Ahad, Disember 28

beri aku kuasa lah

Bila manusia nak berhenti guna keganasan sebagai jalan penyelesaian?

Kalaulah aku ada kuasa, aku taburkan kuasa 'cinta' pada semua orang.

Sedih.

Lebih baik aku hidup dengan dinasour. Sekurang - kurangnya dinasour ganas sebab takda otak. Hari ni, yang ada otak pun sama dengan dinasour.

Sekali lagi, SEDIH!


atau biri - biri mungkin?

19 ulasan:

Melody berkata...

ya, kalaulah ada kuasa yang boleh taburkan kasih sayang macam tu, dunia mungkin akan jadi lebih indah.

Amer Yusof berkata...

bukan citer gadoh la yek? tp ko ada gak kan dalam citer tu kan? tp x tayang la plak, ada can x aku seludup gi tgk kt panggung tertutup? hehehe.

bob, pasal dinosor..betul gak. dulu dinosor pas zaman ais, Allah pupuskan sbb diorang dah x relevan lagi utk duk kat mukabumi...besar gedaka, dan gemar musnahkan alam. bukan stakat dinosor je yg Allah fikir x relevan, ada gak golongan kaum manusia yg x relevan lepas2 zaman dinosor yg Allah pupuskan. so, ada can tak org2 yg takde otak cam ko cakap tu boleh dipupuskan? hehehe.

p/s: jgn letak gamabr biri2..aku suka biri2, aku rasa ko letak gambo biri2 sbb ko x dpt cr gambo dinosor yg cun utk upload..atau ko rs bebiri nampak sopan sikit compare to dinosor. kalau aku lah, baik aku taruk gambar bab*, sbb binatang tu main sondol, ngap semua benda...x kira halal haram...hhahaha..br relevan dgn org takde otk.

Amer Yusof berkata...

eh...ada engkau kat bebiri tu...x pasan plak. itu gambar kt ijok ke?

jadi, apa motif ko letak bebiri? ko pegang watak penggembala bebiri ke?

Hannanika Chan berkata...

haha. kamu blend lah dgn biri2 tu
teringat cerita budak pengembala yang suke menipu tu.
tp yg ni tak suka menipu kot.
tapi suka berkarya

p/s kuasa cinta mmg kuat. taburkanlah kepada yang berhak milikinya :)

salam maal hijrah 1430
semoga kamu dn keluarga diberkati illahi hendaknya
dan semoga tahun ini memberi rezeki yang lebih hebat buat kamu, zahiril adzim :)amin
dari,
peminat karya ZA :)

Tanpa Nama berkata...

Tapi kan,kalau sume orang sayang-menyayangi,maka tak berwarna-warni la idup ni.hidup tak bermakna kalau tkde konflik,seperti yang pernah dikatakan oleh cikgu lakonan saya hehe sebab tkde drama hehe =p

.:rainbeau:. berkata...

hey, dinasour ada otaklah!
cuma dia takde akal kot..
otak sure ada,if tak mana nak gerakkan badan dia tu?
hehehehhe
kesian dinasour..
raksasa gorgon takde otak kot..tukar la.

zf berkata...

ada kuasa pun, masih ada org yang lebih berkuasa dari kita, jadi yang paling berkuasa pun, besar tanggungjawabnya, dan kalau jadi yang paling paling berkuasa pun, tak mungkin kan? jadi lebih baik jadi orang biasa.

kalau akulah, aku lebih selesa jadi rakyat yang demand itu ini, pstu aku boleh menjerit2 bila pemerintah buat tak tentu hala. dan yang paling best, aku bebas buat apa saja yang aku suka, sebab HONESTLY aku tak suka memimpin, aku tak suka beban yang banyak. nanti aku migrain, tak pepasal mati muda. haha

p/s; jaranglah kat cinema malaysia ada watak pengembala kambing,

akiss berkata...

=)

entri pendek. dalam maksud.

*baba black sheep lalalala

eju berkata...

wahh perumpamaan dinasour.. amat genius XO

nor faezah berkata...

dinosour ganas sb tak ada otak..tpi manusia yg ada otak dan akal fikiran pulak yg nmengganas.. kata-kata sampingan-comel kambing biri2 tu wlaupom tak nmpk muka..yg tgh2 tu tuan pnya kmbing ker?hi..hi..

princess_nathra berkata...

1st,cute gile gambar tu..if i cud live with animals..just me and animals..wow..
2nd,cinta..cinta tu menyeksakan..sangat menyeksakan..
3rd,tp bagus gak if manusia2 ni,tak kenal erti kekejaman..hanya kenal erti kasih sayang...kan?hmmm...

Mr. Janggel berkata...

Hmmm bagus juga kalau ada kuasa menabur cinta...tak payah susah2 mengejar cinta.

eja berkata...

oh..i miss zahiriladzim.blogspot soooooo much!! its been a while since my last visit...:D

oh puasnye bertemu dgn internet semula..

ise_onzer berkata...

off topic sat...

kt ne lokasi tuh???

cantek laaa....

ehehehehe...

Zahiril Adzim berkata...

@melody - lebih indah dan aman. :)

@Amer Yusof - Ha'ah, ada sekali dalam tu. Tayangan tak tahu bila, tengok KOMAS kalau ada buat tayangan kat mana2, aku inform. Kita takda kuasa nak pupuskan orang. Lagipun bukan kerja kita kan? Hmm.. nak buat macam mane. Gambar biri2 mewakili binatang yang comel dan tenang. Lagipun tu gambar menembak. (Aku bukan watak pengembala daa..)

@Hannanika Chan - Memang blend. Bau pun dah macam biri2 hari tu. Salam tahun baru 1430. Terima kasih banyak :D Kamu juga.

@Anonymous - Konflik boleh jadi perkara lain dan bukannya keganasan, bukan? Macam2 benda lain boleh jadi konflik macam drama :)

@rainbeau - Ouh ya, dinasour ada otak. Tapi itu cuma perumpamaan sahaja :) Raksasa Gorgon?

@zf - Bukan nak jadi yang berkuasa. Cuma mahu menyebarkan kuasa cinta. Kerana cinta adalah perasaan yang paling dalam setiap manusia. Dengan cinta, maka akan amanlah dunia. Eh, ini bukan cerita pengembala kambing. :)

@akiss - Hehe.. Pendek sebab malas nak panjangkan.

@eju - Genius? Alamaakk..

@Nor faezah - Betul. Bukan tuan punya kambing, tapi member kambing.

@Nathra - Cinta yang macam mane yang menyeksakan tu? Ini bukan cerita cinta makwe pakwe. Ini rasa cinta untuk keamanan. Flower power. :D

@Mr. Janggel - Haha! Betul tu!

@eja - ouh, mana menghilang internet tu?

@isa_onzer - kat sabak bernam kalau tak silap. Celah - celah ladang kelapa sawit.

eja berkata...

oh internet tak hilang tp sy yg hilang..

zf berkata...

cinta? kekadang cinta pun boleh membinasakan, cinta yang berpada-pada mungkin. :) bila baca balik aku rasa entry ni mcm ada kena mengena je ngn perang iraq..

haha dah en. amer yusof kate gtu..

*i.am.me.for.myself* berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
aiEd berkata...

alah..ape bole buat..
manusia di cipta begitu..
ade yg baik..ade yg jahat..
dlm yg baik, tak semua nye baik..
dlm yg jahat, tak semunya jahat..
tp kite yg punye akal fikitan ni...
fikir-fikir la sendiri..