Saturday, February 6

tanda, dibatalkan

Ini satu pengumuman.

Pementasan TEATER EKSPERIMEN TANDA terpaksa dibatalkan. Tidak ada lagi show hari Jumaat, Sabtu dan Ahad kerana kami, RUMAH ANAK TEATER, telah diarahkan untuk memberhentikan pementasan dan dihalau keluar dari ASWARA.

Sedih, sebak dan macam - macam lagi perasaan kami.

Petang itu, pentas Panggung Eksperimen dibasahi dengan air mata kami, anak - anak muda yang struggle dan ghairah berteater. Kami sangat terkilan dan sedih kerana dihalau di tempat kami beranak, juga sekolah kami sendiri.

Ini adalah satu dengki.

Aku nak tulis lagi tentang ini, tapi bukan hari ini.

Butoh lar. You can shut down the show, but you can never shut us down!

p/s: Just to remind 'you', KoKEN means KOMUNITI KENTAL.

97 comments:

omgpetch said...

mygod, how could them? apehal mcm tu dengkinya? org skrg org skrg

lisz. said...

seriously?
dibatalkan dan dihalau?
jahat seyh..

oh how frustating that is..

Li said...

wow,kesiannye korg...ish2..ape kes??

syaira said...

knapa x dibenarkan?sabar lorh.

amad said...

keep on fighting bro!

mohamad 'may' yawmon said...

omg?! but why?

dina said...

Ya Allah, nape bob? sis dpt invitation gak, memang nak pegi kalau takde aral esok, tapi dah batal ni ape kes? sampai ati lak ASWARA buat macam tu pada anak didik sendiri....

h u S n A ZzZZzZzZzz said...

sape jahat sgt buat mcm ni?? tak membantu langsung.

syukrina othman said...

all the best adzim!
Kental kan semangat anda-anda semua ya!

-N e Y r A- said...

what? apesal Za?

Asmahani said...

eh, sedihnya macam tu.

oranglidi said...

AIK? KENAPA PLAK?

"kami, RUMAH ANAK TEATER, telah diarahkan untuk memberhentikan pementasan dan dihalau keluar dari ASWARA."
-cis.. ada isu politik kah?

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

baru ingin ke pementasan itu slps mengetahuinya dari fb ajami...dah ditamatkan pula ya...

-awesome- said...

Turut hampa apabila crew dan cast "Tanda" dihalau dari Aswara. Go KoKen! Aku pasti akan kembali menyaksikan "Tanda" untuk kali kedua bagi menyokong semangat kental "Komuniti Kental".

t E d said...

salam bro..
atas alasan apa dibatalkan?

MarsMaseira said...

sabar ye ZA. Saya doakan yang terbaik utk kamu semua :)

Anonymous said...

alaahhhh.. sedihnya.. ;'(

sYafiQ said...

aku pun terperanjat beb...
aku rasa sebak gile coz baru je plan baik2 nak g tgk mlm ni..tapi dah cancle..huhu

hancur hatiku...
mengingatkan orang yang berhasad dengki ini....

Anonymous said...

cilaka.

soalan diaju, kenapa ?

Legasi Piston Pecah said...

nih kes kene pihak sekolah halau ker??? mereka bukan orang melayu ker???

Bainun Waheeda said...

Sabar beb!

Teruskan perjuangan!

Fight fight fight!

adex said...

asal kena halau?

f.a.i said...

He takes it from you coz He wanna give you something more precious at the end;

Allah's love letter is the best balm

May Allah bless;

wannh ardan said...

Betul. Nak pergi tengok dah, pahal la jadi macam ni!

Natasha Aida said...

Tabahkan hati. I believe you'll overcome it :)

whiteapple said...

what happened??knp dibatalkn pd saat akhir plak??

SegaLanya Saya said...

ha???.. why? kenape?

matahari said...

eyh seriously kitorang pun sedih, disappointed & down gila bila dapat call from alya telling us the theater terpaksa cancel. since kitorang semua from Segamat, and dah almost sampai aswara dah pun but tibe-tibe xjadi kan. but i know there must be a problem there kan and it's not rumah anak teater fault. whatever pun, we still support you guys in theater :)
goodluck Z.A.

adeq said...

mereke2 itu sgt tdk profesional...
peduli kn mrk2 itu.keep on b'karya n b'teater
<3

adeq said...

keep on b'karya n b'teater...
don't just simply give up...

xoxo

elliza said...

jangan bersedih..kuatkan hati.terima dgn hati yg terbuka walaupun pahit tuk terima apatah lagi tuk merasai.

k h a y said...

Harap diwujudkan semula TANDA. Sangat nak tengok..

Mungkin ujian dari-Nya.

Sabar ok!

Anonymous said...

sgt2 terkejut dgn ape yg terjadi mlm td.....sharp on 8 p.m ktorg da depan pintu aswara then dpt call from crew that show cancel.....hilang trus mood mlm tadi...trus bawak diri masing2 layan muvie lak...=(
hope akan dipentaskan lagi skali...=)

Anonymous said...

harap bsabar la ye....
everything will be find oneday:)

Fingers of God said...

salam.

begitulah manusia yang akal pendek,buta hati dan pekak perasaan.jelas,rakyat malaysia belum maju pemikiran.kuatkan semangat,jadikan aspirasi untuk berkarya.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

OO0o,ye kew..sedih yang teramat sangat,huhu

gdsjht said...

fight for your right.

fae ishak said...

weh ape kes?? baru ingat nak ushar kot. sial gila aswara. sorry la tapi macam agak terasa kot kesialan tu walaupun sebagai org luar kan. korang lagi laa penganjur and pelakon. nanti ko update k. penat promote tak habis lagi. dem gila!

Anonymous said...

untuk kwn-kwn yg kita suka,, mmg s*** pada yg x reti nak timbang penat lelah org lain..tapi ape sekali pn,
"when there's pain, gain will cme with beg.."

S.I.D said...

kental!! kental!..
rilek dude...
baru nak blk kolumpo tonton..
epepon sabar je ~

hanyapendapat said...

percayalah, pasti ada hikmah untuk semuanya..kita tak tahu apa dan bila, tapi Tuhan tahu,kan?
just have faith in Allah..=]

awan said...

sesungguhnya suara itu tidak bisa diredam.. perjuangan adlah prlaksanaan kata2.. teruskan jalan ke depan~~

sya said...

BATAL?????

baru nk pegi tgk..sedih2...
huhuhu =(

t.K.a said...

hah..? sampai kene halau..?
sape plak yg mghalau.>? isy2..
xpe mgkin ade ruang laen lg lepas ni..
gudluck utk semua yg tlibat & tabah hadapi dugaan ni..

ZuLFaDZli *JoE* HAsSaN said...

kesiannya korang semua!!!!! i hope u guys can make it!!

Ann said...

kalo dengki, mmg sgt tak patut...smp bila dunia teater nk maju..

Lan7a Yanna said...

baru nk g tgk sbtu...tbe2 smlm kawan ckp tanda dah cancel...
knp??
weekends je free...
sedihnyaaaa

dhanial yahaya said...

aduh baru nak p tengok !

TSYA'Z (~_^) said...

knapa mesti dibtlkan??????

puteri nyaring said...

sabar ye..ni ade lah 1 dugaan..maybe ade hkmah d sebaliknye..mn r tau pasni rezki korg akan melimpah2 ruah d tmpt lain..so,sabar ye..ALLAH sntiasa b`sama kita..=)

animal gangster said...

wahh..mmg akn geram kl dis thing happen kt ak..anggp as cbaran

p3yusof said...

ouh..kenapa d batalkan??
siapa la yg dengki sgt tu..
setiap benda ada baik n buruknya..
chill !!
:)

p3yusof said...

ouh.. kenapa d batalkan?
chill la.. setiap benda ada baik n buruknya..
baru igt nak pegi tgk... :)

sHe~TeE said...

dibatalkan??
sbab pe??

Cik Bumble bee said...

tak apa. Ini bukan pengakhirannya~ teruskan perjuangan.

-li.zue- said...

serius ke?
erk.tak pahamnya.

peh.dahlah teater tanda tu cam menarik jaaa.

syami said...

sabarlah ye

syami said...

sabarlah ye

Anonymous said...

kekal terus jadi KOKEN. all the best!

alynn malynna said...

arghhh..asal lak mcam tu sekali...
x pe bro...sabar je la....tp mcm x berbaloi pulak setelah hasil usaha semua..tibe2 batal...bukan senang nak buat persiapan teater tue..sedih jekkkk....;(

Anonymous said...

kenapakah?

PuTeRiSHaFLyNn said...

baru canang dengan member2... ajak pergi tgok Tanda sbb ada kaitan dgn course ktorg. huhu

kerugian atas ilmu yg sepatutnya ditambah...~

~shashu~ said...

can't wait to know wut happened! aku yg tukang tgk pon rase penat dgn penat lelah korang..inikan pula korang sendiri yg doing it. sabar pon ade had kan..

miss.Qiss said...

tak sangka dia boleh cancel show tu betul2 last minute.
lagi berapa minit je dah nak sampai ASWARA, tup tup kena cancel.
Rasa macam hilang nyawa sekejap.
terkejut tak terkata langsung.
dia orang memang tak reti nak hargai seni.
Jangan risau kita semua akan support korang. see you on Friday,26th.
<3

Hujan Malam said...

cari tempat lain..Institut terjemahan negara ke..dulu Faizal Tehrani pernah wat teater kat situ..

Rye said...

Ish, sian nyer korg.
X pe, x pe, korg tunda jer.
Buat pementasan kat tmpt lain. Kalau pihak dorg x bg korg buat pementasan kat situ, buat je kat tmpt lain.
Stor DBP ker...
Tp, kalau jd pown hr jumaat, sabtu ngan ahad ni, x dpt tgk gak.
Mgkn ade rezeki nk tgk pementasan 2hari dan masa yg lain kot.
Kalau jd lar...

landaklaut said...

what?! baru nak pegi tgk esok since show during weekend waktu siang. dengki betull diorang tu.. dengkiii..

pie said...

gua dr Sabah sokong u all...

NuRuL mA'G said...

tak pa b0b,
0rg dengki mmg itu tau bt mcm tu ja..
wei, RAT / KOKEN KUAT ma!!
aku tetap s0kong k0rang..
banyak lagi manusia yang akan sokong pjuangan k0rang.. be str0ng guys

hazel ruslan said...

chayok2!

menaribagaibintang said...

lu belasah je 'you' tu haha

Hajar Kamal said...

Sabar & tenang ye abg.

I will come to watch Tanda bila-bila ia dipentaskan in future.

MUngkin di tempat lain? Keluar dari Aswara :)

madumerahjambu said...

sabar. mengalah tak bermakna kalah.
GAMBATTE!!

Mohamad Arif Ab Rahman (ayep) said...

dorank mmg xde butoh agknye..
gagaga

Mohamad Arif Ab Rahman (ayep) said...

butohla dorank..

Anonymous said...

"dihalau dari tempat diri sendiri diberanakkan"


sebab yang berbeza
tapi ak pernah rasa perasaan tu
sakit 2.
ak pernah rasa.

entah siapa betul
entah siapa salah
sebab masing2x xnak mengalah
jadilah perang!
tapi ada situasi, sebenarnya aku, sebenarnya engkau, tahu siapa yg salah siapa yg betul.
kadang, pihak yang salah akan mengaku salahnya.
jadilah aman. jadilah damai.
kadang, maaf tidak mencukupi.
tidak termaafi.
perang xakan habis.


apa-apapun,
yg penting,
kita teruskan perjuangan yg belum selesai.
perjuangan xmungkin akan pernah selesai.
kita berperang dengan bijak!
walau kalah, kita tetap menang.

selamat berjuang!

ak sokong,

ak sendiri

siapa lagi, kalau bukan ak?(:


p/s:
ak xtahu apaapa pun,
tp entah kenapa ak nk tgk TANDA ni.

-tatabahasatidakbetul

ya said...

komuniti kental.
gud luck!

Para Jamaludin said...

ouh. so not cool itu pembatalan

TTJL said...

same here la. lagi awal dtg. 730 camtu. tiba2 kata show batal. terkezutt gila k0t tym tuh. adeihh.

takpe lah. am sure will come & see korang pasnih.

Teater said...

Khabar gembira buat semua, Teater Tanda akan dipentaskan semula.

Masa dan tarikh : 8.30 mlm (25 - 27 Feb) & 3 ptg (27 - 28 Feb)
Tempat: PJ Live Arts, Jaya One, PJ
Tiket: RM30 (dewasa), RM15(OKU dan pelajar)
Tempahan tiket: Hubungi Hafiz (012-2395209) or email (teater.tanda@gmail.com)

Maklumat lanjut: Teater Tanda Facebook Event Page

inoue asuka said...

jgn menyerah kepada poilitikus tikus-tikus mondok...well, maybe this is another reason to explore new space and places...wat kat zoo negara la plak,macam band hujan wat gig kat taman buaya b4...sungguh menarik...hujan & buaya..KoKen & ....all the best..adakah mereka juga ingin beri anda tanda agar bergerak lebih kental..?

tia said...

berdoa kepadanya..

azieazah said...

Tumpang sedih juga dengan apa yg terjadi kepada BOB dan seluruhnya.. semua yang menjadi mangsa..

ntah apa punca, ntah apa sebab dan tujuan..

Apapun semoga terus tabah dan KENTAL... Tidak akan mati seni di jiwa...!

nini said...

kesiannyeeeeeeee.....sabar k...ade hikmah..ingat tu...:)...kami semue tahu awak manusia yg kuat "go zahiril! go zahiril! "

riasa said...

Bob, masuk blog kak lenny senior kita ni http://daribawahbayu.blogspot.com
nyatakan sokongan. Sekarang ni dia je yg nampak bangkit membela namron.

MrPropaganda said...

frust betul...
aku dah bayar kot harge tiket...
dah nak sampai pun ari jumaat ari tue kat aswara, suddenly dpt call kate teater cancel that nite...
frust gile...

husin said...

ko punya tagline.. `kawan-kawan yang kita suka' tu macam sama ja ngan tagline sindiket soljah.. sapa tiru sapa nih??
ataupun kebetulan

pari-pari menyanyi said...

ala.... bru nk g tgk sbb i kne wat review 4 my subject.. hmmmm


u x da pentas kan pape teater lagi??

no_ruLe kayFuL said...

perh...
perbuatan kEJI!!

hans said...

asal tiba2 jadi macam tu?
apa alasan diorang?

jumari jipan said...

sabar. fight. doa. insyaallah.

hasbullah said...

sabar...aku pun rasa tempiasnya..
haritu aku jumpa nam ron dan ayam mereka dah luahkan apa yang mereka tak puas hati walaupon tak menyeluruh..

bak kata ayam, kita baru hilang cincin,belum hilang jari lagi..see u at PGLA

Meet Uncle Shah said...

salam.
gua tak nk ckp byk bro. gua phm perasaan korang. sebenarnya in perjuangan.
harap semangat korang tak mati kt situ je. teater korang bkn atas populariti, tapi atas kredibiliti korang yg sememangnya berbakat.

Abd Jalal Abd Razak said...

Dimana Bumi Dipijak..Disitu Langit diJunjung

cha chenta said...

salam . .
tabah kan aty yup kwn ?
sesungguh nya byk hikmah di sebalek kjadian nie . ,
arap kwn akn sntiase berusahe !!!

kite kan kwn ?

Anonymous said...

aku x paham sbenarnye ape y isu sgt smpai dihalau??ade ape dgn TANDA???