Saturday, February 27

aiseh

Hari tu masa gua stress, gua dah tak tahu nak buat apa dah. Banyak sangat benda yang buat gua stress kat sini. Macam - macam benda sejak kebelakangan ni.

Ini, itu. Itu ini.

Lepas tu gua try lah pasang lagu - lagu yang konon - konon boleh menceriakan masa gua tengah drive. Pun tak jalan jugak. Bukan sehari dua. Lama jugak ni...

Tiba - tiba gua teringat, jalan yang terbaik nak hilangkan stress ialah bergurau senda dengan budak kecik.

Lepas tu gua call kakak dengan abang ipar gua kat sana, nak cakap dengan mamat ni. Alahai... hilang terus tekanan. Tapi?


Jadi rindu lah pulak. Weh budak, dengar cerita lu makin petah sekarang? Lu ni buat gua rindu lah..

Ba Ba Black Sheep yer?

43 comments:

.rENEx. said...

setuju..bila ckp ngan dak kecik leh lupa segala masalah..

bukan kacuk said...

mmg betul!!!!
bru call adek y umur 5 tahun td....
hilang sume bende y menyesakkan kepala bila sembang ngan budak2 nih...

lagi satu,
kanak2 tak pandai menipu mcm org besar y selalu nak besar dlam kata2nya...

pari-pari menyanyi said...

awak.. cumey nyer budak kecik nih.. sape name die??

nak tau..

hihi

geram2!!

S.I.D said...

pi terbang sane lagi skali pon cantek gak kalau dah sangat rindu..
sajes jeh~

Anonymous said...

haha.comel gila budak ni.
ba ba blackship?
;DD

hudhud said...

haha he looks exactly like you :))

biskott said...

perghh hensem mamat kecik ni.

Siti Rahmah Binti Bahrom said...

hehe.. kawen r, dpt anak sndiri lagi best. :)

nini said...

betul...bergurau dgn spesis ini sgt melepaskan tekanan :)

* n now i wanna call my nephew thanks zahiril..

nuridrin said...

comel, ok!

Athirah Ibrahim said...

weh budak. lu ni comel lah. =))

sya ar said...

comel!
geram geram.
grrr..

Ms. Shy said...

comel nye zahiril junior :D

tricksrex said...

haha.

Mell said...

so sweet !

hannamaruku said...

comel ;)

Kaseh Esmiralda said...

comeynya... anak sedara ek...

ada muka u sikitlah... hihihi~~

TSYA'Z (~_^) said...

hahaha...i ade adek 5 tahun jugak tpi selalu gaduh nan dia...seronok usik dak2 kecik..kiter pon jdi mcm dorg skali...haha

Noi❤Alexia❤Lolo said...

Hihi..comelnya eizwan.. eeii geram2

ezral Sya said...

MUKA MACAM AWAK !!

omgpetch said...

comel budak ni.

btw, dah tgk tanda mlm td. not bad. tahniah2

inoue asuka said...

tapi pacifier tu still melekat ngan dier ker?:D

zazaez said...

Alalala.. Eizwan rindu kat Uncle Bob dia jugak. Dia cakap..

"knbllb kbkbkklnklbklklblkbklk 8m,idfipoopfopkfkffk"

Haaaa.. Lu fikirla sendiri..

p/s Dah kenapa pulak 'Zahiril Junior'???

nysa said...

comel nye bdak kechik tuhh...huhu..geram-geram..hehe

TeRRoRRiZZ said...

alamak........
tomei la pulak adik nih.....
heheheheh........
macam saye bukan awak.
huhuuuh

acik ayu said...

budak kecik penghibur dikala life kita rase xbest.

hehe

danili said...

hari tu bila aku stress, aku tgk clip yg member anta dlm e-mail aku. terus ter"bukak" mata aku. somehow rasa tenang lpas tgk. i don't knw whether this will work on u, but it sure does for me.

http://www.youtube.com/watch?v=Vlrb1rOT36o

@fellow readers : korg pun check this out as well !

Anonymous said...

2 tanda2 nk kne kawin 2..huhuhu...yupp..suara baby mmg best tp zamn skunk rmai je yg mnzalimi baby n kanak2....mnsia mkin kjam...

tia said...

comelnya budak kecil tu

Anonymous said...

@danili: i love that song too. about that guy, ruben, i've heard soo much about him, how he becoming e muslim. all maher zain's song soothes my ears tho. :D

azieazah said...

Main dan sakat budak-budak ni, seharian pun sanggup...

tak makan minum pun takper...

ckay said...

btul3...
insan yang bergelar kanak2.. yang petah berkata2 ddengan gelagat yang cukup ceria.. memang akak menghilang stress dan tekanan dalam hidup kita

Ann said...

ala comeynyer mamat tu....ala entry za ni buatkan aku windu kt adik2 aku lah..

omgpetch said...

danili : video itu sangat menenangkan jiwa.

terima kasih ;)

cha chenta said...

niy bob tyme keciikkk.. sjibik bukan ?

AiNuL said...

peh budak ni buat mulut tu..dengan mimik mukanya yang tak boleh bla tu..huh!bahagianya jadi dia.. ;))

gdsjht said...

awak pergi IB ke ahad lepas? -.-

silber.kelavu said...

정말이 작은 아이를 귀여워

f.a.i said...

Allah's love letter is the best balm
May Allah bless;

ayong said...

Bijak and sweet

cindir-rela said...

sebab budak kecik takde dose zahiril..

sebab tuw sejuk je bile dengan dorang:)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hey u lil boy..:) cute...

anis said...

jatuh cinta dengan blog ni....