Wednesday, February 2

so come on!

Kalau diperhatikan, banyak juga entri - entri aku sebelum ni hilang. Tetapi, ke mana hilangnya?

Ok, itu montaj.

Macam Edisi Siasat. Baiklah, seperti yang kamu - kamu atau sebahagian juga segelintir dari kamu - kamu pembaca setia blog ini, yang sedia maklum sekarang ini kan aku sedang dalam proses mengumpulkan semua taipan - taipan aku yang pernah diterbitkan di sini untuk dibukukan(insyaallah). Dan ada juga beberapa taipan yang baru.

Eksaited!

Insyaallah, akan siap nanti. Berhempas pulas jugak aku nak memikir pasal nak menyiapkan kompilasi(insyaallah) ini. Yelah, dengan kehidupan seharian, dengan komitmen kerja dari pagi sampai ke malam, memang tak banyak bagi aku peluang untuk berkhalwat dengan komputer peribadi aku ni. Tapi takpa, demi untuk kawan - kawan yang kita suka, aku cari jugak masa untuk siapkan buku(insyaallah) aku nanti.

Pasal aku sayang korang.

Jadi mana - mana entri aku yang mungkin jadi entri kegemaran korang, hilang, jangan lah mengamuk ya? Kerana ia telah dipindahkan ke rumah baru. Terkadang tu, aku hilang momentum untuk menulis. Memang tepu otak jadinya. Langsung tak mampu nak menggerakkan jari.

So come on! Beri aku semangat sikit untuk siapkan buku(insyaallah) aku!

84 comments:

mizzbutterfly said...

goood luckkkzz!!! moga ALLAH mudah kan urusan anda :)

wanie said...

good luck :)

fnfasya said...

go.chayo chayoooooo! ;DD

KuaLaM KeinDahaN said...

gud luck bro ZA!!

aLya said...

cepat..cari kembali momentum penulisan kamu..
wish u all da bez n hope buku tu akan kuar lam amsa terdekat n jadi yg terbaek :)

AmriGloomySunday said...

sabar menanti kelahiran buku anda..^_^

FeeL da MorE said...

gud luck zahiril

payeen said...

xsabar.

kamu hebad
jgn risaw (:

kata dari hati.

inDah iNdrIana said...

gud luck beb :)

nama.aku.lynn said...

so come on!!we always supporttt u!-namaakulynn!;p

Anonymous said...

chaiyok2x abg zahiril..
i'll wait 4 ur book..
gudluck bro

mhrzh said...

Teruskan berusaha! Tak sabar nak tunggu buku tu siap :)

mhrzh said...

Teruskan berusaha!
tak sabar nak tunggu buku tu siap :)

_siti norbaiti_ said...

you can do it bro..
thanx sbb ingt kat "kawan kawan yang kita suka"
memang sgt eksaited menunggu cheritera itu XD

hudadida said...

gud luck! *aku tggu buku kau keluar*

wannurfazrini said...

go Bob ! jangan putus asa ;)

nur abidah ismail said...

yeah! teruskan usaha! teruskan! teruskan!!! hahaha

babyEY said...

yeay!org 1st komen..he3..sy ttp sokong kamu! :)

fulltime dreamer said...

tak sabar tunggu buku kau! :D

Encik Tikus said...

kalau bro dah siap buku tue sure wa beli okey ? kehkeh =)

nazihah ramli said...

good luck dear ! :)
can't wait for ur upcoming book.
go zahiril ! u can do it ! :D

dyllalala said...

gambate BOY!
ta pernah jemu kowt baca hasil kamu :)

Georgie Joseph said...

all the best bro.looking forward for your book.

mr kay said...

wajib beli ni!

fatan fauzan said...

cmon lah bro.
kau boleh punyeeee.
senyum sudah(:

nabilahtugiman said...

wah ! macam novel lah nanti ae ?

pejalankaki said...

ouh aku nak tempah satu dulu.
simpan untuk aku.

ha itu kira bg semangat tk? :D

ira satitan said...

semoge tuhan rahmati ape yg awk buat skrg!
GOOD LUCK!

zhoul has said...

go! go! go! *bagi semangat

DanieL AdiE said...

CHAIYOK2!!

Ady said...

semoga ZA dapat siapkan buku tuh ya , insyaallah :)

CikGusi BingbOo said...

beb, aku suke tulisan kau..mmg layak dibukukan..tahniah, jgn sparuh jln tau..

Anonymous said...

caiyok2 awak...sy tau awk blh! insyallah bku tu akn ad jgk kat polupar,mph,pustaka dn sewaktu dgnnye..heheheee


dri:kipas susah mati

noni said...

buku?
wah. oke oke.
looking forward to it.
gud luck !
:D

yaya said...

GOOD LUCK ZAHIRIL !
saye sokong awak dalam diam :) huuu .
chayok!chayok :DD

NSMA :| said...

pergi pergi pergi ZA [go go go ZA]. nanti buku itu sudah siap, mesti beli punya. hehehe.

Amman Asli said...

dan ianya hilang disebabkan apa? apakah internet juge memainkan politik di dalam arena mereka ini? hingga ianya menjejeaskan keselamatan dan privasi orang lain. apekah internet ini korup? dan juge mengkorupkan? haha. hanya encik zahiril adzim yang tahu.

Nadhirah-chan said...

yeah go go caiyok brader zahiril ! semangat ni nak menyokong , miahaha !

Anonymous said...

semangat kau haha

miss.Qiss said...

Ohh, baik lah! Semangat habis dah ni nak meraba buku Bob nanti. Wohoo! Come on Bobbby! Awak bisa melakukannya! Hoish, tak sabar doe :D

kAziShA said...

yes u can !!
saya support =) hehe

nadia said...

jangan lupa letak nama Nadia sekali okay. HAHA

Anonymous said...

Wherever smart people work, doors are unlocked..so gud luck :)

gemmie said...

berusaha weyh!
insyaAllah kau leyh siapkn. :))

gemmie said...

berusaha weyh!
insyaAllah ah. :))

ento|put said...

good luck ZA.
cuba tinggalkan kota lumpur.(lagi).
mungkin anda akan mendapat ilham baru.
sepanjang perjalanan byk bnd anda akan temui.
semoga ianya membantu menghadirkan idea anda.

saljihitam said...

go ZA go !
come on bro :)

Aimi Amira said...

saya suka yang 'hebatnya rasa kehilangan', masukkan lah itu dalam buku nanti (:

nur syaffiqa said...

yeaahhh! come on abg ZA! you can do it! *upsss, TEReksaited pulak. hhehehehe

ALL DA BEST. :*

*purplelish* said...

Pelan-pelan okay. U can do it! Saya percaya awak :-)

eila said...

semoga berjaya n mudah-mudah ALLAH permudahkan urusan(impian)anda.Amin....

aisyah said...

maksud hilang dan dipindahkankan ke rumah baru apa bob?
gud luck bob utk bukukan penulisan kamu. nanti bukunya jgn jual mahal2 yer ;p

yatie chomeyl said...

go go power rangers
mighty morphin power rangers, GO!

*amacam, bersemangat tak?*

zubect said...

zahiril adzim!fighting!do the best and dont give up!we will always support you...you will nvr walk alone,hehehehe

farhanah said...

laaa.aku baru nak tunjuk kat kawan aku entry "itu ada jawabnya" yg sweet tuu .cari2 dah takda.nvmd.good luck.aku tak sabar nak tengok hasil nya :)

azieazah said...

All the Best, dear..!

Jiji-Fify said...

Chaiyokkkk Bro zahiril!!!

tiera said...

chaiyok2 abg zahiril!!!!
tak sabar tunggu buku abang,
kompem saye akan dapatkan senaskah!
=)

LeeYana said...

Kamu pasti boleh! Always support u! Good luck!

KiRoRo said...

x sbr nk tggu buku u kuaq..kuatkn smngt n semoga berjaya

Gme Ash said...

selamat berjaya.. top wat buku ni leceh la. bukan sebab apa, nnti og bising pasal bahasa la, ejaan la. tp kalo nk, semua jadi. so, aku wish ko selamat berjaya!! eksaited !!

izumiekin said...

hohohohoho...
bgs2..begituh laaa..hehe.
erm pe2 pon selamat berjaya!!! kami menyokong anda..huhu..lama jgk tgk menyepiii...pergi ke mana??rndu mau baca entry2 baru..hehehe..gdluck bro..best tgk citer 6 progresifff..rndu dgn lakonan anda...hohohohoh..erm selamat yaaa!!

cEro said...

hahaha, kau sendiri tahu kau boleh, kan?

still, good luck!

♥ ely nadiah ♥ said...

ala....jgn la move2 kan...mcm tak boleh copy paste jer kat rumah baru tu..hehe..
BTW good luck!

Anonymous said...

heyy !gudluck ya !
:)

mizz matus said...

ZAHIRIL ADZIM....
GOOD LUCK!!!
suatu karya yg hebat perlu dtg dgn
usaha yg hebat jgk..anda pasti blh lakukan..hope will read ur book soon...=)

Anonymous said...

eksaited isn't a word in either malay or english so don't start creating your own bullshit, ya asshole!

along_ash83 said...

gambatte kudasai,zahiril adzim..sy pun yg kat awk ggak..hehehe..smoga pembikinan buku awk berjalan dgn lancar..

iEra NaDiRa said...

InsyaAllah! Waiting~ ;)

rayarani said...

come on...lets move it...move it...nnt saya baca... :) x sbr ni...excitedddd...

Anonymous said...

xde keje

myiera amin said...

semangat untuk awak!!!!!!!!!!

pah bedah said...

Zahiril.. kenapa Hilang, Hilang dan Hilang? Pas entri jd tukang joget di AJL, writer block & hari jadi, Zahiril minat sgt buat entri btemakan Hilang, 3x Hilang, entri trilogi Hilang, kenapa Hilang, adakah 1 clue? adakah buku yg bakal dterbitkan nanti juga btemakan Hilang? Menghilang? Kehilangan?

gadiSmia said...

.,come on ! come on !., jgn offpulak., (#_$)

TSYA'Z (~_^) said...

gud luck ZA..........

Anonymous said...

jadi,
apa lagi?!
...teruskan.teruskan :)
jgn putus asa.
semoga Allah permudahkan

EZAN IDMA said...

semangat !!! u boleh :) goodluck

Inspirasi Lyn said...

rehat dulu.kumpul E.pastu leh la buat a (pecutan)...(mengarut2)...haha...papun ringkasnya good luck!

Haz said...

cayok2!
jgn putus asa..

Anonymous said...

good luck,teruskan usaha.moga dipermudahkan segalanya.kalau rasa serabut rehat kejap ok bg freshhh dalam kepala=)

CIKPUAN SRI said...

yeahhh...truskn awk...kami still akn sokong awk dblkng keyh!

Zurina J. said...

Jangan pernah Putus Asa!!!
Akhirnya "Bogel Menuju Tuhan".. Semoga bermanfaat buat semua...:)

shaja said...

tulisan anda kena dengan jiwa saya

nurul afiqah said...

:)