Selasa, Disember 15

pembohong situasi

Firasat ku mengatakan bahawa apa yang firasat ku katakan itu betul. Maka, kau seorang pembohong yang telah berbohong dalam beberapa situasi lalu.

Kata - kata pujangga neraka kau harus dihanyutkan bersama sejarah sial kau.

Lahanat.

Selamat malam hati, minda serta tingkah laku kau, seorang pembohong situasi pujangga neraka. Seterusnya, aku serahkan pada Tuhan.


45 ulasan:

Lhan berkata...

ko ckp kat aku ke?

Rye berkata...

Ya, sebaiknya begitu, sebab kt x ada kuasa utk menghukum...

tirah watif berkata...

=/

fana berkata...

pembohong keadaan

Tanpa Nama berkata...

relax sahajalah. tenang.

manusia berupa ultraman berkata...

orang yang berbohong patut singgah lalu menetap di neraka.

inoue asuka berkata...

wah,marahnya!

cham's berkata...

diaorg tu just a piece of meat je...take it easy bob!

haz's berkata...

uuiiikkkssss ????
cool down lorh...
peace... :)

nihat berkata...

firasat tak semestinya tepat..cuma kadang-kadang je.

hans berkata...

firasat selalunya betul

naza berkata...

bangga ad kamu yg mahu berlakon cerita karaoke..

good movie.. penuh yg tersirat..

teruskan berkarya sbb sy tau kamu mampu..

Tanpa Nama berkata...

ngeh ngeh ngeh, aku 1st.
ayat manipulasi, :)

-avalanche survivor.

enyheartsdiamond berkata...

firasat selalunya benar ...

Tanpa Nama berkata...

apahaaaaal ni?
takpa Karma ada.
orang mcm ni nanti dia dapat laaa balasanNya.
beranak anak bisu ka, sebab mulut camsial kan.
"mata utk mata, gigi utk gigi"
undang-undang aaaaalaaaaammmm dah.

Mrx Lonely berkata...

kes kena bohong ke neh??
biarkan pembohong itu dengan dunianya, jangan pula kita dengan mudah dibohongi dan membohongi makhluk tuhan yang lain. *sama-samalah muhasabah diri*

stinky_dead berkata...

firasat sememangnya benar....
sbb aku pn telah dbohongi oleh si lahanat!!!!!!!

sOmeOne berkata...

setiap org der cara n gaye msg2 terpulang atas kita nak trima or tak.....
slagi betul jln nyer why not...

Hajar berkata...

Mungkin bukan jodoh abang.
Anyway, teruskan ke depan ya?

Zahiril Adzim berkata...

@someone - betul, tapi kaitan dgn entri ini?

@hajar - jodoh? Jodoh apa dik? Ini bukan cerita pasal percintaan atau perempuan. Jauh sekali. :)

si pari pari berkata...

kadang2 ada situasi yg membuatkan kita terpaksa bohong 'sunat', dia tak bermaksud kot, lainlah kalau dia menipu.

mia harman berkata...

hahah
dh berpuisi sgt
kipas susah mati je nk fkir
mksud kao
kao betul ttg kawan kao yg suka tipu?itu je?

Tanpa Nama berkata...

Dengan hanya Selamat Malam, Selamat Pagi ada lagi.

~shashu~ berkata...

alamak, asal nie za.. ckp sape, aku seret g neraka..

KizZ berkata...

hye,jom2 lawat Kedai Kiz di www.variatykizhanie.blogspot.com kami mjual hmade bag+hmade pncilbox+baju2+edit gambar dgn harga murah & cantik..folow ye

RH berkata...

Lebih berhati-hati pas ni... Wajib. Indipendent man kan?

Hajar berkata...

oh ye ke..
maaf entri yang ini tersilap tafsir.
tp abg Zahiril lately seakan-akan moody, emo pasal cinta, org pasal career kan..

Anyway, all the best ok.

Hajar Kamal

arfah berkata...

melihat dan mendengar dengan mata hati kamu...itu lebih baik ;)

mat13 berkata...

macam bohong ja........

labuladd berkata...

ohh i love this guy :)
i love your words. it's too deep. but i like!

labuladd berkata...

you should listen to this dear ALL I NEED - RADIOHEAD :) do visit my blog :) intanation.blogspot

cik EPAL berkata...

yee..berserah :)

Tanpa Nama berkata...

bnykkan bersabr ye..
besala manusia..
x sumenya baik..

si blogger kerek berkata...

situasi... itu yang buat orang berbohong... bohong tak semestinye sebab nk kmpol dosa je.otak orang.. sape leh bace

Tanpa Nama berkata...

knp da lme x tulis?

comic_fanz berkata...

Ntah.. malas plak nak komen.. hahaa.. saje singgah blog ko..

Tanpa Nama berkata...

kau kena berubah dulu sebelum nak org berubah,jgn syak wasangka mungkin si dia ada sebab tertentu..setiap org ada kelemahan dan cuba kau tengok kelemahan kau..no one is perfect..jgn terlalu emosional..take life one step at a time..maybe u did something wrong in your life too to deserve such balasan zahiril adzim,bob..

mirachantek berkata...

kau rasa tuhan akan selesaikan segera?

comic_fanz berkata...

Bob.. ko potong rambut ek..

smart brother..

biasalah.. clasic

Zahiril Adzim berkata...

@tanpa nama - kamu seperti tersasar jauh. Kata - kata aku dalam entri ini mungkin jauh pengertiaannya dari pemahaman kamu.

Untuk meng-simplekan, ia bukan tentang perhubungan, bukan tentang cinta atau apa sahaja seperti yg kamu maksudkan, tetapi pasal kerja, pasal manusia se-industri.

Baik? Semoga mudah difahami.

Aku pernah buat silap utk aku deserve begini?

Oh, aku tak pernah kerja belakang tabir. :)

Marina Ina berkata...

kita kan memang pemeran hebat!

♥ jai berkata...

aku suka ayat2 yang kamu tulis..;)

nadiya berkata...

aku dah lama x on9 sbb tersadai shooting d tengah sawah bendang d kedah ni. kebetulan on9 ni yg mlawat ko. tiba2 alamak ada gambar aku situ. aku terlibat ke bob?

kotak hati berkata...

ZA, i noe this scene.Dalam karaoke kan? I've Watched it with my brother once.Really enjoyed it.Well done bro!

Marya Hana . berkata...

pic tu.
"KARAOKE".
mengingatkan film yang baru kitorang tonton..masa screening. uitm shah alam puncak perdana.:)

paling lawak.
"pandang burong.. senyum.. senyum lagi..tarik nafas"..

haha. lawak gila. best !
gelak tak tertahan time scene 2.