Jumaat, Julai 8

kabar - kabar biasa

Hampir jam 5 pagi.

Baru - baru ini aku banyak terjebak dengan kemalangan minda. Tapi, syukur Alhamdulillah aku masih lagi mampu tersenyum dengan tenang. Bukan main - main, memang masih dapat tersenyum dengan tenang.

Apabila bertemankan kalimah - kalimah suci Allah, memang inilah keistimewaannya.

Entri aku yang kali ini cumalah tentang perkhabaran yang aku fikir, perlu aku kongsikan. Tentang kerja aku, tentang peran yang aku perankan. Jadi, yang pendek - pendek sahajalah taipan aku kali ini ya?

Baik, semalam telah bermula tayangan filem aku yang terbaru iaitu "Tolong Awek Aku Pontianak". Ini terang - terang bukan cerita seram lagi, tapi komedi. Buat ringan - ringankan minda, dengan niat nak berhibur (yang tidak over). Sudah banyak watak - watak berat yang aku bawa selama ni, jadi mungkin kali ini aku ingin lari sekejap.

Memang sekejap, tak percaya? Baca sampai bawah.


Untuk filem kali ini, watak aku lebih ringan dan sengal. Segala info dan sinopsis, seperti biasa, bak kata Hanis Zalikha, aku tak akan senang - senang spoon-feed-you. Rajin - rajinkan lah google.

Antara tukang lakon yang menjayakan filem ini ialah, Sazzy Falak, Liyana Jasmay, Sufian Mohamed, Rashidi Ishak, Yus Waisar, Nurul Wahab, Syanie, Ameerul, Datuk Jalaludin Hassan, Harun Salim Bachik, Afdlin Shauki, Ruminah Sidek, Jehan Miskin, Bell Ngasri.

Baik? Jangan lupa serbu pawagam. Janganlah tunggu DVD keluar atau di Astro First. Ternyata feel nya lain. Bukan main - main, ini serius.

Seterusnya.


Sekarang ini aku dalam proses menembak drama bersiri "Khurafat" yang bakal ditayangkan di Astro Ria, bermula 12 Julai ini, jam 10 malam selama 13 episod. Sepanjang menembak projek inilah aku jadi kurang tidur, kurang ini dan kurang itu. Tetapi tidak kurang ajar. Kalau ya pun ada, aku mintak maaf. Ini tidak disengajakan. Sekali lagi, infonya? Sila google.

Dalam drama ini pula, watak aku berat. Damn, kembali membawa watak cenggini. Selalunya memang macam tu, bila bawak watak - watak berat macam ni, seluruh tubuh badan aku akan jadi lesu setiap hari. Tapi takpa..

Biasalah, orang nak menikah, kenalah kerja keras sikit.

88 ulasan:

mirachantek berkata...

chill la bob,
nanti manis usaha tu kan datang bila bersusah dahulu begini.

Cik Yana berkata...

yeayy!!
i'm the 1st :))
filem cik yana wajib tengok ni
hee..
anyway love your act
keep up your good job k

here..MY BLOG:)

Zurina J. berkata...

Aiya....Apasal kebelakangan ni suka belakon filem seram-seram?

Terus terang, saya bukan penggemar filem seram. Bukan penakut, bukan tidak berani. Cuma saya tidak menyokong filem-filem seram yang selalu melebih-lebih, membuatkan manusia lebih takutkan hantu berbanding Tuhan.

Mungkin ada faedah di sebalik filem seram macam ni, tapi saya rasa natijah negatifnya lagi besar. Maafkan saya, tapi inilah hakikatnya.. Selamat maju jaya Bos...:)

yui92 berkata...

selamat menuju ke alam bahagia... isteri tu nanti bimbing elok2...ajar tutup aurat misalnya...

Mohd Hazwan Hashim berkata...

oh ok akan ke pawagam, cayalah bro !!! :)

azieazah berkata...

Salam BOB...

Akak suka ayat terakhir “orang nak menikah kena kerja keras”. Syabas!

*Mungkin dah lewat, tapi Akak nak bagitahu juga tentang ini:

“Bogel Menuju TUHAN” by Zahiril Adzim...

syima harun berkata...

kesian ZA kerja berat. kuatkan semangat! ;)

eh, bile tarikh nak menikah to? :p

y u y u Z u l a i k h a berkata...

ingatkan cerita serammm..

Cik N berkata...

Teruskan usaha dan selamat menikahi si dia yg sweet tu! :)

Monster Siti berkata...

jangan terlalu keras sangat abg oi, nanti kesihatan tubuh badan jadi binasa. nak jadi pengantin baru kena berseri, jadi jaga kesihatan ye ;)

nadhira berkata...

keep it up..semoga berjaya..suke ayat yang last tu..hehe..

Mona Rahayu berkata...

kerja lebih
semangat lebih
duit pun lebih..insyallah..

GiGi_JoNgaNg berkata...

SENTIASA MENYOKONG ANDA BOB!!

GiGi_JoNgaNg berkata...

SENTIASA MENYOKONG ANDA,BOB

combiemohtar berkata...

saya akan nk tgk Zahiril berlakon komedi.. suke3...

athira berkata...

salam zahiril..tentang movie TAAP,mmg best...seronok dpt tonton dgn pelakon2 TAAP mlm tu...and kirim salam kat syera ok..dia comel sangat

kHaiRunNisSa iRnA berkata...

sangat suka dengan ayat last tu...
oarang nak menikah..kenalah keje kuat sikit ~~~

Alkisah berkata...

ayat last tu tak boleh blah.. yup lagi dekat nak menikah.. lagi mencurah curah rezeki.. go for it..

RAHMAN LATIP berkata...

biaalah...dah nak bekeluarga kan..pape pun moga segalnya baik2 shj =)

thra berkata...

hahaha
u are so great Daim!
hehehe
keep doing great job!
people proud having u lol!

KUKU.YG.PATAH berkata...

plan smlm nk tgok xjd
arini msti jd pnya. . .xsabar dah ni. . .

::EIDA:: berkata...

Amboi.. Ayat yang last tu tak menahan ! hehhehe~

Ok pape goodluck !

Baik saya google ! hihi~i

ikatankasihku berkata...

orang nak menikah, jgn sengal2 sgt k....

MAISHARAH berkata...

hye..x pe2..demi mase depan awk..selamt berusaha dgan tegarnya..chayok!!!

dD.Hanie berkata...

sukaaa.. :)
kerja keras dan orng masih layan, elok juga.

meen berkata...

keep it up bro. kami sentiasa sokong kamu ! :)

Aku Ibu Muda berkata...

'daim', selamat bekerja keras :)

cik yaya berkata...

Good luck to you Zahiril Adzim. you give me a motivation. hehe mula menulis puisi dan jiwa sastera kembali. :) www.sunnieshot.blogspot.com

lala_natasha berkata...

zahiril adzim berlakon best ! tak kisah watak apa pon .. go bro =)

Ct Arina berkata...

go daim! heart u! *tibe2.. haha ;D

Miscellaneous Smiles berkata...

yelahh..abg ZA kan dah nak nikahh..~~

hehee

~Aten~ berkata...

nk bjya mstilah kene keje keras...hehehe..mm ad mse t sy tgok cite tu kt panggung..sy otw nk cri buku kamo...nk cri kt mane la gknye...k gud luck zahiril...bye:)

Syazlin Sazali berkata...

"Biasalah, orang nak menikah, kenalah kerja keras sikit."


Epik :)

shukrin farahdiba @ ceklala berkata...

"Biasalah, orang nak menikah, kenalah kerja keras sikit"

alhamdulillah rezeki nak kawen ni mencurah2 :)

cik zira berkata...

teruskan usaha...tingkatkan prestasi...

Hazirah Hamid berkata...

Aku suka ayat terakhir tu, semoga berjaya bro!

hamzah ian berkata...

bro.. kat sini ada gmbr ko.. tgk la..

http://www.terbangtinggitinggi.com/2011/07/persamaan-antara-zahiril-adzim-pelakon.html

niena shopping2u berkata...

Alhamdulillah :D

smoga anda sntiasa mndapat berkat dariNya :D

harini hari Jumaat.. jom thought Friday

http://www.my-shopping2u.com/2011/07/thought-friday.html

niena shopping2u berkata...

Alhamdulillah :D

smoga anda sntiasa mndapat berkat dariNya :D

harini hari Jumaat.. jom thought Friday

http://www.my-shopping2u.com/2011/07/thought-friday.html

dear yayah berkata...

keep it up.. best of luck!

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

saya suka awak bawak watak berat sebab takkan menghampakan. Gud luck utk filem baru & semoga awak terus buat saya teruja dalam setiap lakonan. salam perkenalan

dLa Suri berkata...

keje cmne pun, kesihatan kene jge abg bob!

sesegar berkata...

oh man,
zahiril adzim dah nak menikah
=o=

intan.maisarah berkata...

tahniah. rezeki makin bertambah saban hari.
kerja kuat

Mikah Lurima berkata...

hahaha... ayat "orang nak kahwin kena kerja keras" tu memang best!

nadiatul berkata...

bagusla zahiril dapat banyak tawaran berlakon semenjak ni. keep moving forward!!!! jaga kak syera baik-baik

Fika Rozaidi berkata...

kerja keras2 nanti cpt menikah dgn kak sheera! tak sabar nak tgk tlg! awek aku pntianak tu :)

cik chocomint berkata...

dah usha cita tolong awek aku pontianak...nice! sweet sgt zahril lam filem tu...nice,sweet,and funny film :)

nurain berkata...

uih.cite seram penyebab tak mampu tido lena?

Fa berkata...

ZA, saya dah tgk cite TAAP tu.. bole laa citer tu nak layan.. klaka.. the best part bile awak berjaya bawak watak itu. keep it up a good job yeah? tapi sedey laa smlm pegi tgk. tak ramai pon even 1st day. ade laa dlm lebih kurang 10 org kot.. or mungkin smua org sibuk nak tgk transformers.. citer tu 3.5 bintang. but ur talent i give u 5 bintang penuh~^_^

Ini Ainaa Azizan berkata...

suka tagline dia.."janji gua ada awek lu ada..?/"

Mrs.Yie berkata...

kemalangan minda?hehe..lain dari yg lain bunyinya.. :)

cEro berkata...

berpenat-penat dahulu..
berseronok-seronok kemudian..

kan kan kan???

Besi Karat berkata...

Dah tonton TAAP tadi.Santai,ringan dan sempoi. Tak sesuai untuk penggemar komedi senario.
Hehe.

*tepuk sambil berdiri.

cik jue berkata...

pasti akan tgk=)
*nk menikah harus kerja kuat! hehehe.jujur.

Aliza Zeke berkata...

tak sabar nak tgk drama khurafat tuu..dengn nora danish kan.. :)

DeQWa berkata...

hahaha...cite lawak sengal2 seram...
yela,nak nikah dah kena cari wet lebih.......kerja keras....god luck!!
mak u slalu dtg opis i bg ceramah,teringin nk jumpa anak die plak...hihihi

Cikgu Fikri berkata...

xsabar giler aku nk tgk citer pontianak tu...
:)

ishiko berkata...

tehhee.. kena bawak geng pg tgk nh, huhuu..

hensem berkata...

terbaik ar TAAP..at least lebih berbaloi ditonton banding dgn cite ngangkung...

nur abidah ismail berkata...

keh keh... insan mau menikah mesti rajin! weee~

Nurhasliza Jeffry berkata...

" Kemalangan Minda". Suka ayat tu. Ehehe. Anyway, good luck bro! =)

Lina Farhana berkata...

aku dah tengok and aku suka!
selambe , kelakar.
sazzy hot mama! dia comel gila.

geng , pergi lah tengok! ;D

ummi berkata...

work smart ok..dont work too hard..takut kawin nanti..kurus kering..hehehe

PReDicToR berkata...

xtgk lagi cite nei...so no komen...

ape2 pun suka sgt2 tgk watak daim n ckgu zakiah dalm juvana....episod arini btol2 watku tergumam n trgamam...trkesan kat ati...lg2 tgk gazek next episod...pergghh rase seram...tp sgt2 x sabar nk tgk.

NUNU EERA berkata...

gudluck 4 tat.. btw nice movie.. hepi dpt tgk pra tonton sma2.. n kbtulan sma2 demam.. review muve tu pun xsempat nk buat kt blog lgi.. ;)

kemboja berkata...

best tgk citer juvana.. tp makin nak ending makin lain plak jadinya.. huhu harapkan pagarpagar makan padi.. huhu tp tu lah realiti dunia sekarang kan..

feel soproud if awak sudi follow blog sy..hehe tq
http://akukembojaputih85.blogspot.com

Nurshayyidah Syuhadaa berkata...

suka baca tulisan penulis ini. sangat menarik dan terkadang buat aku tersenyum dengan perkataanya unik dan terkadang buat aku keliru.

selamat maju jaya saudara!

sue said berkata...

wow....best2 cite nie....
keep it up bob@daim...
n selamat ke alam perkahwinan..
senag2 jmput lah yer...

nona hidayah berkata...

Bob!!!!
Cite tolong awek aku pontianak mmg awsome..best giler..saye sukaaa!! mmg ketawa aje spjg cite..hahaha


guys!
please support our local film..hehe

Nadia GhazaLi berkata...

orang nak menikah,kena la kerja keras sikit. i like that part.

workshop girl berkata...

semoga berjaya :)

Tanpa Nama berkata...

knapa mesti awak blakon 13 episod je...???

inoue asuka berkata...

incik zahiril kena berterimakasih kepada saya...:) sekarang tunang saya pon terkesima dengan ke-bluran dan karisma kamu dalam TAAP!kami memang enjoy the movie..plg lawak scene time kamu nak berkenalan dengan maya tu.."nama saya bob,ni kawan saya pian..ha'ah...."tunang saya cakap muka kamu memang tak bley blah...

bravo.well done.syabas.

Terbang Bersamaku berkata...

smoga terus berjaya....

SiBo_OdaKeciK:D berkata...

wow,best2..pasty tengok meyh!!

DYAH berkata...

ssah dulu senang kemudian..suma usaha ada hasilnya dan kepuasannya...

DYAH berkata...

bersusah dahulu bersenang kmdian...suma usaha ada hasilnya n kepuasannya..:))

Pena Hitambiru berkata...

Saya suka baca karangan blog awk.. I'm new to this field.. :)

MEGAT KHAIRULIZWAN berkata...

ni la rezekinya, selepas mendirikan masjid.
moga - moga hidup sentiasa tersenyum selalu.

Amin.

nazrain23 berkata...

wey ril cm mna ujong mnggu nie??

imm eusoff berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
xayra ahmad berkata...

xde latest update ke?hr2 aku tgk blog ni xde latest pn..heheheeee

Ameh Wahab berkata...

dapat tiket free tuk preview filem ni hari tu tpi ade hal pulak..huhuhu..

areniszz berkata...

http://akusukasuke.blogspot.com/2011/07/kata-kata-sang-pujangga.html

waNney berkata...

siyes.. suka tgk cte di atas tuh.. honestly ringan kan pala otak yg mmg berat, hati yg jiwa2.. sungguh cte tuh kasi spark aku nye hari tok aritu..

fiq. berkata...

Cerita awek ku pontianak, tak adalah seram, lawak je, chill okay, haha

terbaik

Shida Adnan berkata...

cerita tolong! awek aku pontianak bestttt ;)