Selasa, Jun 16

jun 20 di batu pahat mall

Aku teringat kata orang tua - tua, "Jauh perjalanan, luas pemandangan".

Jauh?

Betul, itu lah kata kunci untuk entri kali ini. Sebenarnya takda apa pun, cuma aku nak kongsi sikit je yang aku akan berada di Batu Pahat Mall, Sabtu ni, untuk RoadTour Shout Awards, jam 2 hingga 4 petang.

Memang jauh, cuma aku tak berjalan. Aku naik kenderaan.

Jadi, takdalah rapat sangat dengan pepatah 'jauh perjalanan, luas pemandangan' ni. Mungkin ia akan jadi,

"Jauh naik kereta, luas tempat nak membuta".

Hmm... sekejap! Macam tak kena. Takpalah, abaikan.

Baiklah, jadi kalau kawan - kawan yang kita suka,

yang menetap disana,
yang belajar di sana,
yang menumpang rumah teman di sana,
yang ada sedara mara di sana,

yang tak buat apa hari Sabtu ni, di sana, boleh kita jumpa di sana.


p/s: Eh, aku nak tukar layout lah. Bosan pulak layout ni. Amacam?

55 ulasan:

RealFunny berkata...

batu pahat kira jauh ke?taklah jauh sgt dr KL kan...nak datang tapi..clash pulak dgn konsert pesta malam indonesia hari tu..hehe..tak dapat datang pun takpela,asalkan vote utk ZA kan...hihi...

Sedusa Joe berkata...

ala. jauh.

gAmIEn gUrl berkata...

pasti bertemu disana..
jauh perjalanan..luas pandangan... bertambah pengetahuan..

sesekali kite perlu mengubah sesuatu supaya ianya lebih menarik dan tertarik!

~roslinda~ berkata...

al0h aih...
g padang,ind0n la dat day...huhu

masturah idrus berkata...

kalau dekat pun mama sure2 takkan bagi pergi.
anyway,u wanna change your layout?
go for it!

~ieja~ berkata...

sah sah, kamu tak drive kan...
wuwuwu... koken pe cite... dh tak sabar dh ni...

Normalis berkata...

hai za
jumpa awak smlm kt istana budaya, tp xtegur sbb seronok sgt jumpa awak depan mata, yg kusyuk membelek buku-buku karya saterawan negara. yg paling best, itu pengalaman pertama saya tgk teater, dan saya sgt teruja. xsangka pengalaman itu mengajar saya banyak perkara, terutama tentang realiti kehidupan

awak juga adalah inspirasi saya.. kini saya sedar bhw tanggungjawab saya sbg guru sekolah rendah sgt besar kpd negara.ya, saya bertekad utk mendidik anak-anak kecil ini menjadi satu BANGSA MALAYSIA. akan saya rapatkan jurang perkauman sesama mereka. saya tidaklah sehebat mane, tapi saya akan tetap berusaha.mungkin impak saya tidaklah seberapa jika dibandingkan dengan orang lain. tapi, tolong doakan saya ya!

dan saya turut doakan semoga awak berjaya

d-ba. berkata...

hehe..
kenapa tak pegi jb?
tak pe lah..
batu pahat,
insyaallah saya datang..
nak tukar layout?
boleh gak!

si pari pari berkata...

roadshow cam ni selalunya suka memperbodohkan diri sendiri dan org lain, tapi takpe, boleh belajar mengenai reaksi manusia.

So buat-buat bodoh jelah.....

fatinnRahman berkata...

yes, tukar layout please! =)

memandangkan kamu kini semakin dikenali dan diminati ramai, makanya blog pon perlulah bertukar wajah kepada yang lebih ceria dan mesra alam. cuma, harapnya kekalkan keaslian dan keunikan tulisan kamu kerana itulah yang menarik ramai hati pembaca kamu.

luahan ikhlas dari salah seorang pembaca blog kamu.

=)

ღ~n0n0i~ღ berkata...

Jauh perjalanan, luas pemandangan =D.
Yeah.. betul lah tu.

Ingin berjalan dan berjalan lagi......

yanot berkata...

yezz.
lagi lame untuk membute.
=)

orait jerk nak tuka layout pon.
=)

:. Rianna Wilis .: berkata...

ok juga nk tukar layout :)
lebih ceria dan menarik!

Nazirah "The Jenny" Ashari berkata...

refer to comment Normalis di atas: Teringin nak tengok ZA juga dari dekat.

"tak tegur sebab seronok sgt jumpa awk dpn mata"

Semua orang rasa mcm tu tentang ZA. =)

Tanpa Nama berkata...

haloo...
batu pahat...
wah dekat dengan kampong jew..
tp umah kat kat KL...
xpt pegilah..
hmm..
layout nak tuka?
bagus2...simple but chantek...
huhuhu

Tanpa Nama berkata...

x yah tuko template! ok jew yg ni pown..

Para Jamaludin berkata...

tukar layout?
layout kosong dan polos tapi penuh dengan warna warni entri menarik lebih bagus dari layout penuh bersilau, entri hampeh.

=)

b e a u t i f u l . d i s g r a c e berkata...

alaaaaaaaaaaaaaa.... ade class ahad pagi.. frust tak dapat pegi.. :(

Arjuna berkata...

Good luck for Shout Awards.

Jgn lupa shout depan camera! =P

Saichou berkata...

ok jugak tu..bosan dh layout ni..jgn mare ye za..
tp aku ttp tak bosan ngn isi2 nye..
harap dpt jmpe za...

cAndLe iN tHe wiNd.. berkata...

honestly, tukar la layout ni..
coz kamu xkan tukar kalo tak terfikir nak tuka kan?
so bila dah terpikir, means dah tiba masa tuk kamu tuka..

euwwwww! ayat memeningkan kepala..
kesimpulannya, silalah tukar layout anda! hehehe~

harzharun berkata...

selamat pergi ke batu pahat....
kalo seperti aku..dr TEreengganu ke batu pahat,lebih luas tempat untuk tido...

Tanpa Nama berkata...

gloria...

layout br putih suci...terang & jelas..Selamat Pagi Malaysia..
ape maksud anda dgn Manusia ialah Haiwan Sosial???

marina berkata...

good luck untuk shout award ea.. pasti akan mengundi untuk awak ZA..


awak nak tukar layout?? ok jer.. tapi yang sekarang awak pakai ni terlalu simple la.. nampak kosong jer.. dan berterabur.. cuba carik layout lain..


tapi, saya rasa.. tulisan kamu sudah cukup membuatkan pembaca nak baca hasil tulisan awak..


itu pada pendapat saya..

madjo berkata...

yeah..ZA dh tuko layout... nice..

hikss... selamat ke batu pahat yer

Tanpa Nama berkata...

ZA Jangan lupa beli harian metro hari /ini....17/6/09...ada cerita tentang awak

-SERI- berkata...

suka layout yg lama tp bleh trima yg baru ni.suka la gambar yg baru tu...

RazFiRa berkata...

x singgah jb ke?

along berkata...

nice layout..bersih jer..tp tercari-cari gak td mana nk komen..x dpt g ar batu pahat..nape ms kat melaka mggu lps, adzim x join..kalo join dpt gak tgk adzim face 2 face..hehe..mesti excited..

aween najwa berkata...

Za,
ke Kelantan la plak ZA...
tringin nk jupe ZA..
nk tgk dkat2, jauh ckit pon xpe..
tp nk tgk 'live'.

hehe..
ade pluang nt, nk tgk lkonan ZA dlm teater..
NK SGT!!!!

p/s: nice layout, simple, pure..
melambangkn segala entri dan puisi yg telus dan ihkhlas dri ZA.

Tanpa Nama berkata...

may be its already late... but just wanna say congrats for ur appearance in seratus hari jadi... : ) me like it!!

misshetrek berkata...

cntik blog baru.
n suke gmbr default tuh.
dh tak tersembunyi mcm dulu.

i saw u at 3 vnus aritu.
tp tak tegur.,
mengagumi dari jauh je ;)

k h a y berkata...

dapat calon Hot Guy nampak! hehe..

Da vote byk kali tok kamu, & Kami The Movie jugak. =D

nilzalutazan berkata...

layout baru.. ok..kadang2 nak tgk ada pembaharuan.. gmbr.. fulamak.. cun habis!! road show kat bp? uwaaaa jauh la nak p.. kat kl takde apa2 evnt yang bley nak g jumpa?? urbnscpes dh dekat.. pg tak??

My_Dark Passenger berkata...

mana pergi hilangnye ayat-ayat "kawan - kawan yang kita suka"....
dah tak suka ke?

Ayyman Rahim berkata...

Jauhhh. Lagi suka layout dulu hehe

Anis berkata...

lawa layout baru!
ilikeit!

farra berkata...

pepatah baru yg best :)

nilzalutazan berkata...

kenapala orang yang bernama IKRAM RAZIF kat fren list bob tu asyik sangat je memberi comment?? aku yang takde kena mgena ni plak yang menyampah.. kot aju le soklan yang logik skit..

inoue asuka berkata...

tak turun ke melaka kah?i've read ulasan tentang encik ini di metro yesterday...something different..fighting!![kata orang korea]

inoue asuka berkata...

opps..lupa plak, **meant to ckp:tak payah tuka laa layout ni..it's good as it is..:D

sYiKo berkata...

laaaa nape awl sgt kat sane??..aiseh..ruginye aku tgh cuti skang ni..alaa, xdpt la tgk ko scara live..aduyai..melepas..

situasi berkata...

hai abang zahiril nama saya josebell dan saya mula meminati anda selepas saya menonton beberapa drama lakonan anda seperti merah putih , ghost 100 hari jadi dan yang satu lagi tu awak jadi murid sekolah hehe lupa dah tajuk nya.saya juga bercita2 untuk menjadi pelakon seperti anda saya harap anda boleh doakan saya agar menjadi pelakon yang boleh membawa apa2 watak sama seperti awak.. sebenarnya saya juga ingin menjadi adik angkat awak .. saya harap awak tak kisah juga tentang itu .. thanks abang zahiril gudluck to you and semoga terus sukses dalam dunia lakonan anda

eja berkata...

nice new layout.kenape tak buat web sendiri instead?

Nazirah "The Jenny" Ashari berkata...

i prefer the new layout better. =)

sih_kin berkata...

x menarik nyer layout neh..nak nampak cool tp x cool lgsung..yg dulu punyer ok aper..huhuhu...

mOOn berkata...

lohh.. jawohh laa.. pas nie datang kuantan plak.. kompem turun!!

Tanpa Nama berkata...

ZA,nmpak kamu di sg wang ptg td,tp xtegur (same sprt normalis) mungkin terlalu seronok dpt tengok depan mata..

good luck for shout awards!!!

=)

kekek berkata...

tak gi sana.
tak leh la jumpe awak disana

AiMi berkata...

i don't have a license, kalu tak boley gak drive g sane..in fact, 20jun tu my birthday..kan bes bole g sane, jumpe smua..jumpe ZA ;P

Akue Kata berkata...

ermm cam best skit jer layout baru ni laa..
tapi still lagi suka layout yang lama ari tu...
btw menusuk entri yang terbaru ni..
syabassss

eqienura berkata...

hot guy award?wow..bukan calang2 yeh..

voting for you~ =D

yanasaja berkata...

wuwuw nape aku tatau pon ko datang bp....

hookiuyt berkata...

simple&nice new layout.

rizz berkata...

hehe hope u mng shout awards tu ehhe