstruction.

Yelah ! aku dah lah tak pandai benda ni, bila dah siap mesti le aku seronok. Tu pun susah nak faham ke? Untuk orang yang pandai memang lah senang, untuk orang yang bucode macam aku ni? (buta + code).

Ok? Tak suka jugak?

Terima kasih.

4 ulasan:

p r i n c e s s berkata...

yang ini lebih maju ... i suker ...

org lain xsuker??? lantakkan ... =)

Zahiril Adzim berkata...

terima kasih. :)

S.I.D berkata...

janji boleh tules...urh..taip..
nice blog...memang kul...

* hana oh hana * berkata...

boley ajar saye camne nak bwat ? saye baru lagi dalam blog so nak maju macam zahiril .. and lagi satu , boley tak zahiril tolong spend time tok hana ? plezz tolong spend time tengok blog hana . and komen .. blog hana menarik atau tak .. plezzzz hanaohhana.blogspot.com