Thursday, April 21

takkan boleh

Kadang - kadang kita dah cuba puaskan hati semua orang, tapi percayalah.

Takkan boleh.

Lebih - lebih lagi, kerja macam aku ni. Memang ada saja yang akan membenci, mengutuk, menghina, dan lain - lain kata - kata negatif. Termasuklah isu peribadi. Kalau tak kuat, susah nak survive. Susah untuk teruskan minat, susah untuk teruskan apa yang dicitakan, apa yang disungguh - sungguhkan.

Biasalah. Telan dan senyum sahajalah.

Yang penting, selain daripada mencari rezeki, aku bekerja untuk memuaskan hati kawan - kawan yang kita suka.

Seni itu datang dari masyarakat dan harus dipulangkan pada masyarakat.

Insyaallah.

p/s: Menghargai setiap sokongan.

64 comments:

gadis melayu said...

itulah namanya kehidupan.. ^_^

My Bloggie ! said...

memang susah nak puaskan hati semua org :)

HAJAR hasan said...

keep working bro. insyaALLAH akan ada hasil. on that time, orang akan pandang hasil kejayaan kita. so, just work for it. insyaALLAH doa semua penyokong mengiringi setiap yang dilakukan. Amiin~ all the best! ;)

nama.aku.lynn said...

yess..sokong sokong dan terus sokong.. ;p

Marya Hana . said...

ambil iktibar dari yg baik.. :)

fishlol~ said...

Seni itu datang dari masyarakat dan harus dipulangkan pada masyarakat.

suka :D

atie rahaman said...

Lame tunggu ZA update! yeaa! ;)
Juvana best la !!

imm eusoff said...

"Seni itu datang dari masyarakat dan harus dipulangkan pada masyarakat"

Suka ayat ini. Teruskan usaha. Saya sokong naik turun ZA.

yaya alia said...

first comment, manusia memang selalu tak pernah puas, tak pernah bersyukur dgn ape yg ade. sebab manusia terlalu tamak kan dunia ni. kalu bleh satu langit pun dia nak. =.='

mochachichifinaz said...

yes, i'm full of agree with you...susah nak senangkan hati semua org, lagi-lagi org yg rapat dgn kite,...haiihhhh...sabor jela.

shahz said...

Biase la bro, xsume org suke kan kite..manusia kan..btw all the best to u..

sea_lavender said...

kepuasan dalam kehidupan 1 perkara mustahil..namun kte akn mencapai sesuatu yg rse nikmat bahagia jika kte lakukan sesuatu yg mampu mncipta kebahagiaan dn ukir snyuman pd org lain~~go2x dgn dunia seni jdi contoh terbaik =)

Eiymah@Fatin Farehah said...

Betul! Setuju sangat2..dalam hidup ni cabaran utama adalah menghadapi "cakap2 orang".Selagi kita boleh bersabar, bersabarlah...Good luck for you!

- yUsziEka - said...

mmg bkn sng nak puaskan ati setiap org. akn msti akan ade kepincangan di mne2. kte hanye mampu dpt buat yg terbaik sj. :)

hanabanana said...

saya tidak pernah mengutuk, malah saya menyokong anda! :)

MarY_z said...

baca sambil angguk.

rahman latip said...

sangat setuku bro...kita hanya mampu buat yang terbaik untuk kawan2 yang kita suka =)..always support u bro..

Shahrul Huda Mohtar said...

gudluck ! mulut org mane boleh tutup kan..hehe

TuN TeJa said...

Salam..biar apa org nk kata,yg penting kita puas hati dgn apa yg kita dh lakukan....go zahiril go..aku ttp sokong kamo..♥♥♥

Kasih nur azie said...

p/s : pedulikan kata-kata cacian.
teruskan perjuangan di landasan kebenaran

muhsin.aminudin said...

kau cool je dan buat selambe depan bahasa keji dorang. kalo tak tahan, tunjuk jari tengah, pastu blah. setel.

Alfian J. said...

Aku sokong ko selalu bah bro. Plg manang jua tu filem "Gadoh". Ehehe.

p/s : selamat berbahgia ya..Dgr2 tak lama lagi mau kahwin..pheewitt!

Zahiril Adzim said...

tunjuk jari tengah? Hehehe.. best best.

Thanks korang. Buat aku tersenyum baca semuanya. Sebab tulah aku sayang korang semua!

UNA budak BAEQ said...

seni untuk di kongsi . yeahhh
jom kongsi kepsi bersama . hoyeahh
heheh

ZAHIRIL ROCKSS

~dAmHa_IrKuHs~ said...

yup...kdg2 semua kata2 tu adalah smngat tuk kita trus brjuang dlm hidup..truskan prjuangan yg murni ini...kehidupan mesti dteruskan...gudluck bro...

Anonymous said...

seni itu datang dari masyarakat...harus di pulangkan ke masyarakat...hehehee...i like this quote....very the cliche...mcm nie....kene prihatin gak lah...ttg masyarakat....enjoy mr zahiril...unleash yourself -live life to the fullest....cheers...megatz jebatz/spura

b a m b a m ' s said...

n0body perfect bro.. :)

najwanajjib said...

dah tengok senjalaka.boleh tahan seram ceritanya.

kita tak boleh nak tutup mulut orang z.a.abaikan dan terus berkarya!

yana zuera said...

angguk angguk. bukan semua yg kita buat orang boleh terima.
all the best, keep working!. ^^.

norhaslinda ismail said...

biar ja ap org nk kata, jnji kita dah buat sehabis baik..keep on going ZA!!! saya sokong anda =)

tepijalan said...
This comment has been removed by the author.
tepijalan said...
This comment has been removed by the author.
Naddy Amat said...

xperlu puaskan hati orang lean..
puaskan hati kite then orang lean akn lebih menghargai..:) gud luck zahiril..

Zurina J. said...

Banyakkan sabar der...
Jgn cepat melenting.. memang takkan boleh...

Kalau stress, ingat jak sama sy..ekekeke.

whitelilies island said...

hi zahiril!

saya cuma harap semua ini takkan menghalang awak untuk terus berkarya. saya sangat respect orang2 yang berbakat dan sanggup terus berjuang dalam bidang seni ni.

keep up the good work k b(^__^)d

ain hamiza said...

mmg susah nak puaskan ati sume org.. btw.. keep it up! usaha tangga kejeyaan! hehehe

nur izhani farahana said...

apa apa pun,semoga berjaya :)

nur shazwani said...

cool jeh. sabar tu kan separuh daripada iman ^^

eqacashperlala said...

manusia
tak pernah rasa puas dengan apa yang diberi dan disediakan

teruskan usaha
sentiasa sokong anda :)

^ C.e.n.g.k.i.h ^ said...

kepuasan itu sukar ditemui..hanya perlu bersyukur

mrs sultan said...

mmg susah nak puaskan ht semu org.kalu wat pun kg2 ht kita pulak yg xpuas....

xtau nk tye kat mane.facebook xde.twitter xde.

ZA,
drama juvana tue da start ke?
ada ZA tambah Bront tertambat gila nak tgk cite tue...huhuu

kastatelier said...

seni untuk masyarakat ..cam pernah dengar ..........................

www.kastatelier.blogspot.com

nyOng.is.me said...

abstrak... mudah kan?

Retro said...

Saya nak mintak tolong ni. Tak berkenaan dengan post abang yang ni.

Saya follow abang dekat twitter dana kalau boleh, saya nak mintak abang tukar layout abang. Bila saya nampak je layout abang, saya mengucap panjang2. Terkejut beruk :p

♥ moy ♥ said...

kehidupan yang normal :)

kAziShA said...

saya penyokong ZA ^_^

tepijalan said...

kerana kita manusia,tidak akan pernah cukup.

p/s~saya pengang satu,tuhan lebih tahu

cEro said...

kita yg memilih jalan kehidupan kita...
jadi, kena laa tempuh walau macam mana susah pun, kan?

aida said...

manusia itu memang tidak akan pernah puas,
jadi hadapi saja dengan kesabaran,
insyaALLAH yang pahit akan jadi manis jua... =)

daisy said...

that's life. goodluck awak ! :)

Bukan Sepet said...

somebody wrote:

"Walau macam mana celakanya kehidupan itu, ia tetap kehidupan"

It's applied here.

Yeah! :)

ciknana said...

manusia...biasa la...suka mencari kesalahan orang lain..tanpa pikir baik buruk diri sendiri...lumrah kehidupan~

asfiona said...

manusia. rambut sebenar je same hitam, hati lain2, x bole d bace...
Ade saje org x puas hati n jeles ngn kita, ape2pon, wish u all da best k.. trskn usahamu jnji kite x sombong sudah la...

vintique said...

manusia punya taste lain2
seni
ia sangat subjektif

fadhlinaafifah said...

Jangan pernah ingat untuk berhenti berkarya ,
Jangan pernah di sebut perkataan Henti . Stop . Penat .

Aku ada untuk menyokong .

- untuk kawan kawan yang kita suka .

naddy said...

its okay, dun makes it stop ur way, janji just be urself, cause we like it when you being urself (:

eila said...

resam dunia
sabar je la...

Anonymous said...

ala, kata kental, bro.. =) iA dimurahkan rezeki bila sabar..
kdg2 kritikan boleh buat kita humble juga. apa2 pun, gua mmg percaya dgn bakat za. keep up with the awesome work, bro.

acan ketot said...

nicely done..
i'm one of ur fans...
pasl yg mengeji.. mlut x brpe wgi 2..
hu3..

RaraTan said...

lain orang, lain ragam. sokong2 :)

FariehanIbrahim [LBC] said...

seni itu datang dari masyarakat harus di pulangkan ke masyarakat.
like it much! =D

grr~ lpas tonton juvana, jdi minat gler kt zahiril. haha!
psst, kim slm kt Botak. ^_^v

capik said...

aku suke ayat last kau tuh...superb...

Wanda Azahar said...

terima kasih :)

CNK said...

that what we called as LIFE. sakit, perit, pedih, pon telan sendiri. orang herdik, pekik, teriak pun telan sajalah. orang menyindir, perli pun masuk telinga kanan keluar telinga kiri. letih kan? apa boleh buat. buat tak tahu sudah! :p