Rabu, Disember 31

baru punya tahun baru punya tahun, selambe?

Salam Maal Hijrah.
1 Muharram 1430.

Belum terlambat lagi. Dan juga Selamat Tahun Baru 2009. Maaf kerana aku tidak dapat menconteng begitu kerap buat masa ini. Sedikit kelam kabut dengan carma (cari makan).

Bukan cari nama.

Setiap tahun berbeza kisah perjalanan hidup aku. Daripada pembinaan kerjaya sehinggalah percintaan. Turun naik. Naik turun. Macam petrol. Tapi itu yang seronok. Buat kita lebih kental meredah kehidupan yang ada sambil menggalas cita - cita.

Takpa. Takpa. Takpa.

Selagi boleh bertahan, kita bertahan sahaja.

Untuk kawan - kawan yang kita suka, semoga makin bijak mengawal kehidupan masing - masing. Kehidupan yang indah tu hanya dalam ruang khayalan, imaginasi atau dalam TV.

Dalam realiti, tidak ada istilah kehidupan yang perfect.

Salam.

9 ulasan:

r4v3 berkata...

A Happy 2009/1430 to All

akiss berkata...

Kehidupan yang indah tu hanya dalam ruang khayalan, imaginasi atau dalam TV.

pedihnye ayat. sakit mendgrnye. huhh. mengeluh.

harap 2009 ada harapan baru.

salam maal hijrah.

yanot berkata...

selamat tahun baru buat kamoo.
moga tahun ini lebih baik dr yang sebelumnya.

Tok Mi berkata...

Dear Bob,
Selamat Menyambut Maal Hijrah. Semoga tahun ini menjadi tahun baru yang akan menjadi lebih bermakna untuk Bob dari tahun-tahun lalu. Always be a good son to ayah and mak, a fun loving brother to Abg Ezzy, Kak Jaja, abg Ayen, Syith and Kirin, a wonderful uncle to Eizwan, a loving and understanding 'buah hati' to...(siapa ek?, a fun, jovial and loveable cousins/friends to many-many kawan-kawan yang awak suka....and most importantly a loyal Muslim whose faith is only to Allah swt.

We love you always..
From siapa lagi kalau bukan...Tok Mi lah.

FarhanaLicious berkata...

selamat tahun baru. tahun 2008 sungguh meletihkan. banyak sangat kejadian tak terduga berlaku.

Aniz . berkata...

Salam Maal Hijrah.
and happy new year !

May 2009 will bring a better living for us.


cheers. salam.
:)

Melody berkata...

"Dalam realiti, tidak ada istilah kehidupan yang perfect."

Betul, tapi takpa. Kalau hidup ini sangat sempurna dah tak menarik la jadinya. Sebab hidup yang tak sempurnalah yang mengajar kita apa itu kehidupan yang sebenarnya.

Salam Tahun Baru 1430H/2009, ZA.
Semoga semuanya baik-baik saja.

princess_nathra berkata...

eh gile lawa bukit tu...

eryna nasir berkata...

ermm bg tasha pun 2008 mmg bnyk yg pedih..tp cara yg terbaik adalah menghadapinya bukan melarikan diri dr masalah...
semoga kuat semangat n berjaya merialisasikan azam 4 dis year..

p/s=klu kerjaya mybe tahu,mmg bz nakan berdepan dgn masalah..tp percintaan u??masalah gak ker bob???