Ahad, Januari 8

langsung takda

Aku masuk bilik komputer.
Aku bukak suis lampu.
Aku bukak komputer.
Aku tarik kerusi.
Aku duduk.

Aku bukak blogger.com sebab nak tulis entri baru.
Aku pandang dua biji monitor depan aku.
Aku pandang, aku tenung.
Tenung monitor, tenung punya tenung.
Aku tenung lagi.

Peh, monitor ni tak memberi inspirasi langsung siot.
Bangang.
Tak bleh blah.
Aku blah.


+ Ini bukan puisi

73 ulasan:

laskar pelangi berkata...

Hehehe:)

takde idea la tu..:)

Cheek Eyka berkata...

Sama lah..ditenung monitor..blurr... nk tulis entry pon x leh..;))

Hello n Hye! berkata...

kesian takde idea..
apa pun, entry ni ringkas mudah faham :)

faizulosman berkata...

apa yang tak adanye???

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/01/hebat-hidup-di-ukm.html

aalia shahira berkata...

baru nak tulis "boleh pulak buat puisi mcm nie?"then,scroll sampai habis,bukan puisi rupanya :P hehe

Afiqah Fauzi berkata...

kesian monitor jadi mangsa...

Azura Mendezz berkata...

Hahahahhaaadooiiii!!

maisarah sarah berkata...

adeh...xde inspirasi tapi still ada entry baru.jadilaaa

hahaha ^_^

LynnDamya berkata...

hahahaha, ZA~~~ apekah ini~~? hahaha <-- xfaham pape, tp still nk gelak :p

Cik Paah berkata...

aku bukak
aku baca
aku terkesima dgn kata2 nya
ringkas tapi menarik
aku terus meminati karya kata puitisnya
aku akan selalu ikut perkembangan nya.. itulah blog zahiril adzim :)

*Mrsfarahzaki * berkata...

-SAMA- JUGA TERASA BANGANG!- mungkin waktu nie waktu otak tak berkembang dengan bagus.

Egie Polaris berkata...

ala, kecewa baca entry ni. Tapi sebab dah lama tunggu new entry, kira ok la dari takde. Hehe!

manusia berkata...

http://pencatatkata.blogspot.com/ tekan tengok boleh . bob bagi kuat sikit .

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Tetiba monitor pun tak ber-inspirasi. Kena beli baru ! HAHA :D

Entri Terbaru Shag Yahaya

Zaki Muhammad berkata...

usai membaca,
ini respons aku terhadap entry ini.
mohon dibaca
http://www.zetchihenry.co.cc/2012/01/langsung-takda-remake.html

aJa berkata...

huhu..best le :)

Askrie Hishamuddin berkata...

tapi tetap ada entri baru untuk ditulis dan dibaca. kira okay lah tu.

siti azizah Sang Pencinta berkata...

en zahiril terus menulis.. kami menunggu anda menulis..selepas berumahtangga memang banyak yg perlu disusun..tapi percayalah penyusunan itu juga boleh menjadi satu idea kpd en kelak..

El-Janna berkata...

haha tp ada juga entry langsung takda ni. hehe^^

saljihitam berkata...

ai, dah ada suri pun masih lagi tak terisi ? haha, selamat menempuh alam berumah tangga nohhh.

Anys Farhana berkata...

terbaikk...hehehe

Anys Farhana berkata...

terbaikk...hehehe

NIZAM berkata...

rindu nk baca update anda :))

ainzoo berkata...

:)

Minda kau perlu rehat Bob!
atau mungkin, kau buat pantun sebagai warm up untuk puisi ;)

Take your time.

Aku selalu jenguk ke sini,
Tunggu karya buah tangan kau,
Tapi pedulikan aku yang ternanti,
Asalkan kau beri yang kaw kaw.

Hehe

Cinta Madu berkata...

haha, at least you're trying. tp kot ye pun nak cari idea, tenung lah muka ister. baru lah inspirational. ada ke patut pegi tenung monitor. :P

kampong boy berkata...

dah tak boleh nak selalu ngadap komputer lelewat malam dah sekarang...ek? ke tak??

Fatihah Malik berkata...

la, kenapa tak buat entry baru abg zahiril? baru ingt nak baca nukilan baru.

dear yayah berkata...

ni gmbar pe? seram je tgk

syaza berkata...

ko pnya "takda idea" pn mcm berinspirasi gile dah, haha perghhh biasala orang berkarya heh :D

ainakhani berkata...

hahahahahhahahahaha.

update yang ini pon boleyyyy :p

Nur Farahana berkata...

Abg ZA, how bout cerita pasal ur happy time. nk dengar

blog-tips-kurus berkata...

kok ade 2 monitor? waduh!!

*ini pon boleh jadi entry, bro.
ohsem!! (>.<)

sYiRa LoKMaN berkata...

smart ! :D haha

MsCoffeeCat berkata...

Cube tenung objek lain. huhu

naziyatul fatihah berkata...

hehehe...
berdiri di tgh manusia yang ramai.
pndg ke kanan,blkg,depan pasti ilham datang :)

Hazwan Arif berkata...

update pasal kawen la

syazwiena khan berkata...

hahahaha .. agak lawak disituu :)

Aina berkata...

santai,

IQ = Iez Qis berkata...

bukan puisi tapi reaksi

*Miss Backspace* berkata...

same la kita.. langsung takde !

Anwar berkata...

fuh.

HAMIZAH berkata...

dah jadi puisi dah pun.bererti gak monitor tu..

Zinnirah Humaira berkata...

hak3..kadang2 mmg mcm tuh, kdg2 blank tak tau nak tulis apa..jadinya kita yang tenung screen komp balik :)

Zaki Muhammad berkata...

http://www.zetchihenry.co.cc/2012/01/langsung-takda-remake.html

eyna berkata...

hikhikhik.. kelakar laa abg zahiril neyh . hehe :D

Syafiqah Alkaf berkata...

susahnya nak cari bogel menuju tuhan:(, sampai sekarang takdapat beli lagi.

ishiko berkata...

kalau isea datang xperlu tenung monitor pun.hehee

aidabeelicious berkata...

tak kisah lah panjang ke, puisi ke, pendek ke. tetap nak baca. walau sepatah.

Pearl Jangmi berkata...

samela kite =]

Zaf98 berkata...

hahahaaa! abg! sy rasa, ni entry abg paling lawak! hahahaa!

o.0 ada 2 m0nit0r? bagi sy 1~ hihihii~

capt. keon alhan berkata...

tenung monitor tu buat apa.tenung la muka wife.baru dtg inspirasi...hehe...

Mila Ahmad berkata...

terbaek !!! even patah perkataan yang sedikit bila menghayati maksudnya sampai je jiwa haha...
dah xde idea sangat tu :p

CNN @ CheNamNam berkata...

bob ko patut tenung si isteri sure idea mencurah-curahh....

CINTA UNTUK KITA berkata...

aku baca tajuknya
aku angguk untuk terjah
aku teliti
aku baca perihalnya
aku scroll bawah lagi
tuan blog tak ada idea
kosong tetap bersama
blur merata-rata
apa lagi duduk terkesima
angkat kaki beredar
dari kamar inspirasi diri
Tu dia Zahiril Adzim
Aku angguk untuk kali kedua
Aku faham aku mengerti
Kini dia tak ada idea untuk entri

hahahahaha... ;p peace..

Jom ke blog saya pulak.. bye!

hanaahmad berkata...

dia suruh lu tidur bob. ;)

~sHiDa dAn sAfUaN FaMiLy~ berkata...

sejak2 kahwin ni idea makin kurang eh... : ) heeeee... ye lah byk nk kene fikir lepas kahwin kan... : )
http://sehati0818.blogspot.com/

DeQWa berkata...

tah ape2 kan,kelakor la polak bile bace...
blah camtu jer....
nice.......

Farahin Najwa berkata...

maksudnya bob ada problem..
maybe..

anies berkata...

kalaulah monitor itu bisa memberikan inspirasi pada abg ZA...

fieyona raias berkata...

akan ku tunggu post baru mu
eleleleleee :)

♥ MS ♥ berkata...

konfem ni tadek idea. HAHA

Tanpa Nama berkata...

minat abg zahiril n kak shera so much.. xde ke entry pasal both of u?? sweet ... abg zahiril slalu la update entry suke la bace pasal ayat2 puitis abg.. =)

xbosan bace byk kali... nice..

lely punyer!!! berkata...

haha. pernah mengalami rasa bangang yang serupa itu juga. =)

Nur Zulaikha berkata...

follow sini..16229
takde idea ke?hehehe

Liza berkata...

kalau dh pandai berpuisi, yg bukan puisi pun jadi cam puisi

Eyda Syahida berkata...

same laa.. lately takde idea dah nak taip ape. walopon sebelum2 ni entry merapu meraban jep. hiks!

D'ya Marshmello berkata...

haha ini kes takde idea nak taip entri lettew..kite serupa la.ngehehe slm peknalan :)

jemput singgah T___T

LATEST ENTRY : Kenapa Perlu Salahkan Takdir ?

SHAHIDA SHIDA berkata...

tenung lagi...dan tenung...

Pn. Sheila berkata...

hehe... syok baca puisi ni... sangat jujur dan ikhlas... salam kenal dr puan sheila...

Syufarr berkata...

haahaahaahah...coooolllll :D

miZz LOla.. berkata...

waaa..ada jgk cm tuh..hahaa

rumput berkata...

haha. terbaik! :D

Eqin News berkata...

Bace pye bace dengan ati yg suspen.. bace yg seterus nye pkran ku de sesuatu yg mengejutkan.. rupe2x nye peerrrhhh... X DOK IDEA... kuwang3x.. tgk gamba pn gempak doll...