Selasa, Jun 2

hari bintang jatuh 09 3 venus

Kelmarin aku pergi Hari Bintang Jatuh 09 : 3 Venus.
Melayang - layang aku dalam bilik tu.
Puisi dan melodi mereka menghilangkan graviti.

Bagus budak - budak ni. Bikin aku melayang - layang lagi dalam kereta bersama CD mereka.

Habis bila aku nak pijak bumi ni?

http://waniardy.com

p/s: Wa dah kata wa pantang dengan kurung / kebaya ni... Heyshh...

Cik Wani Ardy, kamu pasti kamu bukan anak patung?

39 ulasan:

fadzlina fadzil berkata...

wahh.. masih ada lelaki yg suka melihat wanita berbaju kurung dan berkebaya??? ya baju kurung dan kebaya tu seksi... terpulang pada persepsi si pemerhati... hahaha... lepas ni ramai la lagi yg akan menyerang za dengan baju kurung dan berkebaya... :)

~ieja~ berkata...

melayang dalam kereta nasib tak terbabas...

but seriously thse three ladies + one (Rina S) is totally awesome-kan...

berkebaya??? ni yang nak berangan sket ni... huhuhu... tapi saya berjeans dan kebaya... :P

CDku dicuri oleh kekandaku yang tak dapat pergi... but nasib record... dpt tgk bebyk kali...

-ieja-

yanot berkata...

dorang mmg best.
=)
cute.

Jismin Yusoff berkata...

mmg awesome!

walau lambat tiba, tetap rasa tepisan awesome itu ;-)

si pari pari berkata...

3 venus tu apa ? 3 dara pingitan ke ? dari dulu lagi tak dpt cari maksud 'hari bintang jatuh'......arghhh makin lama makin tak paham ler.... bab2 bahasa langit ni. Maaf... saya budak baru belajar.

dulu masa belajar selalu intai budak2 lelaki pergi masjid waktu magrib pakai kain pelekat.... kamu tau pakai kain pelekat ? yelah zaman skrg susah nak cari even perempuan berkain batik, salah satu tradisi yg hampir hilang.....

-SERI- berkata...

Wahai cik adik jangan bermurung,
Cik abg datang berkain pelikat,
Ayu si gadis berbaju kurung,
Mata terlihat terus terpikat..
-SERI-

nur.iman berkata...

Memang manis budak2 nie.

ZA jatuh chinta lagi ker?
ha.. ha… ha..

luv u ZA

aween najwa berkata...

kurung dan kebaya tu bleh nmpak seksi ats prsepsi org..xsmestinya yg berjeans or skirt ketat n sendat je nmpak sksi..hurmm,nseb abek ade jgak org yg bleh mnilai cntik wanita tu kt mne..jgn pda pkaian jer..kn?kn?

Saichou berkata...

apsal ek suka yg berbaju kurung? nmpak ayu ke seksi? haha..

saya lak suka laki yg berbaju melayu dan bersongkok/berkopiah lg2 bersamping..nmpak baik. :p

si pari pari berkata...

Berkain pelikat cik abang datang,
Gadis di pandang tertunduk malu,
hati terpikat jiwa melayang,
bila bertemu lidah pun kelu.

perpantun lak kita nie ye cik SERI....

utk bob yg susah luahkan perasaan dan di fahami isihatinya.

mirachantek berkata...

kan aku dah kata kau salah tema. haha
kebaya putih

eqienura berkata...

hari bintang jatuh untuk siapa?semua di jemput hadir ke..macam best jer~ =D

Melody berkata...

rasa rugi tak pergi hari bintang jatuh walaupun dah dapat pass masuk. terlepas 2 tahun berturut2..haih...untunglah kamu dan mereka2 yg hadir..diorg memang superb, kan? i luv wani n fynn. huhu..

jengae berkata...

remember haritu masa jumpa i said ur blog is quite heavy for me to digest. mmg ya pun. tp sejak pulang dari HBJ:3V otak dah lose sket..boleh layan dah ;)

sekarang mode poetic ON!

nillness berkata...

diharapkan pemakaian baju kurung/kebaya itu seiring dengan budi bahasa dan adabnya..kann

romi flizz berkata...

aku puas dan puas menyaksikan 3 venus itu..awesome.tiga tiganye sungguh menakjubkan.

tahniah juga buat ZA kerana tercalon dalam Shout! Awards
dalam kategori 1.TV&Film-Best on Screen Chemistry (Zahiri Adzim & Liyana Jasmay - KAMI).
2.Breakthrough Film Award ( KAMI )
3.Hot Guy Award ( Zahiril Adzim )

nur.iman berkata...

Buat ZA,

Tahniah kerana tercalon,
thanks pada romi flizz sebab beri info
Aku doakan kamu ZA akan menang besar… Amin
ha.. ha..

luv u

shanananana berkata...

pntg tgk org pki kebaye/kurung....ish2...igt x ske org yg pki bju kbye o kurung...tp ble dh bce kmn2 kt cni br r fhm mksd PANTANG 2....tahniah2 sbb msh lg mnt pd gds melayu....malaysia..

Tanpa Nama berkata...

bissme from the sun here. here is the link for gadoh review in the sun newspaper. hope you like it.

http://www.thesundaily.com/article.cfm?id=34336

sampah yg boleh dikitar semula berkata...

kadang kadang bila kita terlalu inginkan sesuatu,
kita jadi lupa apa yg sebenarnya kita inginkan..

jangan hanya sedar yg kita telah hanyut setelah kita lemas.. itu sudah terlambat..

jaga jaga..

Nurul Aimi berkata...

3 venus mmg awesome kan?

*next event, baca laa lagi puisi :))

Amelia berkata...

Suka betul baca puisi2 yg Abam tulis. Abam memang berbakat. Puisi yang Abam tulis untuk ayah Abam yang garang tu sungguh syahdu. Tahniah. Good luck for SPM Abam!


=)

apeng :) berkata...

zahiril adzim.
tak pnah tau nama awk. :D

kenapa dengan baju kurung? haha.
nampak ayu je!

Jake's Daughter berkata...

Membuatkan saya mengingati anda dalam dunia seni..Sudah semestinya ayat ini...'ROMEO KIRIM SALAM....'
The best drama produce from aour local industries...

si pari pari berkata...

Abam pakai kain pelekat la !!! cepat gak citer ni keluar kat TV, bukan hari tu baru je habis shooting kat Tanjung Karang, anyway another different side of you act sampai entah berapa kali cakap ala...kesianya dia......

nur.iman berkata...

Tersentuh hati ini dengan cerita Abam
Bergenang jugak lah air mata nie
Bila Abam kena Rotan .. (teringat kisah lalu)
Apa2 pun tahniah buat ZA
Sebab buat aku bergenang air mata pada malam tu..

luv u

madjo berkata...

tahniah di ats pencalonan anda za..

hikss.. abes la.. kang sume gadis berkebaya bila jmpe kamu.. (^_^)v..


p/s: hye adek apeng..

along berkata...

tahniah coz dpt lakonkan watak abam dgn baik..smpai naik mrh ada gak coz abam bg je apa angah nak..tp bgus lah lakonan ZA..bleh buat org geram tgk kelurusan abam dlm citer 2..

Tanpa Nama berkata...

kita tgk citer awak kat TV3 .. awak shooting kat kg kita.. hhehhee..

Tanpa Nama berkata...

tgk cerita abam hari tu,lakonan awak berkesan!!!saya pon byk kali ckp "kesian dia",hehe...
keep it up!!!
=)

- berkata...

hehe..
hai za.
minat org berbaju kurung dan berkebaya ekh?
nanti masa raya ramai lah org yang kejar za. =)
btw,
your acting was very good!
keep it up!
nak tengok lagi tau!
=P

Tanpa Nama berkata...

samalah kita..aku pulak pantang org pakai bju melayu.. kwn2 aku kata aku kuno. aku kata balik, so what?hehe

Nazirah "The Jenny" Ashari berkata...

kalau dalam gambar yang dipost sekali tu, yg berbaju kebaya adalah ana rafali. tapi ZA tulis yg mcm anak patung tu wani ardy. suruhlah wani ardy pakai baju kurung.

Tanpa Nama berkata...

trase nak serang..haha

Ainul Aishah berkata...

yang pakai baju kebaya tu ana rafalli lah

Zahiril Adzim berkata...

tahu lar.. :P

Tanpa Nama berkata...

Jangan salahkan wanita yang berbaju kurung dan kebaye mase berjumpa dengan zahiril atau pelakon-pelakon lain. Pakaian ini masih menjadi pakaian basahan wanita untuk ke tempat kerja, tempat belajar atau nak pergi jalan-jalan.Dan bukan merupakan satu pakaian bagi menarik perhatian orang lain.
samada mereka tertarik atau tidak itu berbalik pada individu dan sebab masing-masing.

tomato_masam berkata...

wani ardy is not a doll

but..

she's a singing angel =)

nuRul saLoma berkata...

eh,itu kn anna rafalli, fynn jamal ngan wani ardy kalu ta slp..