Ahad, Disember 7

waktu makan, mandi, membaca, tidur aku dicuri

Aku tidak punya waktu yang percuma untuk menconteng di sini buat masa ini kerana aku sedang 'menembak' sehingga hujung bulan ini. Kemudian, mungkin aku berehat untuk beberapa hari dan terus sambung 'menembak' untuk kerja yang lain dalam beberapa bulan lagi.

Setelah aku belek - belek jadual kerjaku, rupanya aku terpaksa mencuri masa untuk makan, mandi, membaca dan tidur sehingga bulan April tahun depan. Itu buat masa sekarang, kalau ada kerja lain yang menjemput lagi, aku mungkin tidak akan ada peluang untuk mandi apatah lagi tidur di siang hari.

Dalam pada itu, kalau aku ada masa lebih untuk dicuri, Insyaallah aku akan update blog ini. Mungkin aku akan potong waktu makan dari 1 jam kepada setengah jam. Mungkin. Tengok lauk apa aku makan waktu itu. Potong waktu mandi dari setengah jam ke 15 minit dan waktu tidur dari 4 jam ke 6 jam.

Oh, itu tambah bukan tolak. Tak mengapa, aku memang perlu tambah waktu tidur aku.

Aku juga akan mengumumkan pada waktu yang sesuai tentang kerja yang sedang aku kerjakan. Eh, bukan aku yang kerjakan kerja itu, tapi kerja itu yang kerjakan aku. Jika ada teater atau apa -apa, aku pasti war - warkan.

Seperti kamu (kawan - kawan yang kita suka) tahu, aku jarang menulis entri yang berbentuk diari atau entri - entri kosong yang bertujuan untuk meraih populariti menjadi selebriti blogger dan sebagainya.

Haha, entah kenapa isu selebriti blogger ini sedang hangat diperkatakan dalam dunia blog hari ini. Lantaklah diaorang, aku tak masuk campur hal ini. Kalau aku masuk campur juga, maknanya aku kena potong waktu membaca aku pulak. Tak boleh.

Kebanyakkan dari entri aku bertujuan untuk berkongsi serta berkomunikasi dua hala disamping menggerakkan otak dan fikiran kita semua terutamanya otak aku yang sedang lembab sekarang ini akibat musim hujan, susah nak kering.

Itu tujuan kewujudan blog ini kerana pada aku blog atau internet adalah medium alternatif yang memberikan aktiviti komunikasi dua hala dan bukanlah bersifat individualistik yang total seperti TV dan lain - lain. Takpalah, nanti kita cerita pasal ini, ya? Ada juga blog yang individualistik... Kamu carilah sendiri.

Jadi jika mahu berkomunikasi dengan aku, tinggallah pesanan kamu disini atau di ruang shout out loud atau juga di mana - mana yang kamu pandai cari.

Salam Sejahtera.

Foto oleh Cathy
(kenapa warna tangan tu?)


Pesongan kata;
Terima kasih kerana terus membaca, walaupun sebagai silent reader. Entah macam mane, aku tahu kau baca blog ini.

26 ulasan:

Nadia Rosli berkata...

sentiasa akan terus membaca blog anda. :D

syrkna berkata...

jenuh difikirkan apekah itu menembak. shooting ka?? haha. filem apekah? tak sabar nk tgk!obtw, bob lefthanded rupenye. no wonder la kreatif.dgr kate org kidal ni a bit kreatif. taktau la siape yg ckp. ahaha

adika berkata...

takpe, bz tuk capai rezeki... moga sukses selalu... huuhuhuhu!

Elza Irdalynna berkata...

itu mark teh di hujung gambar itu! sigh...

ehem. terlalu senang teruja dengan mata sepet.

kalau waktu makan, membaca atau tidur dicuri, tak pa lagi. tapi mandi?! oh tidak, tidak. walaupun kita seniman, muka kena budiman, bau jangan macam hanuman.

jangan stop writing! nanti saya belasah awak.

mirachantek berkata...

apa itu 'mark teh????'

ezral Sya berkata...

Menembak? Shooting? Projek baru?

OOH :D

yanot berkata...

silent reader tu, cene kite taw kite die silent reader?.

maaf keluar tajuk.
ada 2 orang dihadapan saya, pelik melihat gambar kamu yang memegang pensel yang caranya pelik.

bagi saya tidak.

Mungkin kamu sudah seperti bintang yang ada saja point untuk orang bisingkan.

=)

Zahiril Adzim berkata...

@nadia rosli - terima kasih! :D

@syrkna - jgn fikir lebih2, nanti pening kepala. Ya, saya seorang yang kidal :)

@adika - Amin.

@Elza - ya, itu mark teh! Hahaha.. Hanuman kan comel?

@mirachantek - Mark Teh itu orang.

@Ezral Sya - Benar tu.

@Yanot - Kerana dia silent dan kita tahu dari pelbagai cara. Aiks? Pelik dengan cara saya pegang pensel? Hehehehe.. pelik - pelik. Tapi saya menaip dengan cara normal :)

pRiNcEsS_nAtHrA berkata...

hey..tu,gmbr tu..ada mr mark teh kan..lecturerku..haha...oh,the part that u said otak lembab susah nak kering sbb hujan,thats funny..haha..
owh,btw,shoot,shoot la gak,but,dont forget to jaga kesihatan...
omg..of course,u know how to do that..i dont know y i berpesan..just a citizen who cares kot..haha...

syrkna berkata...

mungkin org yg kate bob pgg pensel pelik tu sbb bob kidal. biasenye org kidal kan pegang pensil lain sket. haha.

kidal itu unik. pelik,sy kecewa tak dilahirkan kidal walaupun ade dalam genetik. :(

sampah yg boleh dikitar semula berkata...

oi!

pehal ni??

sial!!

cammont la...

wahahahahhahahaha....

::n.u.r.u.l.a.i.m.i:: berkata...

saya bukan silent reader...wakaka

pistachio almonde berkata...

cara pemegangan pensel anda melambangkan anda punya keazaman yang kuat :)
p/s: menembak itu apa???

Zahiril Adzim berkata...

@princess nathra - ouh lecturer kamu rupanya. Pernah dia beritahu yang dia seorang pengajar. Kalau saya jaga kesihatan, sapa nak jaga saya?

@syrkn - pelik eh? Hmm.. Mungkin juga. :)

@sampah - pehal yang apanya? Cammon yang apanya?

@pistachio almonde - Azam saya tak sekuat saya pegang pensel tu. Menembak itu apa? Hehe.. cari sendiri.

@nurulaimi - Jadi kamu apa? :)

@

pistachio almonde berkata...

ouh.... menembak = shooting...
ahakss...camne laa aku boleh tak terpikir...ishhhh
oky selamat menembak...kalau menembak filem, tak sabar saya nak tengok hasilnya.. :)

aiEd berkata...

aku pn bizi gak skang..tgh praktikal..tp ak korban kan waktu kerje seketika..memonteng membace blog mu..ehe..

Melody berkata...

eh ZA saya baru perasan la pasal cara kamu pegang pensel. Sama la cara kita (lebih kurang) cuma saya pegang tangan kanan,tak kidal..

vidadarisakura berkata...

macamana ko tau aku silent reader?hehe

perasan la pulak...lalalala

bitcho_mitcho_me berkata...

well,he taught me culture and society in malaysia...and i still remember the very 1st time he came into the class,everyone ignored him..ingat dia student gak..then he campak je beg kat dpn stage tu,and i asked my bestfwen,"sape mamat tu,slamber je wat camtu,cam dia lecturer je..eh,maybe dia lecturer muda?nampak cool"...hahaha...ohmigod,dont tell him..hahaha...
well,sempat lak hang wat lawak ek?maybe,hmm,if u take care of kesihatan,someone else shud take care of u...but the persoalan is..'do u have that someone to take care of u'...hahaha...*tiada maksud menyindir(opposite)*

kita_kite berkata...

mmg kite sibuk keje...
apepun jgn tinggal solat...
ingat kat Allah...
insyaAllah keje jadi mudah...

abang adzim bole tunjuk handwritting yang real x...
nak tengok org tangan kidal ni tulisan dia camne...hee2
cantik ke tak...

Some girl.. berkata...

Kamu kidal...sama macam saya =)

eL berkata...

waktu kerja saya juga dicuri nak baca blog anda punya pasal hehe :p

romi flizz berkata...

hehe..aku rase aku tau menembak ni ape..sebab aku dikelilingi oleh rakan2 photographer..
istilah menembak biase digune pakai..
ko jd photographer utk projek ape nih??

Zahiril Adzim berkata...

@pistachio almonde - ye, pandai pun die. Hehe. Insyaallah, kita tunggu saja.

@aiEd - ouh terima kasih banyak. Hehe :)

@Melody - Ouh ye ke? Hehe.. tapi orang kate macam pelik, kan?

@vidadarisakura - Aa.. saya tak tahu pun. :)

@bitcho_mitcho_me - Tak, saya tak bagitau dia, jgn risau :) Dan saya juga tidak ada orang yang menjaga

@Kita_kite - Terima kasih pesanan itu. Handwriting? Hmm.. Kalau ada masa saya tunjuk ya?

@Some girl - Ouh yeah!

@eL - Yeay! Hehe..

@romi flizz - Ouh ye? Tapi ini menembak filem. Saya pemerannya.

eryna nasir berkata...

ermm waktu tidur tasha telah dicuri utk membaca blog bob ni..
dan itu xbermaksud dicuri sebenarnya kerana aku merelakannya berlalu...
arghh bsok class pg..
hihi..
nyte..
bob,jaga diri..
u da kurus da skrg..
nanti kurus lg,lg payah..

amalina berkata...

sy pembaca senyap kamo0..
truskan menulis dan akan trus d bce..

(^_~)