Tuesday, December 15

pembohong situasi

Firasat ku mengatakan bahawa apa yang firasat ku katakan itu betul. Maka, kau seorang pembohong yang telah berbohong dalam beberapa situasi lalu.

Kata - kata pujangga neraka kau harus dihanyutkan bersama sejarah sial kau.

Lahanat.

Selamat malam hati, minda serta tingkah laku kau, seorang pembohong situasi pujangga neraka. Seterusnya, aku serahkan pada Tuhan.


45 comments:

Lhan said...

ko ckp kat aku ke?

Rye said...

Ya, sebaiknya begitu, sebab kt x ada kuasa utk menghukum...

Anonymous said...

=/

fana said...

pembohong keadaan

Anonymous said...

relax sahajalah. tenang.

manusia berupa ultraman said...

orang yang berbohong patut singgah lalu menetap di neraka.

inoue asuka said...

wah,marahnya!

cham's said...

diaorg tu just a piece of meat je...take it easy bob!

haz's said...

uuiiikkkssss ????
cool down lorh...
peace... :)

nihat said...

firasat tak semestinya tepat..cuma kadang-kadang je.

hans said...

firasat selalunya betul

naza said...

bangga ad kamu yg mahu berlakon cerita karaoke..

good movie.. penuh yg tersirat..

teruskan berkarya sbb sy tau kamu mampu..

Anonymous said...

ngeh ngeh ngeh, aku 1st.
ayat manipulasi, :)

-avalanche survivor.

enyheartsdiamond said...

firasat selalunya benar ...

Anonymous said...

apahaaaaal ni?
takpa Karma ada.
orang mcm ni nanti dia dapat laaa balasanNya.
beranak anak bisu ka, sebab mulut camsial kan.
"mata utk mata, gigi utk gigi"
undang-undang aaaaalaaaaammmm dah.

Mrx Lonely said...

kes kena bohong ke neh??
biarkan pembohong itu dengan dunianya, jangan pula kita dengan mudah dibohongi dan membohongi makhluk tuhan yang lain. *sama-samalah muhasabah diri*

stinky_dead said...

firasat sememangnya benar....
sbb aku pn telah dbohongi oleh si lahanat!!!!!!!

sOmeOne said...

setiap org der cara n gaye msg2 terpulang atas kita nak trima or tak.....
slagi betul jln nyer why not...

Hajar said...

Mungkin bukan jodoh abang.
Anyway, teruskan ke depan ya?

Zahiril Adzim said...

@someone - betul, tapi kaitan dgn entri ini?

@hajar - jodoh? Jodoh apa dik? Ini bukan cerita pasal percintaan atau perempuan. Jauh sekali. :)

si pari pari said...

kadang2 ada situasi yg membuatkan kita terpaksa bohong 'sunat', dia tak bermaksud kot, lainlah kalau dia menipu.

mia harman said...

hahah
dh berpuisi sgt
kipas susah mati je nk fkir
mksud kao
kao betul ttg kawan kao yg suka tipu?itu je?

Anonymous said...

Dengan hanya Selamat Malam, Selamat Pagi ada lagi.

~shashu~ said...

alamak, asal nie za.. ckp sape, aku seret g neraka..

KizZ said...

hye,jom2 lawat Kedai Kiz di www.variatykizhanie.blogspot.com kami mjual hmade bag+hmade pncilbox+baju2+edit gambar dgn harga murah & cantik..folow ye

RH said...

Lebih berhati-hati pas ni... Wajib. Indipendent man kan?

Hajar said...

oh ye ke..
maaf entri yang ini tersilap tafsir.
tp abg Zahiril lately seakan-akan moody, emo pasal cinta, org pasal career kan..

Anyway, all the best ok.

Hajar Kamal

arfah said...

melihat dan mendengar dengan mata hati kamu...itu lebih baik ;)

mat13 said...

macam bohong ja........

labuladd said...

ohh i love this guy :)
i love your words. it's too deep. but i like!

labuladd said...

you should listen to this dear ALL I NEED - RADIOHEAD :) do visit my blog :) intanation.blogspot

cik EPAL said...

yee..berserah :)

Anonymous said...

bnykkan bersabr ye..
besala manusia..
x sumenya baik..

si blogger kerek said...

situasi... itu yang buat orang berbohong... bohong tak semestinye sebab nk kmpol dosa je.otak orang.. sape leh bace

Anonymous said...

knp da lme x tulis?

comic_fanz said...

Ntah.. malas plak nak komen.. hahaa.. saje singgah blog ko..

Anonymous said...

kau kena berubah dulu sebelum nak org berubah,jgn syak wasangka mungkin si dia ada sebab tertentu..setiap org ada kelemahan dan cuba kau tengok kelemahan kau..no one is perfect..jgn terlalu emosional..take life one step at a time..maybe u did something wrong in your life too to deserve such balasan zahiril adzim,bob..

mirachantek said...

kau rasa tuhan akan selesaikan segera?

comic_fanz said...

Bob.. ko potong rambut ek..

smart brother..

biasalah.. clasic

Zahiril Adzim said...

@tanpa nama - kamu seperti tersasar jauh. Kata - kata aku dalam entri ini mungkin jauh pengertiaannya dari pemahaman kamu.

Untuk meng-simplekan, ia bukan tentang perhubungan, bukan tentang cinta atau apa sahaja seperti yg kamu maksudkan, tetapi pasal kerja, pasal manusia se-industri.

Baik? Semoga mudah difahami.

Aku pernah buat silap utk aku deserve begini?

Oh, aku tak pernah kerja belakang tabir. :)

Marina Ina said...

kita kan memang pemeran hebat!

♥ jai said...

aku suka ayat2 yang kamu tulis..;)

nadiya said...

aku dah lama x on9 sbb tersadai shooting d tengah sawah bendang d kedah ni. kebetulan on9 ni yg mlawat ko. tiba2 alamak ada gambar aku situ. aku terlibat ke bob?

Anonymous said...

ZA, i noe this scene.Dalam karaoke kan? I've Watched it with my brother once.Really enjoyed it.Well done bro!

Marya Hana . said...

pic tu.
"KARAOKE".
mengingatkan film yang baru kitorang tonton..masa screening. uitm shah alam puncak perdana.:)

paling lawak.
"pandang burong.. senyum.. senyum lagi..tarik nafas"..

haha. lawak gila. best !
gelak tak tertahan time scene 2.