Sabtu, Februari 6

tanda, dibatalkan

Ini satu pengumuman.

Pementasan TEATER EKSPERIMEN TANDA terpaksa dibatalkan. Tidak ada lagi show hari Jumaat, Sabtu dan Ahad kerana kami, RUMAH ANAK TEATER, telah diarahkan untuk memberhentikan pementasan dan dihalau keluar dari ASWARA.

Sedih, sebak dan macam - macam lagi perasaan kami.

Petang itu, pentas Panggung Eksperimen dibasahi dengan air mata kami, anak - anak muda yang struggle dan ghairah berteater. Kami sangat terkilan dan sedih kerana dihalau di tempat kami beranak, juga sekolah kami sendiri.

Ini adalah satu dengki.

Aku nak tulis lagi tentang ini, tapi bukan hari ini.

Butoh lar. You can shut down the show, but you can never shut us down!

p/s: Just to remind 'you', KoKEN means KOMUNITI KENTAL.

97 ulasan:

omgpetch berkata...

mygod, how could them? apehal mcm tu dengkinya? org skrg org skrg

lisz. berkata...

seriously?
dibatalkan dan dihalau?
jahat seyh..

oh how frustating that is..

Li berkata...

wow,kesiannye korg...ish2..ape kes??

syaira berkata...

knapa x dibenarkan?sabar lorh.

amad berkata...

keep on fighting bro!

mohamad 'may' yawmon berkata...

omg?! but why?

dina berkata...

Ya Allah, nape bob? sis dpt invitation gak, memang nak pegi kalau takde aral esok, tapi dah batal ni ape kes? sampai ati lak ASWARA buat macam tu pada anak didik sendiri....

h u S n A ZzZZzZzZzz berkata...

sape jahat sgt buat mcm ni?? tak membantu langsung.

syukrina othman berkata...

all the best adzim!
Kental kan semangat anda-anda semua ya!

-N e Y r A- berkata...

what? apesal Za?

Asmahani berkata...

eh, sedihnya macam tu.

oranglidi berkata...

AIK? KENAPA PLAK?

"kami, RUMAH ANAK TEATER, telah diarahkan untuk memberhentikan pementasan dan dihalau keluar dari ASWARA."
-cis.. ada isu politik kah?

Blog Anuar Kamaruddin™ berkata...

baru ingin ke pementasan itu slps mengetahuinya dari fb ajami...dah ditamatkan pula ya...

-awesome- berkata...

Turut hampa apabila crew dan cast "Tanda" dihalau dari Aswara. Go KoKen! Aku pasti akan kembali menyaksikan "Tanda" untuk kali kedua bagi menyokong semangat kental "Komuniti Kental".

t E d berkata...

salam bro..
atas alasan apa dibatalkan?

MarsMaseira berkata...

sabar ye ZA. Saya doakan yang terbaik utk kamu semua :)

Tanpa Nama berkata...

alaahhhh.. sedihnya.. ;'(

sYafiQ berkata...

aku pun terperanjat beb...
aku rasa sebak gile coz baru je plan baik2 nak g tgk mlm ni..tapi dah cancle..huhu

hancur hatiku...
mengingatkan orang yang berhasad dengki ini....

MunIERah berkata...

cilaka.

soalan diaju, kenapa ?

Legasi Piston Pecah berkata...

nih kes kene pihak sekolah halau ker??? mereka bukan orang melayu ker???

Bainun Waheeda berkata...

Sabar beb!

Teruskan perjuangan!

Fight fight fight!

adex berkata...

asal kena halau?

f.a.i berkata...

He takes it from you coz He wanna give you something more precious at the end;

Allah's love letter is the best balm

May Allah bless;

wannh ardan berkata...

Betul. Nak pergi tengok dah, pahal la jadi macam ni!

Natasha Aida berkata...

Tabahkan hati. I believe you'll overcome it :)

whiteapple berkata...

what happened??knp dibatalkn pd saat akhir plak??

SegaLanya Saya berkata...

ha???.. why? kenape?

matahari berkata...

eyh seriously kitorang pun sedih, disappointed & down gila bila dapat call from alya telling us the theater terpaksa cancel. since kitorang semua from Segamat, and dah almost sampai aswara dah pun but tibe-tibe xjadi kan. but i know there must be a problem there kan and it's not rumah anak teater fault. whatever pun, we still support you guys in theater :)
goodluck Z.A.

adeq berkata...

mereke2 itu sgt tdk profesional...
peduli kn mrk2 itu.keep on b'karya n b'teater
<3

adeq berkata...

keep on b'karya n b'teater...
don't just simply give up...

xoxo

elliza berkata...

jangan bersedih..kuatkan hati.terima dgn hati yg terbuka walaupun pahit tuk terima apatah lagi tuk merasai.

k h a y berkata...

Harap diwujudkan semula TANDA. Sangat nak tengok..

Mungkin ujian dari-Nya.

Sabar ok!

Tanpa Nama berkata...

sgt2 terkejut dgn ape yg terjadi mlm td.....sharp on 8 p.m ktorg da depan pintu aswara then dpt call from crew that show cancel.....hilang trus mood mlm tadi...trus bawak diri masing2 layan muvie lak...=(
hope akan dipentaskan lagi skali...=)

aderqArs berkata...

harap bsabar la ye....
everything will be find oneday:)

Fingers of God berkata...

salam.

begitulah manusia yang akal pendek,buta hati dan pekak perasaan.jelas,rakyat malaysia belum maju pemikiran.kuatkan semangat,jadikan aspirasi untuk berkarya.

Ain Sharafuddin berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

OO0o,ye kew..sedih yang teramat sangat,huhu

gdsjht berkata...

fight for your right.

fae ishak berkata...

weh ape kes?? baru ingat nak ushar kot. sial gila aswara. sorry la tapi macam agak terasa kot kesialan tu walaupun sebagai org luar kan. korang lagi laa penganjur and pelakon. nanti ko update k. penat promote tak habis lagi. dem gila!

Tanpa Nama berkata...

untuk kwn-kwn yg kita suka,, mmg s*** pada yg x reti nak timbang penat lelah org lain..tapi ape sekali pn,
"when there's pain, gain will cme with beg.."

S.I.D berkata...

kental!! kental!..
rilek dude...
baru nak blk kolumpo tonton..
epepon sabar je ~

hanyapendapat berkata...

percayalah, pasti ada hikmah untuk semuanya..kita tak tahu apa dan bila, tapi Tuhan tahu,kan?
just have faith in Allah..=]

awan berkata...

sesungguhnya suara itu tidak bisa diredam.. perjuangan adlah prlaksanaan kata2.. teruskan jalan ke depan~~

sya berkata...

BATAL?????

baru nk pegi tgk..sedih2...
huhuhu =(

t.K.a berkata...

hah..? sampai kene halau..?
sape plak yg mghalau.>? isy2..
xpe mgkin ade ruang laen lg lepas ni..
gudluck utk semua yg tlibat & tabah hadapi dugaan ni..

ZuLFaDZli *JoE* HAsSaN berkata...

kesiannya korang semua!!!!! i hope u guys can make it!!

Ann berkata...

kalo dengki, mmg sgt tak patut...smp bila dunia teater nk maju..

Lan7a Yanna berkata...

baru nk g tgk sbtu...tbe2 smlm kawan ckp tanda dah cancel...
knp??
weekends je free...
sedihnyaaaa

dhanial yahaya berkata...

aduh baru nak p tengok !

TSYA'Z (~_^) berkata...

knapa mesti dibtlkan??????

puteri nyaring berkata...

sabar ye..ni ade lah 1 dugaan..maybe ade hkmah d sebaliknye..mn r tau pasni rezki korg akan melimpah2 ruah d tmpt lain..so,sabar ye..ALLAH sntiasa b`sama kita..=)

animal gangster berkata...

wahh..mmg akn geram kl dis thing happen kt ak..anggp as cbaran

p3yusof berkata...

ouh..kenapa d batalkan??
siapa la yg dengki sgt tu..
setiap benda ada baik n buruknya..
chill !!
:)

p3yusof berkata...

ouh.. kenapa d batalkan?
chill la.. setiap benda ada baik n buruknya..
baru igt nak pegi tgk... :)

sHe~TeE berkata...

dibatalkan??
sbab pe??

Cik Bumble bee berkata...

tak apa. Ini bukan pengakhirannya~ teruskan perjuangan.

-li.zue- berkata...

serius ke?
erk.tak pahamnya.

peh.dahlah teater tanda tu cam menarik jaaa.

syami berkata...

sabarlah ye

syami berkata...

sabarlah ye

Tanpa Nama berkata...

kekal terus jadi KOKEN. all the best!

alynn malynna berkata...

arghhh..asal lak mcam tu sekali...
x pe bro...sabar je la....tp mcm x berbaloi pulak setelah hasil usaha semua..tibe2 batal...bukan senang nak buat persiapan teater tue..sedih jekkkk....;(

Tanpa Nama berkata...

kenapakah?

PuTeRiSHaFLyNn berkata...

baru canang dengan member2... ajak pergi tgok Tanda sbb ada kaitan dgn course ktorg. huhu

kerugian atas ilmu yg sepatutnya ditambah...~

~shashu~ berkata...

can't wait to know wut happened! aku yg tukang tgk pon rase penat dgn penat lelah korang..inikan pula korang sendiri yg doing it. sabar pon ade had kan..

miss.Qiss berkata...

tak sangka dia boleh cancel show tu betul2 last minute.
lagi berapa minit je dah nak sampai ASWARA, tup tup kena cancel.
Rasa macam hilang nyawa sekejap.
terkejut tak terkata langsung.
dia orang memang tak reti nak hargai seni.
Jangan risau kita semua akan support korang. see you on Friday,26th.
<3

Hujan Malam berkata...

cari tempat lain..Institut terjemahan negara ke..dulu Faizal Tehrani pernah wat teater kat situ..

Rye berkata...

Ish, sian nyer korg.
X pe, x pe, korg tunda jer.
Buat pementasan kat tmpt lain. Kalau pihak dorg x bg korg buat pementasan kat situ, buat je kat tmpt lain.
Stor DBP ker...
Tp, kalau jd pown hr jumaat, sabtu ngan ahad ni, x dpt tgk gak.
Mgkn ade rezeki nk tgk pementasan 2hari dan masa yg lain kot.
Kalau jd lar...

landaklaut berkata...

what?! baru nak pegi tgk esok since show during weekend waktu siang. dengki betull diorang tu.. dengkiii..

pie berkata...

gua dr Sabah sokong u all...

NuRuL mA'G berkata...

tak pa b0b,
0rg dengki mmg itu tau bt mcm tu ja..
wei, RAT / KOKEN KUAT ma!!
aku tetap s0kong k0rang..
banyak lagi manusia yang akan sokong pjuangan k0rang.. be str0ng guys

hazel ruslan berkata...

chayok2!

menaribagaibintang berkata...

lu belasah je 'you' tu haha

Hajar Kamal berkata...

Sabar & tenang ye abg.

I will come to watch Tanda bila-bila ia dipentaskan in future.

MUngkin di tempat lain? Keluar dari Aswara :)

madumerahjambu berkata...

sabar. mengalah tak bermakna kalah.
GAMBATTE!!

Mohamad Arif Ab Rahman (ayep) berkata...

dorank mmg xde butoh agknye..
gagaga

Mohamad Arif Ab Rahman (ayep) berkata...

butohla dorank..

Tanpa Nama berkata...

"dihalau dari tempat diri sendiri diberanakkan"


sebab yang berbeza
tapi ak pernah rasa perasaan tu
sakit 2.
ak pernah rasa.

entah siapa betul
entah siapa salah
sebab masing2x xnak mengalah
jadilah perang!
tapi ada situasi, sebenarnya aku, sebenarnya engkau, tahu siapa yg salah siapa yg betul.
kadang, pihak yang salah akan mengaku salahnya.
jadilah aman. jadilah damai.
kadang, maaf tidak mencukupi.
tidak termaafi.
perang xakan habis.


apa-apapun,
yg penting,
kita teruskan perjuangan yg belum selesai.
perjuangan xmungkin akan pernah selesai.
kita berperang dengan bijak!
walau kalah, kita tetap menang.

selamat berjuang!

ak sokong,

ak sendiri

siapa lagi, kalau bukan ak?(:


p/s:
ak xtahu apaapa pun,
tp entah kenapa ak nk tgk TANDA ni.

-tatabahasatidakbetul

ya berkata...

komuniti kental.
gud luck!

Para Jamaludin berkata...

ouh. so not cool itu pembatalan

TTJL berkata...

same here la. lagi awal dtg. 730 camtu. tiba2 kata show batal. terkezutt gila k0t tym tuh. adeihh.

takpe lah. am sure will come & see korang pasnih.

Teater berkata...

Khabar gembira buat semua, Teater Tanda akan dipentaskan semula.

Masa dan tarikh : 8.30 mlm (25 - 27 Feb) & 3 ptg (27 - 28 Feb)
Tempat: PJ Live Arts, Jaya One, PJ
Tiket: RM30 (dewasa), RM15(OKU dan pelajar)
Tempahan tiket: Hubungi Hafiz (012-2395209) or email (teater.tanda@gmail.com)

Maklumat lanjut: Teater Tanda Facebook Event Page

inoue asuka berkata...

jgn menyerah kepada poilitikus tikus-tikus mondok...well, maybe this is another reason to explore new space and places...wat kat zoo negara la plak,macam band hujan wat gig kat taman buaya b4...sungguh menarik...hujan & buaya..KoKen & ....all the best..adakah mereka juga ingin beri anda tanda agar bergerak lebih kental..?

tia berkata...

berdoa kepadanya..

azieazah berkata...

Tumpang sedih juga dengan apa yg terjadi kepada BOB dan seluruhnya.. semua yang menjadi mangsa..

ntah apa punca, ntah apa sebab dan tujuan..

Apapun semoga terus tabah dan KENTAL... Tidak akan mati seni di jiwa...!

nini berkata...

kesiannyeeeeeeee.....sabar k...ade hikmah..ingat tu...:)...kami semue tahu awak manusia yg kuat "go zahiril! go zahiril! "

riasa berkata...

Bob, masuk blog kak lenny senior kita ni http://daribawahbayu.blogspot.com
nyatakan sokongan. Sekarang ni dia je yg nampak bangkit membela namron.

MrPropaganda berkata...

frust betul...
aku dah bayar kot harge tiket...
dah nak sampai pun ari jumaat ari tue kat aswara, suddenly dpt call kate teater cancel that nite...
frust gile...

husin berkata...

ko punya tagline.. `kawan-kawan yang kita suka' tu macam sama ja ngan tagline sindiket soljah.. sapa tiru sapa nih??
ataupun kebetulan

pari-pari menyanyi berkata...

ala.... bru nk g tgk sbb i kne wat review 4 my subject.. hmmmm


u x da pentas kan pape teater lagi??

no_ruLe kayFuL berkata...

perh...
perbuatan kEJI!!

hans berkata...

asal tiba2 jadi macam tu?
apa alasan diorang?

jumari jipan berkata...

sabar. fight. doa. insyaallah.

hasbullah berkata...

sabar...aku pun rasa tempiasnya..
haritu aku jumpa nam ron dan ayam mereka dah luahkan apa yang mereka tak puas hati walaupon tak menyeluruh..

bak kata ayam, kita baru hilang cincin,belum hilang jari lagi..see u at PGLA

Meet Uncle Shah berkata...

salam.
gua tak nk ckp byk bro. gua phm perasaan korang. sebenarnya in perjuangan.
harap semangat korang tak mati kt situ je. teater korang bkn atas populariti, tapi atas kredibiliti korang yg sememangnya berbakat.

Abd Jalal Abd Razak berkata...

Dimana Bumi Dipijak..Disitu Langit diJunjung

cha chenta berkata...

salam . .
tabah kan aty yup kwn ?
sesungguh nya byk hikmah di sebalek kjadian nie . ,
arap kwn akn sntiase berusahe !!!

kite kan kwn ?

Tanpa Nama berkata...

aku x paham sbenarnye ape y isu sgt smpai dihalau??ade ape dgn TANDA???