Wednesday, April 6

senjakala

Kan aku kata ada pengumuman lagi satu, ini lah dia.

Mungkin ramai yang sudah tahu, mungkin ada juga yang tak tahu atau mungkin ada yang buat - buat tak tahu. Entahlah, aku pun tak tahu.

Kau tahu?

Kau tahu, yang bakal ditayangkan nanti 14 April merupakan filem pembukaan tahun ini untuk aku. Gementar, gemuruh, nervous dan macam - macam perasaan lagi apabila memperlihatkan hasil kerja kita pada khalayak. Tapi itulah pekerjaan aku, seorang pemeran. Aku memegang sesuatu peran, aku watakkan, dan ia dipertontonkan (dipulangkan) kembali pada masyarakat.

Kerana seni itu datang dari masyarakat dan harus dipulangkan semula pada masyarakat.

Ada beberapa siri tembakan filem aku lakukan tahun lepas. Kesemuanya ada 5 yang bakal dibebaskan tahun ini.

Dan ini ialah Senjakala.

Senjakala merupakan sebuah filem romantic horror arahan Ahmad Idham. Yang diterajui oleh aku sendiri dan Liyana Jasmay. Segala diskripsi atau informasi tentang filem ini, boleh lah di-google-kan.

Terima kasih.



<

30 comments:

una badarudin said...

memang takut filem ni aku rasa
tengok trailer pun dah tegak2 bulu roma
thumbs up to you!
:)

Jiji-Fify said...

perghhhhhhh ZA jadi antuuuuu... kompom lagi pemes dari kak limah.. ;)

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

Zana Zingaa. said...

bro, saya ada up entry pasal ni feb aritu. hehee ;) hope singgah la ye.

http://episodzana.blogspot.com/2011/02/senjakala-filem-hantu-tahun-2011.html

Zurina J. said...

Wow! semoga sukses! sy doakan...:)
sy tidak suka tonton wayang horror sbnrnya, tp tengok lakonan tuan dalam trailer td macam best pulak...

semoga sukses! :)

intan.maisarah said...

trailer yang menarik

saljihitam said...

aku suka cara hincek ahmad idham berfikir. dan kau patut berbangga sebab dapat bekerja bawah dia.

aku kau ni. takpe ke. haha

NisaAdnan said...

UISHHH MACAM BESTT JE ^^

nama.aku.lynn said...

thumbssss up bro..
love ur acting..
so,goodluck for this senjakala and other films.. :D

cEro said...

cambest! akan tengok!

- yUsziEka - said...

filem yg sy tggu. cnfirm memletup!!!! :)

Farah Fauzi said...

memang trailer die pown dah intersting n cukop nak wat bulu roma berdiri.. congratz!

eila said...

tgk trailer mcm seram sejuk jer.jom gi tgk penuhkan panggung..

senjaliyana said...

Liyana Jasmay + Zahiril Adzim..worth watching..

puteri nyaring said...

takut x??takut x??hehe.
pasni leh blaja jd pengarah lak..huhu

Eman said...

menarik. filem ni ditayangkan 14hb! bufdayy aku der!!
;D

^ C.e.n.g.k.i.h ^ said...

dh lame giler aku xtgk cite horror nie..tp senjakala..huhh mmg akan tgk!

aiman rashidd said...

aku baru tengok tadi .

ok ok bagus lah kau . goodluck for your job ok :)

have a nice day ! enjoy it yeah !!

eceh .' aku akan datang selepas tahlil di surau malam nanti =.='

HUHU jangan main di waktu senja nanti kena rasuk :D

::alifdalmim:: said...

kenapa sebelum ni mcm takde pernah dgr je iklan atau ura2 nk buat filem ni...tiba2 dah kluar panggung jer..

Amadeus said...

filem yang menarik, ulasan dalam utusan hari ni, menggambarkan pembacaan yang lain dari apa yang ditonton tadi. Aspek seram, keindahan alam dan juga permainan silat, serta 'sindiran' tersirat yang tersemat, memang kena pada tempatnya..

Syabas... salam pada Kriz, dah lama tak jumpa dia..

Anonymous said...

u mcm pisang goreng panas sekarang..laku giler, superbla u bro! hope u kekalkn imej baik, attitude n nilai keje u..mne tau ganti sam lak thn dpn..hoho..

hafidz said...

tak sabar untuk aku melihat kau di senjakala. =)

nuryzaty said...

salam. saya dah tgk cite tu. so romantik n seram. saya mmg kagum dengan lakonan abang. sangat sangat berkesan. nak tunggu JUVANA pulak. :)

nuryzaty said...

salam. saya dah tgk cite tu. so romantik n seram. saya mmg kagum dengan lakonan abang. sangat sangat berkesan. nak tunggu JUVANA pulak. :)

nuryzaty said...

salam. saya dah tgk cite tu. so romantik n seram. saya mmg kagum dengan lakonan abang. sangat sangat berkesan. nak tunggu JUVANA pulak. :)

malessa salleh said...

saya BUAT KHAS utk kamu :)

http://malessasalleh.blogspot.com/2011/01/kamucik-bob-saya-minat-kamu-boleh.html

mrs sultan said...

terima kasih kpd "dia" sbb bgtau yang kamu ada blog.

AesyaZealous said...

sudah tgk ini film!!! best.meletop.

bedpet said...

yezza! dah tonton. good work bro. and suka trademark u dlm cerita tu. garu2 telinga. hehe. keep it up! (^_^)

Adah..oh, Adah.. said...

assalam..

it was my 1st time siggah kat cinie..
sy da tonton movie nie..cerite nyer sedih kan...kan..

n romantik + horror..

hehe..

touching lebih nie.. (^_+)

nada hanis said...

Filem apa eh yang dalam video tu? Interesting.