Jumaat, April 3

ghost musim ke 2

Dah memang lama sangat dah aku tak memerahkan otak lalu melahirkan perkataan serta ayat - ayat yang menggambarkan samada secara kasar atau hampir tepat tentang apa yang aku rasa atau juga tentang apa yang terjadi sekeliling aku.

Atau keliling kita.
Atau keliling kawan - kawan yang kita suka.

Bila aku pulang ke rumah dengan emosi, mental dan fizikal yang sungguh penat, aku tak mampu lagi untuk melekat di depan pc.

Kerana itu kamu lihat tidak banyak yang 'terkini'.

Memang pernah terdetik untuk pulang ke kehidupan ruji, tetapi memandangkan untuk bertahan di Kota Lumpur ini, juga untuk bertahan dalam kemodenan hari ini, aku perlu berlawan dengan kemalasan yang tidak sepatutnya wujud. Aku tak mampu untuk memanjakan diri sendiri.

Sepanjang tempoh bekerja dengan bermacam - macam jenis manusia, bermacam - macam jenis cara kerja, bermacam - macam jenis kelompok, aku melihat kepelbagaian mentaliti dan sistem bekerja.

Fuh, penuh kekesalan. Lidah aku menjadi segan untuk menyebut perkataan 'industri'.

Abaikan. Baiklah, ini cerita lain.

3 hari lepas, aku ke PC untuk Ghost musim ke 2.
Jadi, sedikit informasi untuk dikongsi.

Bermula 19 April 2009.
Setiap Ahad 10.30 malam.
8TV.

25 ulasan:

dina berkata...

Tak sabar nak tengok...

Iynas Omar berkata...

betul! x sabar nak tgk ghost musim kedua! the 1st season telah membuatkan saye dan rakan2 di NZ nie x sabar nak tunggu hari isnin (sbb perbezaan masa)..hope the 2nd season gempak mcm the 1st one!

:-)

ise_onzer berkata...

wauuuuuuuuuuuuuuuuu...!!

i can't wait..

seroiusly...!!

i won't miss it..

:P

mirachantek berkata...

masih dengan cheryl smad.
dn NAZ?????
bukan dia sudah 'mati' kali kedua?
dan kau, nampak hantu?

Sengal Ubi berkata...

aku dah berkali tengok kau berlakon watak jahat. aku nak tengok kau berlakon watak baik. atau watak yang lebih mencabar. aku rasa kau boleh pergi jauh, dan aku nak kau pergi jauh lagi. lakonan kau memang tak mengecewakan. tahniah. kau tahu apa yang audiens mahukan.

.:rainbeau:. berkata...

i love the previous season.
harap season ni tidak mengecewakan..
:)

awak jadi hantu ke, bomoh?

_ciK ja_ berkata...

wah.. taksabar sgt.. nak tgk ghost 2.. wah.. hahahaha

ezral Sya berkata...

The next rosyam nor (dah tableh fikir nama lain) la ZA pasniihhh hehehee.

Oh.saya yang di talian tadi :D

Lady Of Sorrow berkata...

Aku lebih suka tgk ko d pentas, bob!
Bkn krn kualiti lakonan (ko mmg pelakon yang berbakat)...
Tp, bla d pentas...
Aura ko lebih menyerlah!

Nurul Aimi berkata...

semalam, housemate bukak tv9, terpampang muka kamu.

terkejut, tergelak sorang2 pulak dah..haha

=))

Shamimi Haniza berkata...

wah, ghost season 2! mesti best!
Awak jd apa dlm cita nie? try google nk cr info tp x jmpe. Sedikit kesal+kecewa. Btw, ni first time sy post comment. Sy SANGAT SUKA baca blog awak. Mungkin sebab sy cintakan seni. Sy kagum dgn cara awk bermain kata-kata. Well done. Teruskan menulis kerana sy akan terus membaca!

lovie say : berkata...

the previous one sgt best. hope yg 2nd season pon same.

marina berkata...

xsbr nk tgk season 2 ghost...awk mang berbakat..suke ngan lakonan awk..gudluck tok career seni awk..

April Fimbristylis berkata...

hi, i've watched the first season, tp honestly taklah seram sgt. i hope the second one would be better.

misisitukangtulis berkata...

Begitu besar & mendalam sekali makna "industri" yang kau maksudkan itu..

Apakah maknanya???

p/s: See ya @ Air Con...

zf berkata...

april, ghost ni mmg xseram name je ghost. maybe lebih pade penyiasatan coz kematian zack imran tu kn cm ade yg tak kene. but then cite ni best. xde la sampai tutup2 mate nk tgk tv tu. bleh tgk sambil makan lagi haha

marina berkata...

mgkin season nie selongkar kes kematiam zack imran..maybe masih ader yg xkena ngan kematian zack..tp bukan laz episode mser season 1 da tau sape pembunuh zack imran ker..i hope this season lbh mencbr n menarik..

a z e a berkata...

wahhhh... can't wait to see 'em.. love naz.. can't wait to see u too.. idup zack imran!!! XD

artfieda berkata...

ghost season 2!!! suke giler citer nih...dr season 1 dah layan..x sangka plak ada sambungan...and congrated u yg brlakon kali nih, suprised :)

btw, dah trlepas episod 1 smalam, nak try carik kt 8tv kalo dah upload :)

congrated bob :)

PakciQue berkata...

GHOST adalah sebuah drama suspen triller yang sangat bagus. Mana ada lagi produksi yang membuat drama seperti ni. Walaupun penggunaan judul drama yang agak cliche. Tapi, yang penting adalah jalan ceritanya.

Dapatkan ulasan dan review mengenai drama ni di GHOST[at]Noorhidayat.comDan mari kita berspekulasi.

Tanpa Nama berkata...

aku suka,
lain dr drama yg dh ade di malaysia.
yg memerlukan aku berfikir sejenak.
tp semalam aku teringt pd si manis dlm cerita ghost whisperer.
mungkin seperti adaptasi?
tp bg aku,karya kita yg perlu di sanjung tggi.
cheryl samad,she did a good job !
maaf aku jd anonymous,sebetulnya aku lupa apa yg aku fikir.
yg kita fikir bkn btl,
dan realiti pn xseindah ape yg kite kate.

Saichou berkata...

first season saye tak layan, tp saye dgr from my new housemates, comment2 psl citer ni mmg positive..saya akan layan ghost season 2. first episode pun, dh wat saye ternanti2.

YobSumO berkata...

masih jua memang menangkap ke telinga, turun ke hati...

PakciQue berkata...

GHOST adalah sebuah drama suspen triller yang terhebat pernah dihasilkan. Tak main lah Puaka Niang Rapik bagai. Kan?

Anyway. Kalau nak baca my review, boleh ke GHOST 8TV [at]Noorhidayat.Com

Mimie Alfafa berkata...

oke..sy suke ghost 2nd season dr 1st season..stiap mggu tetunggu2 episod sterusnye..