Rabu, Jun 22

kurus sekarang gemuk - gemuk esok lah

"Apasal kurus sangat sekarang?"

"Kurang makan, kurang tidur, kerja keras"

"Ler, rileks ar. Ni kurus sangat weh. Agak - agak lah."

"Aku dah nak kawin kan"

"Orang lain pun nak kawin, tak menggelabah pun macam ni"

"Takpe lah, biarlah aku kerja keras sekarang, senang kemudian hari"

Memang takkan ada sesiapa pun nampak sekeras mana aku kerja. Untuk cari pinggan nak makan lebih. Tapi waktu - waktu macam ni, ada jugak yang masih nak amik kesempatan. Sampai hati.

Aku terus berdoa, dikuatkan iman, dikentalkan hati. Mudah - mudahan.

94 ulasan:

[sutera kasih] berkata...

kuatkan semangat daim a.k.a zahiril :)

Beeha B. berkata...

mudah-mudahan dipermudahkan semuanya... :)

Rafidah Farhana berkata...

semoga hari-hari seterusnya selalu indah!

:D

Pak Syahot (sYaHir) berkata...

bersusah2 dhulu brsng2 kmudian... :)

farah wahidah berkata...

insyaallah dikuatkan iman , dugaan org nak kawen kot abg bob ?
semoga selalu kental :)

Senorita berkata...

Dugaan hidup tu bro.
saya doakan anda berjaya dalam karier dan bahagia disamping keluarga dan tunang tersayang.

Miscellaneous Smiles berkata...

ABG JAGA KESIHATAN SAMAAA...~~

=)

SEMOGA BERJAYA DLM KHIDUPAN ABG..=)

NNTI DAH KWIN MSTI ABG GEMOK JUGA,..HEHEE~

Tanpa Nama berkata...

God speed you

baju kurung berkata...

insyaAllah :)

nurdani berkata...

dah kahwin nanti berisi la tu. si puteri masak sedap2

Hanis Manis berkata...

kerja tu harus tapi health is priority. nanti kalau sakit, apa pun tak dapat. so, better keep healthy to find more money! hihi. :)

LINDAHERY berkata...

aslmkum...biar kurus skg, jgn kurus kemudian! moga bahgia bersama si dia...peace >__<

meen berkata...

keep it up ZA. dont care what the other people say, buat yg terbaik. :)

ikan berkata...

semoga berterusan tabah ..

aziellah berkata...

benar, memang tidak mudah.
bercakap dan melihat tampak senang.

“Jadikanlah Sabar dan Solat sebagai penolongmu. Dan sesungguhnya yang demikian itu sungguh berat, kecuali bagi orang-orang yang khusyuk. (Yakni) orang-orang yang meyakini, bahawa mereka akan menemui Tuhannya dan bahawa mereka akan kembali kepadaNya” [Surah Al-Baqarah : ayat 45-46].

harap dapat meringankan sedikit
apa-apa rasa yang tidak best. mungkin.

joegrimjow berkata...

laaaa. baru pasan ko ni pelakon juvana tu kan? haha. gud luck gud luck

♥ciK-t0ge ♥ berkata...

aikk.. kurus ka??
kau jgn kurus2 sgt..
xcantik okeh..

cube tg0k aar0n aziz tu..
pehh..

so sila gemuk2 kan diri ya..

ikatankasihku berkata...

jgn risau psl kurus, pas kawin nanti, mesti nampak berisi....

salina sayang berkata...

kerja, kerja jugak..kesihatan kene jage..biarlah seimbang. nanti kalau esok2 sakit sebab penat keje, kan dah terganggu keje tu.huhu. jaga diri zahiril!

nrzmfz berkata...

Be strong :D

Farah Amira berkata...

good luck ^_____^

~ Arez-Leen ~ berkata...

Kurus xpe...Janji sihat...keje2 jugak..kesihatan wajib diutamakan...bukan harus lagi...

Suhana Abu Bakar berkata...

~terus dan terus tabah~

::EIDA:: berkata...

Go go Daim ! =)

Fina Fento berkata...

jaga makan

uji berkata...

Kurus sbb takut bju pgantin tak muat ke Daim.? Dont be worry la..Baru nak pegang title bakal suami kalau bakal bapa takut jd plywood lak...
Apa2 pun berpegang pada yg SATU. Insyaallah berjaya.

Tanpa Nama berkata...

kurus sekarang lepas kawin nanti boroi.

:P

sue perbs.. berkata...

gud luck dlm semua kerja ... tk sbr tnggu zahiril ngan shera kawen

indahnyasisuria berkata...

saye pn kurus... tp mmg x bole gemuk. so saya mkn je banyak2 biar org sekeliling diam. :)

love...... berkata...

alah abg zahiril..yg pk ttg gemuk la..abg kene jaga kesihatan abg lagi baik...hihi

cikSukaSuki@AL berkata...

be strong :) hoyehhhh

Besi Karat berkata...

Selamat.Kadang-kadang dalam rezeki kita ni, ada rezeki orang lain juga.Berkongsi lah apa yang baik, kata seorang rakan.

Askrie Hishamuddin berkata...

sweet! takpe2, i will always keep supporting you!!!

Iynas Omar berkata...

saya hanya penyokong anda yang memerhati dari jauh..semalam saya selak suratkhabar, ZA sedang mempromosi sebuah drama yang Aril berlakon watak anda untuk video klip bertajuk Hanya..dalam hati terdetik: "keras kerja sungguh mamat sorg nieh sejak bertunang..tak berhenti promote Juvana, muncul dengan novel sulung, promote drama baru..apa lagi lepas nie". Itu mungkin hanya yang terpapar di dada-dada akhbar, luar dari itu, hanya ZA dan Allah S.W.T. saja yang tahu.

Semoga usaha anda diberkatiNya..All the best! Kesihatan juga amanah Allah S.W.T. yang perlu dijaga sebaik mungkin :-)

cena_sarina berkata...

aku suka tengok kau berlakon...memang menjadi..tahniah bro..teruskan berkarya..

*NuR* berkata...

Be strong man!! Pedulikan ape org kate..diri kita, suka hati kite la nk bt ape pn kn.. Best of luck to you. Kirim salam kt shera yer :)

Chereta Chenta berkata...

InsyaAllah :)

cEro berkata...

selagi kita berpegang kepada prinsip hidup,
persetan apa manusia lain kata..

khairul akmal azman berkata...

kurus ke gemok apadahal!
jnji lakonan tip top bro..

Amiey White berkata...

itew nak tawen dah hahahaha

syima harun berkata...

all the best :)

izz zara berkata...

be strong, ok? :)

Cikgu Fikri berkata...

daim..
kuatkan semangat yer....
dah baca buku yang cikgu bg tu..

"petikan dari kata2 Cikgu Zakiah"

huhuh :)

emeera asnary berkata...

u go boy, ewahhh =)

Lidya Alya berkata...

thankzzzzzzzz....suke sangat buku tuh!XD
mmg ade UMPH laa......!serius!
wakil dari follower2 mu..y beli buku BOGEL MENUJU TUHAN..
huhu~~

teruskan usaha!!
kami menunggu buku kedua..=]

p/s:untungla shera..dpt org rajin kerja..8) moga korang bahgia.

salwaismail berkata...

sy singgah. cuma nak khabarkan, blog awak ada di sini. entry pendek. sudah cukup. harap sudi jenguk dulu. maaf kalau tak suka. :')

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

steady sj dilihat.
semoga terus steady lah ye. and sihat ceria bersama psgn kelak!

naem glizzy berkata...

rezeki lepas kawen ade :) insyaAllah. take care!

BeLLa BeLLa berkata...

good luck zahiril...org memg suke tgk lawan die jatuh..tp tuhan sentiase tlg org yg niat elok...

so keep it up..n congrate for your wedding soon...

BeLLa BeLLa berkata...

good luck zahiril...org memg suke tgk lawan die jatuh..tp tuhan sentiase tlg org yg niat elok...

so keep it up..n congrate for your wedding soon...

pelat berkata...

chill bro!

diana berkata...

biar la kurus ke apa..yang penting cari duit.tak de duit bukan depa nak tolong pun..

ayu berkata...

All the best..

jaga kesihatan ye..

faRaHOolicS!! berkata...

mnusia suka m'ambil kesempatan.. buatlah sehabis baek yg kite ade :)

cik fazilah berkata...

kerja, kerja juga. kesihatan jangan lupa. kalau dah sakit, susah sayang syera tu :p

Lilyy berkata...

terus usaha dan berdoa..~ kuatkan hati! insyaAllah....

aiMy naDEYa berkata...

sabar n jgn abaikn kesihatan bag zahiril 2..nty cmne nk jge kak shera...ok??all da besh...

go go chaiyok!!!

cik pha berkata...

insyaAllah dimudahkan urusan olehNYA..

hanaahmad berkata...

terus kuat bob! badang skg dah cukup gagah ok! haha

Zurina J. berkata...

Kental sajalah...:)

MEGAT KHAIRULIZWAN berkata...

nak bina masjid, ALLAH S.W.T akan menolong hamba - hambanya.

InsyaAllah.

shashu berkata...

haih, pasal BMI ko pon org bising ke, bro.. xpe lah, asal ko tahu ape ko buat... jgn smpi kesihatan terjejas.. u hv a responsibility on ur ownself kan.. cayo2!

Misz Nadz berkata...

kuatkan semangat zahiril.... sy sentiasa akan support awk...=)

K O R I E berkata...

zahiril nt dah kahwin naik la bdn^^ xlma dah

IFyani berkata...

Teruskan berusaha.
Biarlah apa orang nak kata.
Kita bergantung je pada Dia.

ishiko berkata...

tak payah la nak gemuk, kang tak kurus.. ^^

Lina Ong berkata...

biarkan orang yang berkata-kata tu gemok sekarang. esok lusa dia melayang kerana kurus.

kata ayah, biar susah sekarang. masa akan datang, senang. boleh goyang kaki.

good luck in your life :)

myza berkata...

janji sihat..kalau kerja halal I/Allah diberkati olehNya..caiyok3

si leija berkata...

betul, itu saya setuju~~

mama_mira berkata...

alah.. biarla kurus skrg, sok dah kawin gemuk punyeeee.. x caye tanye hubby saye. ;) bestla daim. giler ahhh citer juvana. sanggup x pergi kenduri sebab nak tgk juvana. jahat x??? hehehehehehhe. ;p

azerina masri berkata...

badan kurus takpe yg penting otak berisi :) cr rezeki halal

merah berkata...

be strong.. dunia ni penuh je manusia separa keji

nurul afiqah berkata...

kuat kan semangt !

Dba Dealova berkata...

kurus atau gemuk tak penting...yang penting kamu sihat & happy.Apa2 pon saya always support you ZA n_n

sherah berkata...

kurus sgt? sherah tgk, okay jeaa..

sokong pndpt abg 'daim' , keja dulu. senang kmudian :)

Anif Abdullah berkata...

be strong boy..
life would be sick if we judge it sucks :)

nyanyisunyi berkata...

doa banyak2 muga sentiasa dipermudahkan segala urusan..

Qyla berkata...

kurus nyee .
insya-allah .
lepas kwen t gemok lah tu :)

Qyla berkata...

kurusnye .
insya-allah lepas abg kaen t gemok lah :)

izatulazmi berkata...

4 july 2011, 5.39 am and i am still reading ZahirilAdzim's blog. xtau ape yg mnarik sampai xboleh stop baca blog ni.:)





btw, sy 'kipas' ZahirilAdzim.

ezasunflower berkata...

zahiril : takpe.. InsyaAllah kepayahan hari ini akan membawa kesenangan masa hadapan. Yang penting, usaha dengan ikhlas. @_@

donny berkata...

Pertama kali ke sini..,menarik blog ni

saiazuan berkata...

yeah... gambatte :D

hajat ku tak kesampaian~
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/my-story-hasrat-tak-kesampaian.html

inoue asuka berkata...

amin..we're in the same boat!!!

aus berkata...

gudluck bro..:)

madammondoq berkata...

salam..

pes time singgah sini..

nice blog!! sungguh puitis!!

JOM BACA NI : Blog BANDWIDTH LIMIT EXCEEDED

JOM BACA NI : SNOW WALK I CITY SHAH ALAM

Ct Arina berkata...

dah kawen kene keje keras gak ok. dunia seni x blh hilang zahiril adzim ^_^

EZAN IDMA berkata...

jaga makan jugak tau

Miss Boc berkata...

saya juga mengalami kehidupan sebegini..kuatkan hati, moga dipermudahkan segala yang dijalani. amin...

Do you use Kotex Fresh Pantiliners?
http://says.my/boc/kotex

hAySiA aCa berkata...

semoga dpat meneruskn hidup ngan indah. :)

hanna r. berkata...

ahhhh found you!

IRA HANNA R. berkata...

found youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

IRA HANNA R. berkata...

found youuuuuuu

Cikcat... berkata...

cemburunyer... -,-'