Wednesday, October 5

padan muka kau

Dulu aku selalu berjalan ke mana - mana mesti bertemankan buku nota dan pen. Apa saja yang terlintas di kepala, aku dokumenkan.

Tapi sekarang mana? Mana semua tu?

Jangan kata buku nota dan pen, dalam kepala pun dah takda apa. Padan muka kau.

65 comments:

Anonymous said...

isk.same la. tieha pun mcm tu.. tapi skang da mula tabiat lama~ :)

mrs. sultan said...

awak nie memang kuat bersastera.
teruskan.

K O R I E said...

salam,
hum. asal susah sangat nk dapatkan novel bogel... tu ek?.
dkt alor setar kt mana ek ada jual?

misz farahniza said...

Huhu..
Yang penting setiap yang kita lalui akan kekal menjadi kenangan..
Catatan hanyalah untuk kita mengimbas kembali seandainya terlupa..
weeeee..........

aZua said...

mane pegi semua tu .

maya said...

ni mesti sebab zahiril adzim tgh gembira.kn dah nk khwin jd bnnde2 mcm tu terlupa nk fikir.
gud luck <3 dgn syera ayob

Shifa Memey said...
This comment has been removed by the author.
Syazwan Che Deraman said...

orang yang berjaya,
selalu buat macam tu.

ninieallysha said...

padan muke...hehehe
gurau je...

so, sekarang dekatkan diri dengan pen dan buku semula...=)

Anonymous said...

ptt la lme xd entry bru....

ikatankasihku said...

terlalu sibuk yer..

mochachichifinaz said...

:) take it slow.

Farhan said...

wah zahiril adzim kidal..biasenye tulisan org kidal lawo..hee~

Aiman Ariffin said...

sometimes in life when it runs like a roller coaster or we've given out everything that we have, we gotta take a few steps back.

To go back to our own solitude. To recover yourself, to replenish yourself, to fill in yourself.

So that you can continue living life filled with bundle of contradictions.

muhammad amin aris said...

tekanan...depresi...

Arai Lekir said...

waktu sentiasa berlalu, kemajuan juga semakin berkembang, jangan risau guna sahaja handpone ....

IZYAN KAHER said...

dah ada i-pad kann .
so no wonder if the pen and kertas u left them behind ^^.

ainzoo said...

Bob...
Gunakan teknologi le..henpon ada kan? Boleh je `tulis` & terus bkarya kat dalam BB...catit je apa2 yang terlintas dlm ati, yang terlihat dengan mata, terdengar dengan telinga. nnt ada masa nnt, tulis semula in proper way... aci kan kalau camtu? :)

azwa amani said...

huhuhu, banyak sangat benda lah tuu yerr... mungkin boleh amalkan semula apa yg lama ditinggalkan..

beautiful_rose said...

terlupa barangkali.....

hany tarmidi said...

bukannya nak benda tu jadi kan. time passes by, Zahiril Adzim getting busy maaaa. kalau ada masa lebih, mesti ada yang duduk dalam kepala dan tunggu di dokumen kan! kami menunggu untuk membaca! :) all the best ZA! salam.

Mila Ahmad said...

pakai ipad je skank mudah kan?nampak kekok bila tgk org kidal tpi bila sendiri yg kidal oke jerk ^_____^

mimiyuyu said...

kidal....same...>_<

Anonymous said...

kekadang sukar untuk kita cuba menjadik seperti dulu..kerna waktu itu bukan magik yg boleh diputarkan..tp hanya kita yg bisa mengatur pemutaran itu andai kita sendiri berusaha kearahnya...

sea_lavender said...

kenapa begitu yew?? perubahan perkara baik d tglkn??

Cik Sue Tukang Tulis said...

tidak boleh disamakan dulu dengan sekarang. harap dipermudahkan hidup kita semua. insyaAllah amin. :)

eddy syrol said...

takpe... kalau ingatan kuat, minda pun boleh menjadi buku nota (~_~)

aquemie@gmail.com said...

saya xbawak juga pen n buku.. tapi saya akan buat notes kat hp sy.. balik sy akan ingat balik dan akan tulis di blog sy.. happy dapat jumpa blog kamu.. n suka sgt watak kamu dalam juvana.. n now si botak da blakon dalam cite CINTA ELISYA PLUK..

Adib said...

kita berubah ke kita memang mudah lupa?

Eyda said...

ala biasala bila kita dah sibuk..apapun tak terfikir..
bila dah relax, baru teringat ini nak kena buat, itu belum buat...

owner : Lynn said...

patutlah semua ayat anda sangat mendalam maksudnya...kenapa dah tak bawa buku nota dan pen lagi?

azieazah said...

Simpan nota kat hp...

lavender purple said...

bile hidup kite berubah, kadang2 cara hidup kite pon berubah..

Shamimi Haniza said...

Semamangnya saya rindu akan Zahiril Adzim yang itu. Tp mungkin sekarang boleh tulis kt gadget terus je then save. Walaupun nikmatnya x sama dgn menulis dalam buku. :-) harap2 bob yang itu cepat balik.

Anonymous said...

sama lah,selalu bwk notebook untuk menulis,especially ble pg bercuti,dpt mcm2 idea ble bjalan :)

~PeRsOna NoN gRaTa~ said...

semoga zahiril akan kembali dgn puisi-puisi yg best!

Ct Arina said...

a left handed writer =)

Ajuhanif said...

sesekali,
elok saja kita ini terjatuh dengan calar balar berbekas lekas pada hati,
agar itu buat kita ingat- yang kita dulu lebih berhati dan tidak seselesa ini; paling tidak dalam fikir kita.

yusra said...

cara kita pegang pen sama. n im lefthanded to ;D

deem said...

org kidal memang selalu kreatif ke?memang padan muka kau.

Kepala Manchiss said...

ilmu tu binatang sembelihan. talinya pen dan kertas.

miss tutetot said...

haha..abg2...padan muke utk diri sndri ke bang..ape2 pun gudluck ye bang..smga sukses lam bidang abg ceburi...:) -peminat rahsia- hehe

syazwiena khan said...

dah kenapa jadi macam tu ?

aZua said...

rilekss bro . maybe , kesibukan melanda anda . :D . just chill bro !

aku si driver ambulans said...

kadangkala perjalanan kehidupan semakin pantas sehingga kita berada di kealpaan...

Zurina J. said...

Padan muka! :P

cik yuki said...

skrg ni pn da cri buku balik . . huhu

Anonymous said...

lagi suka zahiril yang dulu....betul ke masa mengubah kita?

ezral Sya said...

Please say it was buku nota Taylor Swift :)

phamizah said...

henpon kan dh canggih2 dh skrg

Nur Hani said...

kesibukan membataskan.. bila terlalu sibuk, hobi yg mjd ksukaan pun tiada ms utk d lakukan..

JULYA said...

kan aritu U bg I simpan pen dgn notebook tu.lipe ke...hohohoho
joking

Rapunzel Cikilolo said...

mungkin kau dah terlalu hafal rentak hidup sehinggakan kau tak perlukan pen dan kertas lagi... who knows ...

ceria di hari-hari.... said...

gud job la bro....
bleh la follow blog sye lak....
amriceria.blogspot.com...
adiosss...

ghost writer said...

kau terlalu sibuk dengan sisi duniamu yang lain.

AIDA said...

catatkan di Hp,kata-kata kecil yg muncul di hati,nanti semuanya akan kembali lagi
=)

simaasyamimi said...

tak ramai teens yg ada jiwa putis cam u.mcm tak percaye.tapi mase u perform kat UMT.i believe u have big potential in dis field

catherine- said...

alaa..... knp berubah??

Janggel said...

kesian...makin bizi kan...takpe cari teman untuk ingatkan. :)

pikogataiotak said...

skrg hnya gunakan ipad jaa.. sentuh n postkan!

Anonymous said...

bagus tabiat itu especially bile jadi pelajar dan jadi cikgu, memang digalakkan selalu ade buku nota dan pen

Najwa Ashiqen said...

Orked, I don’t want to talk about her anymore. I want to talk about us. I tried to write a poem in Mandarin about you. I wanted to make you understand how I feel.

But no matter how hard I tried, I couldn’t. I tried for days. The more I wrote, the more empty my words sounded. At first I felt panic. I couldn’t sleep for many nights. But then, the panic would go away everytime I saw your face, or just heard your voice. I used to write poetry because to me, it was like writing letters to God; to tell someone I couldn’t see, how I felt inside. Then finally, God replied. With a poem more beautiful than anything I had ever written. He gave me you.

You are my poetry from God, Orked. Let me hear your voice. Please call me. I will be waiting. Just call me, Orked, so I can sleep peacefully again.

Your sayang, Jason.


written by the late Yasmin Ahmad for her film Sepet.

Maybe, your pelengkap rusuk kiri is your poetry from God. (:

Anonymous said...

owh... jalal parit jawa sedang khusyuk menulis... cite tu best!

jarihanis said...

Tadi saya pi Popular Bookstore dekat Sunway Piramid. Nampak satu buku, tajuknya semacam jer.."Bogel untuk Tuhan"..hi hi hi. Rasa teruja nak baca.

Bila dah belek2 rupa2nya...hrmm..Ingatkan 18SX punya cerita.

Menarik!Tak sangka. Ingatkan Zahiril ni pelakon jer.Sasterawan jugak ya.

Saya suka dia!

Anonymous said...

pen n kertas macam otak kanan n kiri.
pen tu fantasi
kertas tu realiti

kalo terpisah
musnah
parah.
imaginasi tak tercurah
realiti tak terbongkah

kalo aku tanpa mereka
gila.

siot.pen abes dakwat.
buku trtinggal atas bas T604
=.=


-AmEsAb-