Ahad, November 8

buat semangat buat - buat

Apa pernah kau dapat idea nak buat ini, itu, itu, ini, ini, ini, itu, itu, itu. Macam - macam. Semuanya pada kau bagus - bagus.

Berkesan, dalam, menarik.

Seronok nak buat! Tak sabar nak buat! Kau bayangkan ini! Kau bayangkan itu! Kalau begini pasti menarik! Kalau begitu pasti bagus! Kau tengok itu, kau terinspirasi. Kau lihat ini, kau terinspirasi! Tak sabar! Tak sabar!

Semangaaattttttt!!!!!!!!

Tapi akhirnya, sampai hari ini, satu pun tak terbuat. Bila kerja lain menghambat.


52 ulasan:

J.E.F.R.I berkata...

manusia merancang, yuhan menentukan.. sedang engkau menyukai sesuatu perkara mungkin itu akan mmbawa keburukan kpdmu, sedang engkau membenci sesuatu perkara, mgkin itu mmbawa kebaikan kpdmu...

aNiSa hANg tUaH berkata...

hangat-hangat tahi ayam.
kn?

Tanpa Nama berkata...

btolll..stujuuu

manusia berupa ultraman berkata...

semangat nya sekejap.

bila ada rintagan tinggal.

semangat nya menjadi..

bila semangat yang hilang datang lagi.

.S.a.i.d.a.T.u.L.a.Z.r.E.e.N. berkata...

huu..itu da mnjadi lumrah kehidupan..
kita hanya mampU merancang..

kdg2 ade je bnda yg hlang ape yg kite plan..sgt tnsion..huu..

=]

ada_hairuni berkata...

semangat tu penting.
kamu bnyk komitmen.
pentingkan yg lebih penting dulu.
kita tahu kita boleh buat. kita akan buat. buat betul-betul, bukan buat buat-buat.
bertabah & bersemangatlah!

damme damiah berkata...

selalu.

good luck to you

Fina Fento berkata...

Tau takpa zahiril:-<

*terasa dengan entri ini, maka saya nk p buat keja sekarang:|

Fina Fento berkata...

Tau takpa zahirilll:-<

*terasa dengan entri ini, sy p buat keja sekarang. Tima kasih sebab ingatkan saya walaupun bukan secara lansung:|:|

fierlynn berkata...

ye. itu lumrah yang biase.
pekerjaan lain selalu mencemburui.
dan selalu menghasut agar kite meninggal kan ape yang terlintas di fikiran.
bersabarlah.
satu masa,
kau pasti akan dpt melakukan nya.

emma berkata...

yeps slalu sgt...hawt2 chicken shit namanya tuh~~~

si ninaa la ! berkata...

aku banyak kali begitu.

Tanpa Nama berkata...

pernah! :)

joegrimjow berkata...

tambah lagi dihambat dengan tali yg buat main tarik tali
mmg xtelepas la

Tanpa Nama berkata...

Comellah entri abg zahiril kali ini :)

have a nice day ahead ya :

with <3,
Hajar Kamal

addeen berkata...

haha..
slalu sgt jd cmni..
smgt je lbey..
buat xjugak..

comic_fanz berkata...

you're so right beb!!!!!.. it does happen to me.. huh!!!!

n that's bad!!!!..

i wish it wasn't me.. is not happen to me.. but.. i'm just human.. n i can't bear all together..

colorless berkata...

yup2~
banyak kali cmtu

Tanpa Nama berkata...

salam,,
utk bercakapcakap,beazamazam,,berbuatbuat,,berhebathebat in semangat saya pon hebat tp,,
adoii keja yg rancang langsong x jln,,

hangin dgn diri sendiri;((
jom semangat kembali!!!

.o r k e d. berkata...

thats why planning itu penting (:

miss.Qiss berkata...

Pernah.Memang pernah.
100% betul -_-

chengyee berkata...

setuju sgt..dan akhirnya kerja itu..idea itu..inspirasi itu..akan dibiarkan terbengkalai dgn begitu saja..semuanya akan dijdikan sbgi memori yg tdk kesampaian..

YobSumO berkata...

takpe hidup kita sekejap je di dunia ini.

jadi mungkin sampai bila bila pun takkan sempat buat.

kesedaran itu penting.

~BaBYHEarTY ~ berkata...

selalu sgt rse cmtu..

h.a.n berkata...

pernah pernah...
saya nak g stadi kat oversea..tp

Louie berkata...

sekurang2nya niat dah ada. (:

Tanpa Nama berkata...

betul2.semangat je lebey.tp satu haprak xde.ish22

Tanpa Nama berkata...

saya selalu berperasaan begitu...
kononnya dengan semangat yang ada semua dapat dicapai..
tp kadang2 berjaya!

I am Karl berkata...

i guess

rmai dh lalui situasi begini

jumari jipan berkata...

hmmmmm...r.

NIMI berkata...

betol!betol!betol!sokong gila

Sh. Nursyahidah berkata...

pernah! excited sgt nk buat smpai plan pn dah dibuat awal-awal.tp in the end,satu pn tk terbuat.hampa.hehe =p

cik ima berkata...

Memang tepat!

Ternyata kita berada di sama tempat :)

cindir-rela berkata...

heh, kadang kala tak kisah pasang angan2...dan mengharapkan ia pasti jadi kenyataan...
kite perlu jadi pelakon juge untuk diri sendiri..

yang penting semangat!!

mr.mind berkata...

kerja tanpa penyudah tak bagus...buat kerja kena sampai habis...hehehe

(n_n) berkata...

aku first!!
ahah! i love zahiril adzim!!! (hehe...meluahkan perasaan ka?)
:p

Aina Nordin berkata...

tunggu masa je. :)

inoue asuka berkata...

sebab tu orang kata better late than never...kalau tak dapat wat sebanyak-banyaknye, dapat achieve sikit pon jadilah..:D

hazera berkata...

anda mampu lakukan!

cik_pengat_maness berkata...

semangatttttttttt!!!!!
itu yang kita mahukan,,heeee

intan berkata...

bersemangatt! :)

masturah idrus berkata...

kenapa mase aku bace aku rase semangat dan aku nak bace laju2?? pelik.... bukan buat2,mmg rase semangat semacam...

mirachantek berkata...

susun masa dengan bijak. mungkin semuanya dapat dibuat.

Nini berkata...

tu laa namenye aral melintang..

:)

madjo berkata...

ouh, saya amat terasa.. terima kasih!! :)

haz's berkata...

hak..hak..
aku pon same..
nak lukis, banyak idea tp malas..
terus tido@makan@tengok tv@ dll..
huhuhu..sangat terasa..

beautiful.disgrace berkata...

mestilah pernah Abg Zahiril!! ;8)

k.lactis berkata...

hmm..selagi xjadi mcm mat jenin dulukala xpela..berangan2 sampai jatuh pokok..idea tu penting..pastu slow2 ah plan..pkara2 yg melemahkn semangat mmg byk

si pari pari berkata...

atau sekadar angan2 mat jenin...

PAP berkata...

alaaa semua orang macam tu jugak.
impian seribu satu macam.
angan2 sejuta satu jenis.
tapi tak semua dapat jadi kenyataan.
itu dah memang kenyataan hidup.
aku hidup dalam hidup aku!

RH berkata...

bukan semua kita nak buat tu, kita boleh buat... tapi sekurang-kurangnya mencoba... kalau gagal sekalipun... sekurang-kurangnya dah mencoba... jadi lah kenangan manis kalu gagal sekalipon... lebih baik dari tak mencoba lansung... kan? kan? itu ini aku belum kaku:p

dhanial berkata...

setujuuu ! :P