Wednesday, May 20

selesema babi dubai

Sedang berehat menikmati kopi bikinan Dubai.
Sementara menunggu penerbangan ke Nice dan kemudian ke Cannes.

Di sini. Di lapangan terbang Dubai. Yang dimana manusia datang dari seluruh dunia untuk ditransitkan.

Berapa orang sahaja yang memakai topeng pengelak selesema babi H1N1. Aku boleh kira pakai jari kiri sahaja.

Katanya wabak bahaya.

Atau kita sahaja yang terlalu paranoid?

p/s: Maaf, aku tak boleh upload gambar. Kemudahan dan peralatan di dalam bagasi. Aku sekarang sehelai sepinggang hanya duit dan tubuh yang kecil.

38 comments:

fadzlina fadzil said...

sayangnya... tiada gambar... tapi tak mengapa lah... sekurang-kurangnya kamu dapat menikmati panorama dubai yg tak mungkin mempunyai panorama dunia... namun harus ingat kuman yg sehalus zarah bisa menembusi dirimu yg kecil... maka jangan diperkecilkan bisanya kuman... kerna padah akan menimpa jika kamu sudah terkena bisanya... take care k... moga filem karaoke mendapat sambutan bagus di sana...

Hz said...

KL-Dubai-Nice-Cannes.

Selamat jalan.

Best of luck!

*Jangan la makan roti je kat sana nanti ;)

Zera said...

jaga diri lelok ek..
gud lux..
(^_^)

Syazwan Nizam said...

Good Luck.. Orang2 Malaysia....

Diya said...

Good Luck Merah... =)

YobSumO said...

best gila mamat nie!

all da best unt karaoke!

sang kenggeru said...

berhati2 dlm perjalanan.jgn inhale byk sgt 8) semoge berjaye utk kau dan sume team. malaysia boleh!

nur.iman said...

Salam ZA,

Ari nie muka kau (tapi bukan Padin) ada lagi dalam The Sun nampak sedih jer muka tu & temenung panjang… siap ada air oren lagi atas meja. Tapi kali nie bukan citer pasal kau tapi citer pasal Chris Chong “Following a different beat” itulah tajuknya

take care k... moga filem karaoke mendapat sambutan kat di sana.

abc said...

nmpk nye xdpt lah jumpe zA kat help uni nti.

KaY FaiZaL said...

selamat buat semua!

Jalak Lenteng said...

selamat makan KFC di France!!

b e a u t i f u l . d i s g r a c e said...

Pedulikan org lain.. Kamu pakai mask x? Jaga diri tau! Good luck to u n the whole team.. Hidup Betik!! Muahs~

ღ~n0n0i~ღ said...

Jaga diri :D

Muhammad zaim™ said...

good luck bro!

marina said...

take care yea zahiril.. apa2 pun jangan sampai dijangkiti ea.. kena ada perlindungan diri yang kuat..

have a nice view kat cannes nnti.. wah best tue.. dapat pegi cannes..

and jaga diri baik2 ea.. sayang nye tiada gambar.. teringin gak nak tengok dubai dari kaca mata orand malaysia..

good luck and all the best untuk karoke!!

eja said...

kirim salam sy kat Robert Patisson di Cannes nnt okie.hehe

ak_0143 said...

gud luck di sana ok!
cuba dapatkan free pass gaduh...
skali dah habes pulak...
adeh!

Anonymous said...

ZA..walau ape pun..
berhati2 kayh..
bukan paranoid..
cuma..
"mencegah lebih baik daripada merawat"
:D
x gitu..??
:P

mashimarossa said...

SEMOGA BERJAYA!

~silentreader~

Anonymous said...

gud luck n take care ya!!
=)

Anonymous said...

Do tk care k...
mishyu so much....

with Luv,
Misz Hajar

raina. said...

paranoia can take over everything in one's mind.
mind over matter, i say.
:)

Anonymous said...

g france singgah2 r UK. hihihihi..KFC paris takla best sgt

Anonymous said...

mungkin takut mencemari anak bangse sendiri....

TMEZ said...

Assmkm Bob dear,
Hope Bob sihat. Wah sedap kopi Dubai, kan?
Chocolates kat Dubai pun best and murah jugak.
Bob, jaga diri kat tempat orang. Jaga makan and tingkahlaku.
We miss you here..(especially your darling at home. Siapa lagi kalau bukan.....)

tujuhhariseminggu said...

paranoid x paranoid...
jgn lupa pakai topeng weh...
:D

Saichou said...

seronok juga memerhati gelagat manusia yg terdiri plbagai bangsa...
namun penyakit menyerang tak kira bangsa. jadi sentiasa la berdoa selain pakai protection...

all da best in canness! caiyokkk!!

Anonymous said...

this article on zahiril. interesting quote from him

look at http://www.sun2surf.com/article.cfm?id=33511

Anonymous said...

jauh perjalanan, luas pengalaman.
nikmati peluang yg ada.

selamat jalan.
dan semoga selamat kembali..

muna said...

saye ade collection puisi yang saya tulis..tp tak taw nak publish kat mane..well,gud luck zahiril..

penulis cyber said...

best nyer..
jeles aku..
gud luck!
;)

Nurul Aimi said...

best of luck

nak ole-ole

:P

Anonymous said...

hey bob! we will be missing u at the screening of GADOH today. Send regards to Brad for me ;) anna har

azrie. said...

malaysia pun ada virus selsema b*b* tu . . takuttttt !

norhidayah said...

guwd luck... all da besh... hrum kan nama negara...

k h a i r i y a h said...

best of luck!
nnt dah blk malaysia boleh cerita lagi! =)

Nazirah "The Jenny" Ashari said...

yeah! tahniah untuk cannes! pastinya yang terbaik untuk kamu di sana. you are extremely talented and you deserve what you've achieved now. good luck.

Anonymous said...

hai zahiril...
i wanna comment bout 'hidup yg u describe...'
manusia mmg haiwan sosial di sbb kn kehidupan. hidup nmpk indah,mmg indah.. tp keindahan dlm keperitan..
i rely wanna c u rite about life lagi...
love 2 hear fr u...
< miss m>