Isnin, Januari 12

Teater Kompilasi Vol 1

Kalau kau mahu teater muzikal di Istana Budaya, ini bukan entrinya.

Ini teater yang pernah aku bualkan. Tak ingat dengan siapa, bila dan dimana, tapi yang aku ingat aku pernah bualkan tentang perkara ini. Samada secara online atau face to face, aku tak ingat.

Teater yang akan kitaorang pentaskan ini ada 4 cerita, 4 pengarah dan penulis. Aku salah seorang daripada pengarah dan penulisnya. Tajuk teater ini ialah Teater Kompilasi Vol 1. Tema bagi teater ini ialah KUASA. Jadi, keempat - empat karya ini mempunyai cerita yang berkaitan dengan kuasa. Kuasa dari segi apa?

Kalau mahu tahu lanjut, boleh selongkar Facebook anda dan cari "Teater Kompilasi".

Selebihnya ada dibawah. Kawan - kawan yang kita suka, percumakan masa anda dan datanglah tonton teater yang dibikin oleh "orang muda yang tidak stabil tetapi tetap ingin berteater".

Projek KoKEN : Teater Kompilasi Vol 1


Tag Line : 4 Kes – 1 Motif

28 JAN – 1 FEB 2009
8.30 malam (28 Jan – 31 Jan)
3 petang dan 8.30 malam (1 Feb)

Stor Dewan Bahasa dan Pustaka,
Kuala Lumpur

Tiket : Melalui sumbangan minimum RM 20.00

http://rumahanakteater.blogspot.com

Pengarah dan Penulis Skrip
ZAHIRIL ADZIM
FARED AYAM
KHAIRUNAZWAN
KHAIRIL RIDZUAN

Pelakon
AMERUL AFFENDI
INTAN DIYANA
SHERRY
KE'EN

Pengarah Artistik
NAM RON

Sinografer
YUSMAN MOKHTAR

Pengarah Muzik
INDRA

Dramaturge
MOIZZIS R.CONG

14 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

wei nanti boley join tak? cam rindu jer...ada lowongan2 keje utk aku tak? jadi org lau lalang pu tak per...janji dpt keje dgn ayam....hehehehehe... -ko tau saper-

Mr Wordless berkata...

dey hahaha

aku rasa aku mahu pergi la menonton macam lama je tak tgk (bukan maca tapi mmg lama haahah)

WaTy berkata...

tumpang tanya.. masuk atas sumbangan tu cane? hehe :D

Nurul Aimi berkata...

zahiril...best of luck (:

adika berkata...

rindu betul pada teater yang bukan bersifat muzikal...

Melody berkata...

Saya nak tengok!

penchentateater berkata...

mesti tonton!!!yeahhh...

=)

mayakins berkata...

I'm there!!

Ajami Hashim berkata...

InsyaAllah gua dtg jenguk ;-)

good luck bro!

Amer Yusof berkata...

bob, ko invite melalui facebook kat aku tu..kalau aku nak jawab 'insya-Allah'..maknanya aku kena klik 'maybe attending' ke atau 'attending'..hehehe.

jawapan aku - insya-Allah ler.

btw, kalau nak pentaskan 'air-con' sekali lagi, hebah2kan ler. aku confirm datang.

semoga berjaya

eryna nasir berkata...

aku rasa teater ini yg aku bualkan ngan bob tempoh hari...betul eyh bob??bkn melalui online tp dgn menghadap muka masing2 termasuk muka amerul kt upm.isk..
bob,klu tasha free tasha pergi k...
aper2 pun..
gd luck!!!

Atie Kamil berkata...

congrats..
is this ur 1st directorial piace?
if it is, best wishes
keep painting this little world of ours
too bad i won't b able to see it

Sasi berkata...

Ahhhaaa.... what this la .. ?? something before the air-con ???

btw Happy New Year

mark berkata...

woi, aku hanya akan pergi kalau ini sebuah persembahan TEATER EKSPERIMENTAL KONTEMPORARI MODEN.