Ahad, Februari 27

bengkel SinclairFalak dengan aku

Sebenarnya ada beberapa perkara yang nak dikongsikan, nak diumumkan. Tapi bila dikira - kira semula, buat masa ni, aku ada 2 sahaja dulu.

2 ok kot.

Jadi ini perkara yang pertama. Akan datang nanti, yakni pada bulan Mac aku telah dijemput oleh SinclairFalak untuk membikin sedikit (kecil) bengkel mengenai pergerakan dan improvisasi. Atau maksud dalam bahasa Inggerisnya ialah Movement and Improv. Ok, tipu. Improv tu dipendekkan.

Tapi tak penting samada pendek atau tak. Yang penting pada tarikh 26 Mac nanti aku ada berkongsi ilmu, melepak, berbual, menghabiskan masa di bengkel itu nanti. Kalau anda nak aku berbual tentang ilmu, kita boleh berbual tentang ilmu. Atau kalau anda nak aku berborak kosong pun boleh. Ikutlah.

Insyaallah, banyak benda yang aku nak kongsikan pada hari tu nanti.

Sebab dah lama aku tak ber-bengkel - bengkel ni. Kali terakhir dulu masa tengah tak sibuk, masa zaman belajar dulu. Memang layan. Waktu bengkel ni lah aku belajar macam - macam yang aku guna pakai di depan kamera. Waktu bengkel ni lah aku selongkar macam - macam teknik.

Itu aku. Korang aku tak tahu lah pulak.

Tapi kalau korang nak turut serta, takda sapa halang. Malah di alu - alu kan. Memang layan, lagi ramai lagi meriah. Kan? Pergerakan dan Improvisasi ni sebenarnya merupakan 2 perkara yang kita lakukan setiap hari, tanpa kita sedar. Bukan hanya dalam lakonan sahaja. Bermakna tidak semestinya yang ingin menjadi pelakon sahaja yang perlu mengetahuinya.

Bila kita nak beli majalah dekat 7 Eleven pun kita secara tidak sedar, kita menggunakan improvisasi.

Dan oh, pada hari yang sama juga akan ada bengkel oleh Que Haidar yang akan berkongsi tentang bagaimana melontar dialog dengan bagus dan sebagainya. Fuish, yang tu, aku pun nak belajar!

Ok, ok. Aku tak pandai nak cerita panjang. Tapi kalau sapa - sapa nak join boleh daftar sekarang dan kita jumpa pada 26 Mac nanti. Mesti layan woh! Kalau nak tahu details korang boleh klik dekat sini.

Sebarang pertanyaan lanjut, boleh ditanyakan di blog bawah ni. Janji?


Time : 10am - 6pm (Registration - 9am)
Date : 26th March 2011 (Saturday)
Venue : Jabatan Kebudayaan & Keseniaan Negara, Banggunan MAS, Jln Sultan Ismail, KL
Fee : RM199 (normal price) By adding another RM50 you are entitled to a VIP pass

You're probably wondering what's a VIP pass. Well with a VIP pass, you will have direct access to our Celebrity trainers and a free coffee & tea session with them for a full hour in our VIP section after the workshop. So don't forget to inquire or request for a VIP pass when you register yourselves. Seats are limited as this is an all exclusive workshop! So sign up and book yourselves a spot quick!

Ni yang aku buat hari tu. Dulu - dulu katanya.

Pun sama.


Ok, pengumum yang kedua pulak?

Tunggu lain entri! Wahaha!

18 ulasan:

Fateen Insyirah berkata...

Pengumuman kedua , Zahiril nak kahwin letew hakhakhak

dyanzjha berkata...

waaaaaa....n3 baru...heee
meh la singgah blog saye...
http://complicatedzone.blogspot.com/2011/02/mimpi-jadi-kenyataan.html

Reflisia berkata...

intersting...=)

Hujan Malam berkata...

kalau bukan artis boleh join ke?

AzzaSyzna berkata...

pengumuman lain, sah nak kawin. confirm. :D

LORD ZARA 札拉 berkata...

Ceh!
Janji dua~
XD

aisyah bet ^^ berkata...

kalo takde bakat blakon @ tak minat nak berlakon, tapi terasa nak join, bolehkah?

Nur Fatin Nabila Zeeyan berkata...

penguguman kedua 'saya nak berumah tangga' :P

rayxa berkata...

ohh mesti pergi, VIP punya! :D

ZyyaN_mN berkata...

errr mcm suspen jer yerr...huhu..

iday berkata...

pengumuman kedua tu,please bukak Zahiril kawen k,,,tak sanggup nak kecewa,,haha

intan.maisarah berkata...

:)

intan.maisarah berkata...

:)

light berkata...

nak join tp ada komitmaen laen la plak,leceh bbtoi..

Syeeda Sobbihi berkata...

oohh ashraf sinclair pun ade..

cEro berkata...

alaaa, macam best!
tp macam mahal je...

Cik HeIjaU harUm berkata...

mmmmmm bule2 bce mmg excited nk join...tp tk de ilmu langsung psl seni lakon..tp cam excited nk join je...heheh

bile bce venue die kt mane.............haaaaaa.......what???tmpat hari2 saye pg??JKKN??ayok..itu tmpat saya praktikal skrang.........

lagi la excitedddddddddddd plus giranggggggggggggg.....mau join2...yeahhhh

Echa♥ berkata...

Bob, echa ada time ni :D