Sunday, January 8

langsung takda

Aku masuk bilik komputer.
Aku bukak suis lampu.
Aku bukak komputer.
Aku tarik kerusi.
Aku duduk.

Aku bukak blogger.com sebab nak tulis entri baru.
Aku pandang dua biji monitor depan aku.
Aku pandang, aku tenung.
Tenung monitor, tenung punya tenung.
Aku tenung lagi.

Peh, monitor ni tak memberi inspirasi langsung siot.
Bangang.
Tak bleh blah.
Aku blah.


+ Ini bukan puisi

73 comments:

laskar pelangi said...

Hehehe:)

takde idea la tu..:)

Cheek Eyka said...

Sama lah..ditenung monitor..blurr... nk tulis entry pon x leh..;))

Hello n Hye! said...

kesian takde idea..
apa pun, entry ni ringkas mudah faham :)

faizulosman said...

apa yang tak adanye???

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/01/hebat-hidup-di-ukm.html

aalia shahira said...

baru nak tulis "boleh pulak buat puisi mcm nie?"then,scroll sampai habis,bukan puisi rupanya :P hehe

Afiqah Fauzi said...

kesian monitor jadi mangsa...

Azura Mendezz said...

Hahahahhaaadooiiii!!

maisarah sarah said...

adeh...xde inspirasi tapi still ada entry baru.jadilaaa

hahaha ^_^

LynnDamya said...

hahahaha, ZA~~~ apekah ini~~? hahaha <-- xfaham pape, tp still nk gelak :p

Cik Paah said...

aku bukak
aku baca
aku terkesima dgn kata2 nya
ringkas tapi menarik
aku terus meminati karya kata puitisnya
aku akan selalu ikut perkembangan nya.. itulah blog zahiril adzim :)

*Mrsfarahzaki * said...

-SAMA- JUGA TERASA BANGANG!- mungkin waktu nie waktu otak tak berkembang dengan bagus.

Egie Polaris said...

ala, kecewa baca entry ni. Tapi sebab dah lama tunggu new entry, kira ok la dari takde. Hehe!

manusia said...

http://pencatatkata.blogspot.com/ tekan tengok boleh . bob bagi kuat sikit .

Puan Besar Shag Yahaya said...

Tetiba monitor pun tak ber-inspirasi. Kena beli baru ! HAHA :D

Entri Terbaru Shag Yahaya

Zaki Muhammad said...

usai membaca,
ini respons aku terhadap entry ini.
mohon dibaca
http://www.zetchihenry.co.cc/2012/01/langsung-takda-remake.html

aJa said...

huhu..best le :)

Askrie Hishamuddin said...

tapi tetap ada entri baru untuk ditulis dan dibaca. kira okay lah tu.

siti azizah Sang Pencinta said...

en zahiril terus menulis.. kami menunggu anda menulis..selepas berumahtangga memang banyak yg perlu disusun..tapi percayalah penyusunan itu juga boleh menjadi satu idea kpd en kelak..

El-Janna said...

haha tp ada juga entry langsung takda ni. hehe^^

saljihitam said...

ai, dah ada suri pun masih lagi tak terisi ? haha, selamat menempuh alam berumah tangga nohhh.

Anys Farhana said...

terbaikk...hehehe

Anys Farhana said...

terbaikk...hehehe

NIZAM said...

rindu nk baca update anda :))

ainzoo said...

:)

Minda kau perlu rehat Bob!
atau mungkin, kau buat pantun sebagai warm up untuk puisi ;)

Take your time.

Aku selalu jenguk ke sini,
Tunggu karya buah tangan kau,
Tapi pedulikan aku yang ternanti,
Asalkan kau beri yang kaw kaw.

Hehe

Cinta Madu said...

haha, at least you're trying. tp kot ye pun nak cari idea, tenung lah muka ister. baru lah inspirational. ada ke patut pegi tenung monitor. :P

kampong boy said...

dah tak boleh nak selalu ngadap komputer lelewat malam dah sekarang...ek? ke tak??

Fatihah Malik said...

la, kenapa tak buat entry baru abg zahiril? baru ingt nak baca nukilan baru.

dear yayah said...

ni gmbar pe? seram je tgk

syaza said...

ko pnya "takda idea" pn mcm berinspirasi gile dah, haha perghhh biasala orang berkarya heh :D

Anonymous said...

hahahahahhahahahaha.

update yang ini pon boleyyyy :p

Nur Farahana said...

Abg ZA, how bout cerita pasal ur happy time. nk dengar

blog-tips-kurus said...

kok ade 2 monitor? waduh!!

*ini pon boleh jadi entry, bro.
ohsem!! (>.<)

sYiRa LoKMaN said...

smart ! :D haha

MsCoffeeCat said...

Cube tenung objek lain. huhu

naziyatul fatihah said...

hehehe...
berdiri di tgh manusia yang ramai.
pndg ke kanan,blkg,depan pasti ilham datang :)

Hazwan Arif said...

update pasal kawen la

syazwiena khan said...

hahahaha .. agak lawak disituu :)

Aina said...

santai,

IQ = Iez Qis said...

bukan puisi tapi reaksi

*Miss Backspace* said...

same la kita.. langsung takde !

Anwar said...

fuh.

HAMIZAH said...

dah jadi puisi dah pun.bererti gak monitor tu..

Zinnirah Humaira said...

hak3..kadang2 mmg mcm tuh, kdg2 blank tak tau nak tulis apa..jadinya kita yang tenung screen komp balik :)

Zaki Muhammad said...

http://www.zetchihenry.co.cc/2012/01/langsung-takda-remake.html

eyna said...

hikhikhik.. kelakar laa abg zahiril neyh . hehe :D

Syafiqah Alkaf said...

susahnya nak cari bogel menuju tuhan:(, sampai sekarang takdapat beli lagi.

ishiko said...

kalau isea datang xperlu tenung monitor pun.hehee

aidabeelicious said...

tak kisah lah panjang ke, puisi ke, pendek ke. tetap nak baca. walau sepatah.

Pearl Jangmi said...

samela kite =]

Zaf98 said...

hahahaaa! abg! sy rasa, ni entry abg paling lawak! hahahaa!

o.0 ada 2 m0nit0r? bagi sy 1~ hihihii~

capt. keon alhan said...

tenung monitor tu buat apa.tenung la muka wife.baru dtg inspirasi...hehe...

Mila Ahmad said...

terbaek !!! even patah perkataan yang sedikit bila menghayati maksudnya sampai je jiwa haha...
dah xde idea sangat tu :p

CNN @ CheNamNam said...

bob ko patut tenung si isteri sure idea mencurah-curahh....

CINTA UNTUK KITA said...

aku baca tajuknya
aku angguk untuk terjah
aku teliti
aku baca perihalnya
aku scroll bawah lagi
tuan blog tak ada idea
kosong tetap bersama
blur merata-rata
apa lagi duduk terkesima
angkat kaki beredar
dari kamar inspirasi diri
Tu dia Zahiril Adzim
Aku angguk untuk kali kedua
Aku faham aku mengerti
Kini dia tak ada idea untuk entri

hahahahaha... ;p peace..

Jom ke blog saya pulak.. bye!

hanaahmad said...

dia suruh lu tidur bob. ;)

~sHiDa dAn sAfUaN FaMiLy~ said...

sejak2 kahwin ni idea makin kurang eh... : ) heeeee... ye lah byk nk kene fikir lepas kahwin kan... : )
http://sehati0818.blogspot.com/

DeQWa said...

tah ape2 kan,kelakor la polak bile bace...
blah camtu jer....
nice.......

Farahin Najwa said...

maksudnya bob ada problem..
maybe..

anies said...

kalaulah monitor itu bisa memberikan inspirasi pada abg ZA...

fieyona raias said...

akan ku tunggu post baru mu
eleleleleee :)

♥ MS ♥ said...

konfem ni tadek idea. HAHA

Anonymous said...

minat abg zahiril n kak shera so much.. xde ke entry pasal both of u?? sweet ... abg zahiril slalu la update entry suke la bace pasal ayat2 puitis abg.. =)

xbosan bace byk kali... nice..

lely punyer!!! said...

haha. pernah mengalami rasa bangang yang serupa itu juga. =)

Nur Zulaikha said...

follow sini..16229
takde idea ke?hehehe

Liza said...

kalau dh pandai berpuisi, yg bukan puisi pun jadi cam puisi

Eyda Syahida said...

same laa.. lately takde idea dah nak taip ape. walopon sebelum2 ni entry merapu meraban jep. hiks!

D'ya Marshmello said...

haha ini kes takde idea nak taip entri lettew..kite serupa la.ngehehe slm peknalan :)

jemput singgah T___T

LATEST ENTRY : Kenapa Perlu Salahkan Takdir ?

SHAHIDA SHIDA said...

tenung lagi...dan tenung...

Pn. Sheila said...

hehe... syok baca puisi ni... sangat jujur dan ikhlas... salam kenal dr puan sheila...

Syufarr said...

haahaahaahah...coooolllll :D

miZz LOla.. said...

waaa..ada jgk cm tuh..hahaa

rumput said...

haha. terbaik! :D

Eqin News said...

Bace pye bace dengan ati yg suspen.. bace yg seterus nye pkran ku de sesuatu yg mengejutkan.. rupe2x nye peerrrhhh... X DOK IDEA... kuwang3x.. tgk gamba pn gempak doll...