Jumaat, September 26

The Making of KAMI The Movie

Wahaha... tengok apa yang aku jumpa.

Bagi sesiapa yang terlepas, sila lah nonton.



18 ulasan:

p r i n c e s s berkata...

ayoooo.. besh nyer ...

ehemmm ... ader org nak belanjer kiter tgk film nie ... =)

ezral Sya berkata...

HHAHAHAHAA LAWAAKKKKK CLIP AUDITION :D Boy. Zahiril Adzim. Bob. semua lah. Terbaik! lepas ni main antagonis je ah. sesuai habis

Zahiril Adzim berkata...

@princess - suka suka je kata org nak belanja. haha!

@ezral sya - lawak ye? takpe takpe.. hahaha.. Lepas ni main antogonis je? hhmm. susah pulak nanti.

minamisensei berkata...

"alamak. boy datang"...heheheh

aqeelalova berkata...

alamak..bobby dh kene interview...cayalah!!tp audition bob rambut hang hahhaha!!klakar...i wish u gud luck!!!

'majukan industri seni'

p/s:teater lebih skit eh..hehe

p r i n c e s s berkata...

ehhh ... tak ehhh???

bukan u kater nak belanjer i ker???

hahahahaha .... =)

ejadon berkata...

alamak boy datang. eh kecik orangnyer. hahahah. tk sbr siut nk tgk

Zahiril Adzim berkata...

heh! aku nak ckp apa? tengok je leerrrr....

blues jantan gagal berkata...

fuiyoooo!!!!!!! abg ni pelakon ke??? cayalah bang!!!

p/s:bila nak kena terjah dgn melodi?? wahahahahahahahah tak bleh blah

Zahiril Adzim berkata...

abang bukan pelakon, abang pemeran. tapi tak boleh lawan dengan adik blues jantan gagal! adik blues jantan gagal lagi berbakat - pengarah, penulis, kolumnis, penyajak, flamebam, aktivis.. a'hai.. banyak lar pulak. awwww!!

p/s: jgn terjah2, abang ni cepat melatah. wahahahah !!

Jazzy*Pam berkata...

Watched this already, on 8tv! :D
Can't wait to catch the film!

mb berkata...

Err..baru tau...rupanya Bob di'odisen' utk watak Abu...
sprt. dlm The Making ckp..
Sejauh mana kebenarannya..??
N Zayanah odisen utk watak Sophie..
Apa2 ajelah...yg pntg Boy 'hidup' di tangan Bob. Tahniah...

Zahiril Adzim berkata...

@jazzy*pam - hey jazzy! really? so wut r u waiting for? go to ur nearest cinema larr.. haha.. ey, drag ryan along too ya! haha.. boleh promote pulak..

@mb - haaa.. tu lar pasal, mcm mana jadik agaknya ya? takboleh, takboleh.. hancur nanti. :) hidup ke? terima kasih..

romi flizz berkata...

aku terbace dlm blog ajamihashim.blogspot . xtaula kalo ko dah bace ke lum tapi aku kongsi kat sinie.-->>

Boy = deus ex machina?
Ya! Bagi aku watak Boy ialah 'penyelamat' & deus ex machina yang kena tempatnya. Walaupun Boy cuma watak sampingan antagonist kepada semua watak utama KAMI The Movie, namun dialah yang menggerakkan alihan plot ke depan untuk mendinamikkan cerita. Kalau watak itu tiada, maka naratif filem ini akan statik & disfungsi berputar pada gelungan rutin kisah yang sama. Watak hitam sebegini kadangkala dirasakan lebih terampil dan meruak dalam sebuah filem yang ramai watak monotoni sebagai sebuah kumpulan (ensemble cast). Anda masih ingat filem Castello? Maka, aku wajarkan sekiranya pembikinan sebuah filem khusus untuk mendalami watak Boy sekiranya mahu lebih tahu kenapa dia jadi begitu? Boleh?..

badrul berkata...

aku da tgk da cite ni...best gle la! watak zahiril "boy" best arr!
p/s nak tanya skit? kami the movie ni akan keluaq dlm VCD ke? atau DVD ke ape...nak beli gak cd dia..hehe

Zahiril Adzim berkata...

@romi flizz - terima kasih kerana berkongsi. :)

@badrul - terima kasih badrul. lu memang rock. DVD / CD? aku tak tahu lah. rasa2nya ada kot, insyaallah.

badrul berkata...

orite bro thanks..harap2 ada la keluaq cd..ko lagi rock la wei! haha...

minamisensei berkata...

uhhu..
semlam dah g tegok kami the movie
satu klas lak tue
huhhu...sialan sedeh beb time abu mati...ko asal jht sangat ek..huhuhu hidup bob watak ko..boy...
"thanks teacher"...hahhahah