Rabu, November 25

pengumuman yang umum

Dalam kesibukkan aku menembak di Batu Pahat, berhempas pulas dari senapang kayu ke raket badminton, sukacita aku nak maklumkan..

Sekejap. Ya, aku memang tengah suka - suka nak suka. Sebab hati aku tengah lara, jadi suka betul aku nak suka - suka.

Sambung.

Filem KARAOKE seperti yang aku pernah maklumkan sebelum ni, akan ditayangkan di GSC, Mid Valley Megamall, 26hb sampai 2hb Disember, betul tak?

Betul ke tidak?

Aku dengan senang hati (dah senang pulak, tadi suka?) Teruja akan pergi menonton filem KARAOKE pada 26hb, jam 6ptg bersama tenaga produksi yang lain. Kata sutradara aku, aku akan memperkenalkan tayangan pada petang tu, sambil menyerahkan jiwa, maaf, menyerahkan poster - poster secara percuma kepada kawan - kawan yang kita suka.

Amacam? Kalau ada masa korang yang terluang, bolehlah datang lepak tonton sekali dengan aku. Okeh?

Baiklah, sekarang kita cerita pasal hati. Atau tak perlu?

Pasal hati aku diperkecaikan lagi setelah beberapa kali. Terima kasih. Terima kasih pada doa - doa yang menghancurkan. Tak mengapalah.

Mari kita teroka lagi apa yang ada dalam kehidupan! Terus ke depan!

Nah, satu video aku menjadi diri sendiri!!



62 ulasan:

pari-pari bawah angin berkata...

same2..haha
nnt aku g tgk cite itu..all d bez in career..

PETAK.! berkata...

Alahai.Putus cinta.?

Fared Ayam,bikin satu sajak untuk beliau.:DD

p i a berkata...

bro. chill suda. kalau dilayan perasaan tuh mmg tak boleh buat ape2 la kan :)

okeh! jumpa disana disana! huhu

axhdecqs berkata...

na pg tgk ! mid ek ? grr grr ! hahahah . telebeyh ghairah !

Ad Rifza berkata...

Hmm...sini takde wayang..huhu

andy berkata...

hmmmm :)

miMOs berkata...

harus kuat hadapi cinta kerna cinta itu indah~

t.K.a berkata...

Walamak.. 26hb..? da blk kampong la.. huhuhu xdpt r nk tgk..
pape pn semuga yg terbaek utk filem ni dihari tygn 2 nnt...

* hati bkecai...payah nk sambung 2.. huhu

Huda berkata...

esok petang!
hurm, balik kampung la pula~

Tanpa Nama berkata...

teringinnyer nk pegi, tp da blk kg kt kedh hukhuk.. sedeynyer

comic_fanz berkata...

Sounds great.. for hati yang berduka lara chill up.. not in the mood

plainJane berkata...

yup..saya mesti tonton..hehe...

hati berkecai? me too..

cham's berkata...

wokey...see you there la bob :)

.:Fathiha Zainal:. berkata...

Tgh suka-suka nk suka. Byk tul suka dia. Hehe.. Ape2 pn, hepy2 selalu yea.. Teruskan berkarya, ZA!! =)

Nini berkata...

hati diperkecaikan lagi..??

kali ke..??

Hajar Kamal berkata...

Kasihan abg zahiril.
tabah ya!

nak join, tp balik kampung lah esok. =(

pergi hari isnin je.
kalau tak dpt jmp abang.
n tahi lalat abg tu, ish.

si pOlan berkata...

c'mon..chill bebeh!! XD

Li berkata...

ala...sy & kwn2 tonton karaoke lps raya haji..hari khamis ramai org balik kampung/msk utk raya haji besoknya..:)

danili berkata...

hahaha.. :) lawak gila sial..
bercakap biasa pun ada subtitle sing along

Sh. Nursyahidah berkata...

npa la tak ditayangkan kat kk.huhu.

tkpe2,keep up the good work! terus ke depan! ehehe =)

Tanpa Nama berkata...

tak sabar nk tgk karaoke esk.. tp tak dpt jumpe ZA..sy tgk kul 1.30pm lak =(

cengkerangcipot berkata...

bro, sore sbb la beb..
seyes..
hehehe..
cmne nk folo g tgk cite tu eh?

fndrocka berkata...

nak tgk kat times square boleh gak kan kan kan

nadiah fatihah berkata...

srius suara u sedap bob...(tolonglah bangga dgn pujian ni)....utk karaoke mmg ok la..hehe...
ni hati berkecai bagai ni nape?

hazera berkata...

sedang hitung, adakah patut tonton wayang gambar dulu sebelum balik kampung?

tapi pernah je tonton RAT sebelum kembali rumah sebelum Ramadhan tempoh hari.

Akhirannya, penat tapi berbaloi!

Mungkin jumpa ya~!?

Rye berkata...

Sebelum baca entri terbaru ZA ni, kt tgk satu rancangan kat tv. Hos rancangan 2 berkata mcm ni "Life is not a bed of roses". Btol kn?
Quote ni utk ZA & semua yg membaca termasuk lar diri kt ni. Sememangnya hidup ni bukan dipenuhi dgn bunga mawar jer, tp terselit jugak duri2 yg tajam yg menyakitkan.
Walaupun hidup ni x dipenuhi bunga mawar, tp still ade bunga mawar yg wangi dan menyenangkan hati. Walaupun x byk, tp still ade.
So, kegembiraan 2 still ade. Kn?
Tabahkan lar hati...
"Terima kasih pada doa-doa yang menghancurkan".
Sangat suka ayat itu...
Sangat sinis...

akiss berkata...

sy dh blog ttg, ni. esok punya tiket pon dh book =)


*hidup mesti terus.

hans berkata...

adoi
tayang dkt GSC jer
bila la aku dapat tgok
karaoke tu

matahari berkata...

be mine. so nnt hati tak hancur berkecai lagi :DDD muahaha.

RH berkata...

pertama... haha.(sbb klip tuh) kedua... aduss... jiwa parah... tak dapat tolong... gurl kan deret kat sini, just choose 1, kalu two n three pun tak pa kan? kan?
ketiga...wakilkan anak buah saja... nak beratur... aisehh segan... sign besar-besar kali ni...

inoue asuka berkata...

redha jer muka time cakap takder bakat menyanyi..tapi i think u hef quite good voice, layanlah kalau kat karaoke kotak..:D

p/s:incik zahiril, simpan satu poster..:D saya mahu...it's the pink one ey?

Aina Nordin berkata...

alaaa.. takdapat la nak jumpa. nak balik kampung sudah. :(

esumi-lynn berkata...

ouh. i'Allah jumpe d sana. :)
Tapi tak ada tempat karaoke lah dekat Mid, kalau tak, boleh2 je lepas tengok movie, pergi karaoke pulak. :p

Ouh2, kalau dalam bilik karaoke tu, memang semua tak kesah, janji enjoy~~~

ps: suara ogeyh je.

Tanpa Nama berkata...

jom tengok!!!!
hope to c u there :)

Tanpa Nama berkata...

karaoke nyanyi isabella,hehehe..

sususoya berkata...

yeaa
dpt dgr za nyanyi
ok la tu
kat kedah r xdpt p tgk
huhu

Louie berkata...

abaikan semua yang memperkecilkan anda bro. chill~!

Louie berkata...

abaikan semua yang memperkecilkan anda bro. chill~!

Ann Asmara berkata...

mislina dan hariry akan berada disitu jugakah?

hati kau berkecai erk?
ape lagi?

KARAOKE jom!

adaww berkata...

gila suka tgk u being urself in that vid.

I am Karl berkata...

insyaAllah will b there

since i won 2 passes tuk tgk dat muvi

so if smpat, smpatla

huhu

Tanpa Nama berkata...

jangan biarkan hati berkecai... masih terlalu banyak keindahan dan kasih sayang di dunia ini yang ALLAH swt hadiahkan untuk kita nikmati..walau di saat kita rasakan dunia menentang kita.. pedulikan perkara sedih yang lain.. biarkanlah hati kecewa sekali sekala sebagai pengajaran hidup..

amilinhussin berkata...

selamat hari raya aidiladha..

amilinhussin berkata...

dh lm nk tny sbnr ny. hr 2 tgk ctr 100 hr jd. dlm ctr 2 awk ada cabut2 lalang dgn dira. actually what did u really do?? cbut lalang ke?? apa gn bnda besi pnjg ( dh mcm alat menangkap ular je sy tgk) yg awk gn. lm dh sy musykil..

Tanpa Nama berkata...

aik arituh bg peluang...harini bekecai lagik? sabar yer...tiap yang jadi..kompem ada hikmah! senoi praaq best..u rock bah jasin!

inoue asuka berkata...

salam aidiladha..hef fun today!:D

omgpetch berkata...

aku mng tiket peraduan tu, tp boleh claim on 30th smpi 2nd dec je. menunggu lah selasa ni jwbnye

manabolehbagitaunama berkata...

Zahiril Adzim, i love youuuuuuuuuu! HAHA!

Tanpa Nama berkata...

baru tengok petang tadi,
sampai skang menyanyi2 lagu munajat tu,
haha,
gile terpengaruh!

inoue asuka berkata...

P E N Y A I R
jika tak ada mesin ketik
aku akan menulis dengan tangan
jika tak ada tinta hitam
aku akan menulis dengan arang

jika tak ada kertas
aku akan menulis pada dinding
jika aku menulis dilarang
aku akan menulis dengan
tetes darah!

sarang jagat teater
19 januari 1988

drama^_^queen berkata...

alamak!!! how come i xtaw/ kira esok last daylah ea ril?

++ a d a ++ berkata...

Life is not a bed of roses dear..
video tu nmpk klakar plus comel..
:)

hamba tamadun berkata...

mgkin boleh promo lagi di youtube dgn lagu isabella yg full.

maan, kalau aku kat msia mesti dah ter-overgelabah nak pegi tengok :( gaaah.

Edna Sinn berkata...

tipah tertipu - rafiq ghazali...
sgt 'au naturel'!

MiZ_AtiQaH berkata...

lor..
gi batu pahat ka kamoo..
ade ape..
saye owang sane..
menembakk???seronokk..
sedey ke..
sedey ade balasannyer..
esokk hari kamoo akan gembire..
btolkan..
hari ini da gembire ke..

Puteraensem berkata...

Salam zahiril,

good luck beb..pandangan ko jauh meluas..capai segalanya aku tau ko bole beb buat rakyat malaysia bangga dgn sokongan yg di beri oleh pihak luar..cuma aku agak terkilan kerna terlepas utk menontonnya di pawagam..di mana bole aku beli DVD "Karaoke" nie beb ? aku mesti tonton..x mau lah dgr je cita org :) apa2 pun aku akan follow lg..anyway good luck tuk ko beb :)

Hamka berkata...

biarkan dgn kata-kata orang...apa yg penting terus majukan diri di masa-masa hadapan ok..
;)

Li berkata...

dh tgk minggu lepas..
sgt kelakar part org berkaraoke lagu nasyid Munajat tuh..
and xbley blah--kutuk shah alam ek?cisss
part kamu posing untuk vid karaoke tuh kelakar...sampai ade mat salleh duduk depan kiteorg pun tergelak2...:)

Maganda berkata...

Zahiril, lagu Isabella awak nyanyi tu salah lirik ye, tapi muka ala-ala confident je. Haha. (: (:
All the best to you!

takdename berkata...

zahirillll

azrul zaidi berkata...

bob,ko bleh nyanyi bob..ya tuhan!..aku xtau pun..bob..bangga aku bob..

Cik Peanut berkata...

perh...
nyanyi lau=gu isabella..
hahaha
sedap2...
ok, saya tipu je..
tapi kalau nak karok ok je..hehhehe