Khamis, April 21

takkan boleh

Kadang - kadang kita dah cuba puaskan hati semua orang, tapi percayalah.

Takkan boleh.

Lebih - lebih lagi, kerja macam aku ni. Memang ada saja yang akan membenci, mengutuk, menghina, dan lain - lain kata - kata negatif. Termasuklah isu peribadi. Kalau tak kuat, susah nak survive. Susah untuk teruskan minat, susah untuk teruskan apa yang dicitakan, apa yang disungguh - sungguhkan.

Biasalah. Telan dan senyum sahajalah.

Yang penting, selain daripada mencari rezeki, aku bekerja untuk memuaskan hati kawan - kawan yang kita suka.

Seni itu datang dari masyarakat dan harus dipulangkan pada masyarakat.

Insyaallah.

p/s: Menghargai setiap sokongan.

64 ulasan:

gadis melayu berkata...

itulah namanya kehidupan.. ^_^

My Bloggie ! berkata...

memang susah nak puaskan hati semua org :)

HAJAR hasan berkata...

keep working bro. insyaALLAH akan ada hasil. on that time, orang akan pandang hasil kejayaan kita. so, just work for it. insyaALLAH doa semua penyokong mengiringi setiap yang dilakukan. Amiin~ all the best! ;)

nama.aku.lynn berkata...

yess..sokong sokong dan terus sokong.. ;p

Marya Hana . berkata...

ambil iktibar dari yg baik.. :)

fishlol~ berkata...

Seni itu datang dari masyarakat dan harus dipulangkan pada masyarakat.

suka :D

atie rahaman berkata...

Lame tunggu ZA update! yeaa! ;)
Juvana best la !!

imm eusoff berkata...

"Seni itu datang dari masyarakat dan harus dipulangkan pada masyarakat"

Suka ayat ini. Teruskan usaha. Saya sokong naik turun ZA.

yaya alia berkata...

first comment, manusia memang selalu tak pernah puas, tak pernah bersyukur dgn ape yg ade. sebab manusia terlalu tamak kan dunia ni. kalu bleh satu langit pun dia nak. =.='

mochachichifinaz berkata...

yes, i'm full of agree with you...susah nak senangkan hati semua org, lagi-lagi org yg rapat dgn kite,...haiihhhh...sabor jela.

shahz berkata...

Biase la bro, xsume org suke kan kite..manusia kan..btw all the best to u..

sea_lavender berkata...

kepuasan dalam kehidupan 1 perkara mustahil..namun kte akn mencapai sesuatu yg rse nikmat bahagia jika kte lakukan sesuatu yg mampu mncipta kebahagiaan dn ukir snyuman pd org lain~~go2x dgn dunia seni jdi contoh terbaik =)

Eiymah@Fatin Farehah berkata...

Betul! Setuju sangat2..dalam hidup ni cabaran utama adalah menghadapi "cakap2 orang".Selagi kita boleh bersabar, bersabarlah...Good luck for you!

- yUsziEka - berkata...

mmg bkn sng nak puaskan ati setiap org. akn msti akan ade kepincangan di mne2. kte hanye mampu dpt buat yg terbaik sj. :)

hanabanana berkata...

saya tidak pernah mengutuk, malah saya menyokong anda! :)

MarY_z berkata...

baca sambil angguk.

rahman latip berkata...

sangat setuku bro...kita hanya mampu buat yang terbaik untuk kawan2 yang kita suka =)..always support u bro..

Shahrul Huda Mohtar berkata...

gudluck ! mulut org mane boleh tutup kan..hehe

TuN TeJa berkata...

Salam..biar apa org nk kata,yg penting kita puas hati dgn apa yg kita dh lakukan....go zahiril go..aku ttp sokong kamo..♥♥♥

Kasih nur azie berkata...

p/s : pedulikan kata-kata cacian.
teruskan perjuangan di landasan kebenaran

muhsin.aminudin berkata...

kau cool je dan buat selambe depan bahasa keji dorang. kalo tak tahan, tunjuk jari tengah, pastu blah. setel.

Alfian J. berkata...

Aku sokong ko selalu bah bro. Plg manang jua tu filem "Gadoh". Ehehe.

p/s : selamat berbahgia ya..Dgr2 tak lama lagi mau kahwin..pheewitt!

Zahiril Adzim berkata...

tunjuk jari tengah? Hehehe.. best best.

Thanks korang. Buat aku tersenyum baca semuanya. Sebab tulah aku sayang korang semua!

UNA budak BAEQ berkata...

seni untuk di kongsi . yeahhh
jom kongsi kepsi bersama . hoyeahh
heheh

ZAHIRIL ROCKSS

~dAmHa_IrKuHs~ berkata...

yup...kdg2 semua kata2 tu adalah smngat tuk kita trus brjuang dlm hidup..truskan prjuangan yg murni ini...kehidupan mesti dteruskan...gudluck bro...

Tanpa Nama berkata...

seni itu datang dari masyarakat...harus di pulangkan ke masyarakat...hehehee...i like this quote....very the cliche...mcm nie....kene prihatin gak lah...ttg masyarakat....enjoy mr zahiril...unleash yourself -live life to the fullest....cheers...megatz jebatz/spura

b a m b a m ' s berkata...

n0body perfect bro.. :)

najwanajjib berkata...

dah tengok senjalaka.boleh tahan seram ceritanya.

kita tak boleh nak tutup mulut orang z.a.abaikan dan terus berkarya!

yana zuera berkata...

angguk angguk. bukan semua yg kita buat orang boleh terima.
all the best, keep working!. ^^.

norhaslinda ismail berkata...

biar ja ap org nk kata, jnji kita dah buat sehabis baik..keep on going ZA!!! saya sokong anda =)

tepijalan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
tepijalan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Naddy Amat berkata...

xperlu puaskan hati orang lean..
puaskan hati kite then orang lean akn lebih menghargai..:) gud luck zahiril..

Zurina J. berkata...

Banyakkan sabar der...
Jgn cepat melenting.. memang takkan boleh...

Kalau stress, ingat jak sama sy..ekekeke.

whitelilies island berkata...

hi zahiril!

saya cuma harap semua ini takkan menghalang awak untuk terus berkarya. saya sangat respect orang2 yang berbakat dan sanggup terus berjuang dalam bidang seni ni.

keep up the good work k b(^__^)d

ain hamiza berkata...

mmg susah nak puaskan ati sume org.. btw.. keep it up! usaha tangga kejeyaan! hehehe

nur izhani farahana berkata...

apa apa pun,semoga berjaya :)

nur shazwani berkata...

cool jeh. sabar tu kan separuh daripada iman ^^

eqacashperlala berkata...

manusia
tak pernah rasa puas dengan apa yang diberi dan disediakan

teruskan usaha
sentiasa sokong anda :)

^ C.e.n.g.k.i.h ^ berkata...

kepuasan itu sukar ditemui..hanya perlu bersyukur

mrs sultan berkata...

mmg susah nak puaskan ht semu org.kalu wat pun kg2 ht kita pulak yg xpuas....

xtau nk tye kat mane.facebook xde.twitter xde.

ZA,
drama juvana tue da start ke?
ada ZA tambah Bront tertambat gila nak tgk cite tue...huhuu

kastatelier berkata...

seni untuk masyarakat ..cam pernah dengar ..........................

www.kastatelier.blogspot.com

nyOng.is.me berkata...

abstrak... mudah kan?

Retro berkata...

Saya nak mintak tolong ni. Tak berkenaan dengan post abang yang ni.

Saya follow abang dekat twitter dana kalau boleh, saya nak mintak abang tukar layout abang. Bila saya nampak je layout abang, saya mengucap panjang2. Terkejut beruk :p

♥ moy ♥ berkata...

kehidupan yang normal :)

kAziShA berkata...

saya penyokong ZA ^_^

tepijalan berkata...

kerana kita manusia,tidak akan pernah cukup.

p/s~saya pengang satu,tuhan lebih tahu

cEro berkata...

kita yg memilih jalan kehidupan kita...
jadi, kena laa tempuh walau macam mana susah pun, kan?

aida berkata...

manusia itu memang tidak akan pernah puas,
jadi hadapi saja dengan kesabaran,
insyaALLAH yang pahit akan jadi manis jua... =)

daisy berkata...

that's life. goodluck awak ! :)

Bukan Sepet berkata...

somebody wrote:

"Walau macam mana celakanya kehidupan itu, ia tetap kehidupan"

It's applied here.

Yeah! :)

ciknana berkata...

manusia...biasa la...suka mencari kesalahan orang lain..tanpa pikir baik buruk diri sendiri...lumrah kehidupan~

asfiona berkata...

manusia. rambut sebenar je same hitam, hati lain2, x bole d bace...
Ade saje org x puas hati n jeles ngn kita, ape2pon, wish u all da best k.. trskn usahamu jnji kite x sombong sudah la...

vintique berkata...

manusia punya taste lain2
seni
ia sangat subjektif

fadhlinaafifah berkata...

Jangan pernah ingat untuk berhenti berkarya ,
Jangan pernah di sebut perkataan Henti . Stop . Penat .

Aku ada untuk menyokong .

- untuk kawan kawan yang kita suka .

naddy berkata...

its okay, dun makes it stop ur way, janji just be urself, cause we like it when you being urself (:

eila berkata...

resam dunia
sabar je la...

Tanpa Nama berkata...

ala, kata kental, bro.. =) iA dimurahkan rezeki bila sabar..
kdg2 kritikan boleh buat kita humble juga. apa2 pun, gua mmg percaya dgn bakat za. keep up with the awesome work, bro.

acan ketot berkata...

nicely done..
i'm one of ur fans...
pasl yg mengeji.. mlut x brpe wgi 2..
hu3..

RaraTan berkata...

lain orang, lain ragam. sokong2 :)

FariehanIbrahim [LBC] berkata...

seni itu datang dari masyarakat harus di pulangkan ke masyarakat.
like it much! =D

grr~ lpas tonton juvana, jdi minat gler kt zahiril. haha!
psst, kim slm kt Botak. ^_^v

capik berkata...

aku suke ayat last kau tuh...superb...

Wanda Azahar berkata...

terima kasih :)

CNK berkata...

that what we called as LIFE. sakit, perit, pedih, pon telan sendiri. orang herdik, pekik, teriak pun telan sajalah. orang menyindir, perli pun masuk telinga kanan keluar telinga kiri. letih kan? apa boleh buat. buat tak tahu sudah! :p