Isnin, Mei 17

entah selesa entah tidak

Biasanya aku menulis untuk berkongsi tentang sesuatu untuk mengajar dan belajar. Sesuatu yang dapat memotivasikan dan dimotivasikan

Ini tidak termasuk entri - entri aku yang ringan bertujuan hiburan semata - mata. Macam filem. Ada filem mendidik, ada filem hiburan.

Tapi entahlah, kebelakangan ni, tak banyak benda yang hendak aku tulis. Apa puncanya, aku sendiri pun tak tahu. Aku cuba untuk tidak salahkan tuntutan kerja, kerana aku anggap ia sebagai rezeki yang tidak harus dirungutkan. Biar tak cukup tidur, biar tak cukup rehat. Rezeki tetap perlu disyukuri.

Nak menulis untuk berkongsi, takda apa yang menarik untuk dikongsikan.
Nak menulis untuk memotivasi, aku sendiri pun tak termotivasi.

Entah - entah aku sedang 'selesa' kot?

Ish, pandai je kau ni.

p/s: Nampak tak? Ini entri tidak emo! Haha.


49 ulasan:

beautiful.disgrace berkata...

Ha ha ha :)
selamat hari isnin :)

Farah oh Farah berkata...

baguslah, sekurang kurangnya incik BOB tak menyalahkan kerja sbg penghalang incik menulis. nice one! keep it up! ;)

tirah watif berkata...

tulisan tak mengikut emosi? atau gaya penulisan berdasarkan emosi?
=)

.: Yen Dam0nツ:. berkata...

wo0h sgt selesa tuh!
Sampe tak tertulis..huhu

joegrimjow berkata...

guna platform 'ada nama' dengan btol. ramai kot yg akan termotivasi

cekodok comot berkata...

buka mata buka minda...insyaallah akan masuk :D...tp at least awak di ajar dan belajar mengolah segala yg ada disekeliling utk diadaptasi di kertas / lappy.... kami ? >:D

azieazah berkata...

Sesekali untuk merasa selesa sendiri, apa salahnya...

CikPanda berkata...

benar kata kamu. tapi benarkah kamu sudah selesa? come on zahiril. penulisan kamu mungkin banyak memberi inspirasi pada orang lain. jadi kamu tak boleh 'lemau'. all the best to you :)

mulakan hari dengan senyuman :)

lyienda berkata...

sya tersangatlah suka baca hasil tulisan kamu
jujur and ade sedikit unsur sarcastic
:)

LyNn HaMzAh berkata...

salam...

bagi lynn tulis apa sahaja yang kita rasa kita mahu, tapi itu mungkin berbeza untuk setiap individu...lynn sukakan karya tulisan zahiril...keep it up...

Wanie Firdaus berkata...

nampak..nampak.. hehe :)

Kairel Keflee berkata...

Bagos!

Ann berkata...

tak kira sikit or byk rezeki tu, mmg ttp perlu bsyukur gak...

shuhada manaf berkata...

ape kah 'selesa" itu ZA??

hetty berkata...

wah wah bro. hati ada taman ke? ;)

mr kay berkata...

like this.

Qashilla berkata...

manusia bebas menulis apa yg mereka nk tulis...hm...yeah...sometime kite kena bermotivasi kan diri dulu br bley memotivasikan org lain...n melalui tulisan kita bley lepaskan segala perasaan kita n mengurangkan stress dr bebanan kerja...nice to know u adzim...;)

Cinta Madu berkata...

selesa? maksud kau? by the way, baru aku perasan rupa kau ada iras-iras iwan af8. eh, silap. rupa iwan af8 yang ada iras-iras kau. haha :)

Merissa K. berkata...

why the need to justify your comfortability? LOL.

:)

Tanpa Nama berkata...

falling in love

ezatulhani berkata...

kau tak payah post entry bertulis pon tak apa,
cukuplah sekadar entry bergambar.
gambar kau maksud aku.

AiNuL berkata...

sesekali dengan entry or... hati y selesa...senang hati y membaca... :)

hudhud berkata...

hehe live life tu the fullist yah zahiril :)

reramarama berkata...

mcm symptom jatuh cinta! hati bunga2, tiada emosi yang marah2, semua rasa bahagia! ^_^

jo berkata...

kalu emo ada sikit carut lagi oke.
baru tahu lu yg sebenar macam mana..

cik pingu berkata...

sangat suka gaya penulisan kamu!

ezral Sya berkata...

awek baru la tu, pontianak eh? :)

Ikemal berkata...

entri tidak emo? haha. kerja lagi ada masa. ibadat jagn lupa bro.

Tanpa Nama berkata...

saya juga menggemari cara penulisan kamu :)

have a nice day onwards

Tanpa Nama berkata...

saya juga menggemari cara penulisan kamu :)

have a nice day onwards

Nadya berkata...

haha nad faham apa awak nak cakap :)
follow me too. YUK!

hans berkata...

yups
entry nih santai
ko keje makan jer bro
dkt twitter asyik citer pasal makan jer
mau tak ceria
hahaahha

sopy gemuk berkata...

entri yang simple .huuuuu

SuFy berkata...

tunjuk gambar men gitar..nyanyi la teros..hehee..manataw timbul ilham motivasi..huhu

Ad Rifza berkata...

Memang tidak emo..coolll jer..hehe

cookie_monster berkata...

hoho..kamu ni memang c0oL lah!~

fidde berkata...

selesakan aje....

B!B!e berkata...

Aiiiii.....can i juin ???

nysa berkata...

'selesa'...???haha..macam tenga bahagia jee..hehe:)

Nurul Huda berkata...

idea penulisan itu datang dari-NYA, kalu tiada pun itu kehendak-NYA juga...

Tanpa Nama berkata...

OK.
ZAHIRIL.
ko mmg cool.
akusukeblogini.
terimakaseh.
love you

cindai berkata...

Slm...Aril (X pe ek, akak pnggil Aril - bkn Airil AF7 tau....)Sememangnye kite harus sentiasa brada dlm keadaan cool & slesa....
Bila cool & slesa, jiwa tenang & gumbirraaa!! Truskan Ril!! Keep Cool guy!!!

Tanpa Nama berkata...

suke gmbr utk post nie...credit pada jurufotonya.. :)

Aku dan Keindahan... berkata...

apa salahnya tulis dari hati?
janji x tipu diri sendiri sudah la kan? kerja,kerja,selagi belom tutup mata..kerja..kerja..kerja...
hehe
Dak gitu katenye?

Tanpa Nama berkata...

Kecewa dgn ko..:(

Tanpa Nama berkata...

kecewa sama kamu...

Tanpa Nama berkata...

kecewa sama kamu..........

nurul afiqah berkata...

selesa kah?

nurul afiqah berkata...

selesa kah?