Khamis, Oktober 16

Aku buat pengumuman, kau buat - buat faham.

Apa guna ada blog kalau tak promote kan? Baiklah, ini ada pengumuman Untuk Kawan - Kawan Yang kita Suka!. Ada beberapa benda yang aku nak promote dan kerana itu aku sedikit sibuk untuk minggu ini dan minggu - minggu seterusnya yang membuatkan aku balik rumah terus tido tanpa melayari internet, apatah lagi memblogging.

Buah keranji dalam perahu,
Sorong papan tarik papan,
Aku sibuk sikit kalau kau nak tahu,
Ada kerja sampai awal bulan depan.

Yang pertama.

Aku mungkin berada di sini Sabtu ini. Mungkin, atau mungkin tidak. Ini lokasi terakhir KAMI Gig Tour. Aku tak pasti samada pemeran - pemeran semua dikehendaki hadir atau tidak, sebab belum ada kata putus. Tapi hari tu, katanya seperti pemeran - pemeran dikehendaki hadir untuk membuat 'kehadiran istimewa atas pentas'. Katanya lah. Ya entahlah...


18th October 2008

Bukit Jalil, Car Park

Band : Estrella, Bittersweet, The Times,
One Buck Short, They Will Kill Us All, Meet Uncle Hussain,
Couple, Laila's Lounge,Harmacy, Hujan, The Aggrobeats,
Dragon Red, Pure Vibracion, Republic of Brickfields, OAG, Pop Shuvit,
Plague of Happiness, Love Me Butch, Blind Tribes, Pilgrims and Koffin Kanser!!



Yang kedua.

Aku akan baca puisi aku di sebuah event seorang kenalan, iaitu Cik Wani Ardy. Pukul berapa aku baca, aku pun tak tahu lagi. Kalau senang, datang ler mendengar.

Event ni ada live acoustic, film screening, bacaan puisi dan gerai - gerai (booth yang bermacam). Ye lar kot. Agaknya.

Kalau nak tahu lebih, (aku tahu kau suka melebih) > http://kehadapanbintangjatuh.blogspot.com.

Puisi apa aku baca? Tak tahu lagi. Tapi ia akan bermula dengan ayat ini;

Ke hadapan bintang jatuh... (kau sambung sendiri).


Wani Ardy's HARI BINTANG JATUH
Hari pengakuan kita bergema...

25th October 2008
12pm-10pm

153, Malaysian Institute of Arts's Red Bungalow
Jalan Ampang (Behind Pelita Nasi Kandar KLCC)

ACOUSTIC PERFORMANCES
Para Senandung

Azmyl Yunor / Ana Raffali / Apple Juice
Bintang Batu / Captain G / From Cadillac To Geisha
Joshua Foong / Liyana Fizi / Rashdan Harith
Ray & Ash / Rendra Zawawi / Rina S.
The Fridays / The Siblings

POETRY RECITALS
Pencengkam Jiwa

Ashraf Ishak / Dianne Dayanna / Fynn Jamal
Nona Cici Suleiman / Shaira Amira
Wak Dol / Zahiril Adzim

VIDEO SCREENINGS
Penglipur Lara

VISUAL EXHIBITION
Penghenti Masa

SATURDAY MARKET
Pasar Sabtu

ADMISSION: RM10

Contact numbers:
012-9072507 (Jasmin Ghazalli)
013-2243644 (Kerr Abdullah)

Email:
kehadapanbintangjatuh@gmail.com

Websites:
http://www.myspace.com/waniardy
http://kehadapanbintangjatuh.blogspot.com


Yang ketiga.

Aku dan kawan aku (Fared Ayam) sekarang tengah dalam latihan untuk teater yang akan datang. Ya, akan datang. Dah dekat dah.. Dah ada kat hujung tu haa.. Aku dah boleh nampak dah.. Itu! Itu!

Sebenarnya kitaorang 2 orang tengah 'pecah kepala' cari idea. Maaf lah.

Hujung bulan ni aku ada teater dekat Actor's Studio, Bangsar. Kalau rajin, datang ler nonton. Teater ni berunsur komedi (bukan slapstik). Ada dalam 7 - 8 cerita pendek dalam satu show.

Instant Cafe Kurang Manis

30 October to 2 November 2008
8.30 pm (Wednesday to Sunday)
3.00 pm (Saturday and Sunday )

Venue:
The Actors Studio @ BSC
Level 3, Bangsar Shopping Centre
Jalan Maarof, Bukit Bandaraya
Kuala Lumpur

Tickets:
RM 72 / RM 52
RM 27 (students, seniors)

After a four year hiatus Instant Café returns with a brand new satirical comedy revue about the Last Days, the New Dawn, the Final Hiccup, the Never-Ending Story

Creative Team:
Alex Subryn Luis
Amerul Affendi
Ayam
Azrul Zaidi
Chew Kin Wah
Edwin Sumun
Gan Hui Yee
Jo Kukathas
Kam Raslan
Maya Tan Abdullah
Naa Murad
Reza Rosli
Shantini Venugopal
Tria Aziz
Zahiril Adzim :)
Zalfian Fuzi

Amacam? Ada berani?

10 ulasan:

Dunia Aku dalam diri berkata...

yang pertama aku pergi.. yg kedua tak dapat pergi.. ketiga.. mungkin pergi :)

dAmmEdAmIaH berkata...

haish teringin nk pg event mcm yg 2nd and 3rd tp slalu xdpt. ketakutan. xtau kenapa. yg 1st mmg xkn pegi

aMAZy EVE berkata...

Show Recent Messages (F3)

linda: Sanggar Teater Fauziah Nawi(Stefani) is proud to announce Cinta Julia, A musical Monoloque directed by Iryanda Mulia, featuring Fauziah Nawi.

A night of music, acting and dance.

Date:23 Nov - 02 Dec 2008
Time:9.00 PM
Venue:Stor Teater DBP
Jalan Dewan Bahasa, 50926 Kuala Lumpur

Ticket:
RM30, RM15 (student)
for bulk ticket, please contact : mokhtar 017-6797151, 03-42535393

See you at Stor Teater.

Nadia Abd Rahman berkata...

cm interested jer nk gie yg teater tuh..
tajok die je da best..
yang laen2,,xmo..
hahahaha..

ezral Sya berkata...

ZA, nanti kasitau lah jam berapa naik stage masa bintang jatuh tau. menarik ni, tak boleh miss! hahaha.

Mas Ai berkata...

Salam ZA, 1@2 November confirm naik kat Actor's Studio ek,..~

yanot berkata...

gembira dapat melihat anda di KAMI.
=)

Zahiril Adzim berkata...

@dunia aku dalam diri - yang ketiga mesti pergi! Hehehe...

@dammedamiah - kenapa ketakutan pulak? marilah menonton teater..

@nadia abd rahman - heheh.. mari! mari!

@ezral sya - baik!

@mas ai - yup!

@yanot - melihat saya di KAMI?

yanot berkata...

KAMIconcert.sori.BM terok..pasni maw pegi Bintang Jatuh plak.Teater tu. tataw lg.
=)

cAndLe iN tHe wiNd.. berkata...

suke cara u blogging..
tbe2 rs suke dgn watak jahat u..hehe
btw, keep it up!