Thursday, December 23

kononnya stuck

Nah, macam main lego. Macam nak pasang model permainan helikopter/kapalterbang/kereta ke apa saja.

Dulu aku main Tamiya.

Tapi bukan pasal Tamiya yang nak bual ni. Pasal kadang - kadang bila kita tengah pasang model - model tu, kemudian kita tersangkut atau stuck. Puaslah kita pusing model tu atas bawah, kiri kanan, depan belakang. Tapi tak menjadi jugak. Ada bahagian yang tak boleh masuk atau tak boleh muat. Ada bahagian yang tertinggal nak pasang. Ada yang tak kena, ada yang kurang.

Really stuck.

Dan mungkin jalan yang terbaik ialah, tanggalkan semua dan pasang semula satu persatu. Memang penat. Memang letih. Tapi mungkin itu jalan yang dapat membantu. Daripada memilih jalan yang tidak rasional. Ye dak?

Mungkin.

Kononnya, layout baru ni salah satu cara macam tu lah.


49 comments:

chEntA said...

stuck tuh kdg2 sronok sbb dpt menguji kesbran kte..
=)

Anonymous said...

memang stuck, adoiyai, ye lah tu, dari memilih jalan yang tak betol!

joegrimjow said...

upah orang je

~ento~ said...

boleh jadi jugak la..
ikut manual balik.
cari jalan/cara yang betul.

chill bro~

nabilahsyahiratugiman said...

so, kite kene jadi yang terbaik untuk tidak tersangkut dalam masalah o whatever yang merungsingkan kite. :)

namasayaaku said...

alasan yg signifikan eh utk layout yg bru...

hahahh i saluted.

Anonymous said...

Saya pun suka Tamiyaaa :D

iday said...

sakit bila kena buat benda sama && berulang kali,,tp,tu cara kita belajar kan,,belajar untuk jd lebey baik,,macam layout ni,,,eh,,haha

nice layout!

Cik Embun said...

kalau stuck...
duk diam dulu...
pastu cuba lagi..
kalau stuck gak..
baling ke dinding...
hik3~

HourPinky said...

So, Jgn Penah GIveUp Kalau Stuck.
Btw , Layout baru ni agak memuaskan.
simple & Kemas .

p/s :Xterlalu berangan kot untuk mintak bob Follow Blog sy.hahah :)

cik marina encik norman said...

bila stuck memang suka mula dari awal. tapi kalau dah banyak kali mula, tapi stuck jugak kat tempat yang sama, putus asa jelah ;)

HaniH said...

zaman muda2 dulu saya pun main Tamiya jugak, tapi bab pasang-memasang serah kat org lain :D

btw zahiril, akak ada soalan. apa antologi puisi yg paling awk suka?

Encik Tikus said...

stuck tue kekadang boleh menjadikan hidup kita lebih matang dan bagi hint ape silap kita.


btw layout baru nie menandakan bro mensucikan diri kea ? putih jeaa, LOL

Emy Amalina said...

Mana 'kawan - kawan yang kita suka!' ? TskTsk

inDah iNdrIana said...

berbalaoi walau penat.. kan??

Wanda Azahar said...

beli yg da siap teros aje.!

beeha ben said...

kesimpulannya??
(eh, bleh plak tanya mcm tu)
heeee.......

ceydashahida said...

mcm tamiya 2..
klu dh stuck kita bukak blek then try tgk manual dy utk detect kt mne yg slh or kurang..and psg blek..
so the same thing goes to our life..
sume org penah rse stuck dlm idop kita..
so ble stuck,fix blek idop kita dgn tgk manual yg jd pegangan kita which is alquran..
insyaallah everything gonna get better..

makcik fatyn said...

hmm stuck ye? selain dpt mengajar erto kesabaran ia nya juga mendidik jiwa supaya tenang dan tabah di smping membina dan mengukuh serat memantapkan iman ;) chill bro http://missketam.blogspot.com/2010/12/new-blogger-yg-sweet-belaka.html

cekkeya said...

rumah baru, bersih suci je layout nih.

azieazah said...

Stuck kerana terlalu padat kepala lebih baik dari stuck kerana kepala kena blocked.

Bahaya tu.

Okey, start all over again!

LORD ZARA 札拉 said...

kadang-kadang bila stuck, kita akan jadi lebih kreatif~

zey said...

skang dah xzaman doe men tamiya,... ",

chentaMAYA said...

stuck2! hahaha~

ady said...

gambar tuh dari cerita 'gadoh' kan . dah tengok dah . best ,

+whuttadilly? said...

nothing to say,
just love the way u write.

t0m0k0 aLia said...

btul sgt dh tu. kene mule dr awal bru x stuck :)

Aniey Ghanie said...

stuck... It's tiring la otak duk pikiq cm na nk unstuck benda yg stuck.. b'tmbah penat bila kena stat suma blik from da beginning..

Mell Aziz said...

santek. kemas.

Anisah Zahorin said...

stuck tu leceh tp best~
mencabar minda...
kena tenang la hadapinye..kan? haha~

::saya acu TEDI :: said...

entri yg cute~

nama.aku.lynn said...

mmg menguji ksbaran..haha~

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

kekadang best kekadang ta best haha

hudhud said...

hah, cool layout. simple :)

mOOn said...

wau.. lay out baru..

mirachantek said...

weh dah usaha gila baban nati rasa puas weh...err ini berkaitan ngn tamiya.
hahah

Asyraf Abdul Rahim @ Acap Abdul Rahim said...

hahaha layan tamiya ke dulu. hahaha. aku pun layan tu jugak dulu. :P

maizatul suraya said...

wujud lagi tamiya sekarang?
budak dah x pandang. cess!

Pena Marhaen said...

jalan pelan-pelan..

Anonymous said...

kali pertama sampai sini, kamu gunakan layout backpaking tu. Sangat cantik.

Kadang-kadang undur belakang balik tak salah pun. Macam tu lagi cepat belajar daripada asyik pandang ke depan.

syami said...

ah kalau zahiril punya entri.
masa stuck yang membuatkan orang sakit hati tu lah seronok, dapat menguji kesabaran, dapat itu, dapat ini. padahal kalau stuck sikit je menyumpah-nyumpah, maki bagai..

Cik Miza said...

Gadoh!!

EZATUL HANI said...

eh, aku pun terstuck dekat page kau.
lama2. tak nak tutup pulak
haha.

cEro said...

stuck stuck pon last2 selesai gak...

aku punya tamiya proto-emperor!!
hahahah

Melody said...

lama giler dah tak main tamiya! ada jual lagi ek sekarang?

oh, btw, nice new layout. ringkas dan kemas. :)

Anonymous said...

ape lagi jalan terbaik gadoh ar..!!!

ana :) said...

ok bob, i just found out ur blog recently and it was soo interesting that i have read all of your writing from newest until oldest.. it was great ! reading ur blog is simply like watching great drama as it makes me really addicted.. i've spent few days in a row to read ur blog. and i just wanna say that, continue writing bcoz it makes thousand of people happy.. dont ever be like some others bloggers that only active for a few years then no more.. ok bob.. GANBATTE! popotishi kaiyo ! :)

Syipak Bonkers said...

kesian. tapi okay je. orang nak tengok isi jek pun. lagi-lagi u. HAKS

Messy Bee said...

: tak pernah main Tamiya pom. haha