Ahad, Januari 23

hari ni jadi entri harijadi

Syukur Alhamdulillah.
Syukur aku layang-terbangkan, sebagai seorang hambaNya.
Aku panjatkan kepadaNya.

Allah S.W.T

Tambah setahun lagi umur aku, dengan izinNya.

Bermakna sudah jadi 27 sekarang. Nombor - nombor yang hampir mencecah 30 puluh ini agak menakutkan. Apatah lagi sebagai seorang jantan. Bermakna juga, tanggungjawab semakin berat, bahu semakin ditekan beban. Mulut sekeliling semakin lantang.

Mak suruh kawin.

Ish, aku dah agak dah. Aku mesti termasuk isu ni jugak. Dah cuba elak dah, starting entri ni je mesti terlajak ke isu ni.

Cukup.

Sebelum apa - apa, aku nak ucapkan ribuan terima kasih. Tak tahu lah macam mana nak ekspres kan penghargaan aku ini dengan perkataan. Penghargaan buat setiap kawan - kawan yang kita suka yang mengucap Selamat Ulangtahun pada aku di Twitter, Facebook dan lain - lain. Jangan kecik hati kalau aku tak balas. Bukan apa, nanti penuh Timeline aku, followers lain menyampah pulak nak baca. Kena faham sikit lah. Terima kasih.

Biasanya aku jarang lah sambut ulangtahun ni. Setakat keluar makan dengan keluarga je. Itu pun dah cukup untuk aku. Entah kenapa memang dari kecik kot, aku rasa birthday ni cuma hari. Hari penambahan umur. Tahun - tahun lepas dah berapa kali aku asyik terlupa pasal birthday sendiri. Kerja punya pasal. Bila otak dah fokus dekat kerja, hidup personal pun aku dah tak pandang.

Tu yang syok tu.

Tapi tahun ni aku terkejut! Terkejut sebab aku orang kejutkan aku! Wah, nasib baik tak pengsan!

Mana ada orang buat kejut - kejut macam ni woh sebelum ni. Bahaya betul. Tak tahu macam mana nak react. Apa pun, aku nak ucapkan terima kasih yang gila babi dekat 'awak'. Awak ni suka kejut - kejutkan orang lah.

Habis dia plan dengan kengkawan, menyorok kat rumah aku. Mak aku pun bersekongkol dengan dia. Elok lah tu.

Thank you so much awak.

Thank you jugak kengkawan tukang kejut. Cis!

Aku harap, apa yang aku rancangkan tahun ini, menjadi semuanya. Walaupun aku tahu bukan semua yang kita rancang akan jadi, tapi biar sekurang - kurangnya kita usaha sampai ia hampir jadi. Jadi?

Siri menulis aku tergendala sementara, kerana terlalu sibuk dengan kerja. Itu yang buat aku murung sikit kebelakangan ini. Minda dah dipenuhi dengan kerja dan jadual. Tapi aku tetap cuba untuk tenang. Sampai dapat. Insyaallah.

Dan 28 haribulan ni, ada projek kat Carrefour Wangsa Maju. Korang dah tahu? Ke nak tunggu next entri?

78 ulasan:

Mi Ss KaLeKaLe berkata...

harijadi awak sama dengan saya ..hehe selamat hari jadi eaaa ...

izz sue berkata...

Happy Birthday :)

qeen berkata...

selamat hari lahir! :)
ehem2. sape 'awak' tu?haaa.
:D anyway,semoga pjg umo,murah rezeki n dapat jodoh yg baik2 oke?
aminn :)

wannurfazrini berkata...

hoyeahhh . dah tuaaa tp muka nmpak muda / happy birthday ZA :D

aLya berkata...

selamat hari lahir.
semoga panjang umo n murah rezeki n cepat2 dapat siapkan penulisan 2.
semoga hepy gak nga 'awak'.hehe :)

azwa berkata...

huh...beshnye!!
moga awak sentiasa bahagia hendaknya...umor dah meningkat!tahniah..happy befday ZA..have a blast

Cik Esah berkata...

selamat hari jadi....
semoga apa yang di usahakan untuk perkara yang hendak jadi itu tercapai....*_*

mizzbutterfly berkata...

happy bufday..semoga dapat kawen dgn "awak" tuh..heheh tahi..kena keja kat carefour wangsa maju kan..keje amal kan..all da besh!!

nama.aku.lynn berkata...

happy besdayyy~
this is nice 'awak'..haha.

p/s:smga pjg umo+mrh rzki+suksesss slalu+dpt jodoh cpt n jgn lpe jmpt ktorg2 kt sini ea..hihi~

Nur berkata...

wah awak tuh sape...hahaha...ehem2...tak lame lagik capaila impian mak tuh..ngeh3

miszcula berkata...

happy belated birthday!!!

~~aKoO~~ berkata...

xtau pon biler bufday kamu..
tp sbg shbt kt blog..
slmt ari lahir..
*dh blh kawen klu 'awak' tuh sudi..yer dak??hehe

DiriKu berkata...

Selamat hari jadi!!:D

Wuucin Kimora berkata...

Selamat Hari Lahir yg ke 27..00ps!
All da best 2 u ;D

marina anakcikbob berkata...

happy besday...
kita berkongsi bulan n horoskop yg sama..hehe..

ecadwinkyasha berkata...

happy bday *-*

adiakbar berkata...

besday2!

MaMaikah? berkata...

ohh.. sapekah "awak" awak?? anyway, happy birthday en zahiril adzim!

Hazirah Hamid berkata...

Selamat Hari Lahir Zahiril :)

AntyOlip berkata...

wah...hr tuh "b"..hr ni "awak"..
weh..siyez nk taw sape nih..
cpat2 la gtaw...

LORD ZARA 札拉 berkata...

hehehe.

selamat ulang tahun bro.

walaupun dah tulis di Twitter, aku tetap nak wish lagi sini.

next time, jom, downhill sama2~
XD

Syahirah Tahir berkata...

selamat hari lahir... semoga umur yang ada dipenuhi dengan sebaik mungkin dan diberkati Allah. Moga Allah mempertemukan awak dengan jodoh yang solehah.. Aamiin.. Ceria-ceria selalu! ^^,

bareessence berkata...

happy birthday. semoga sentiasa diberkati dan dipermudahkan urusan =)

zubect berkata...

hpy bfdy
hope that ur career berjalan dgn lancar...
dan Allah memberkati kehidupan anda

Umii | Mohammad berkata...

slamat hari lahir..^^

Luna berkata...

happy birthday!!

Rara berkata...

happay birthday ZA!

cindir-rela berkata...

za!!!

selamat hari lahir:)

moga 2011 mendatangkan rezeki yang baik-baik sahaja untuk kamu!

cute1986 berkata...

~awak itu mesti sangt special kan..hahah happy besday~

pingukuning berkata...

selamat hari tuo brother..tua dr ak..hihihi..truskan usaha yer,ak suka..:)

MAKCEK bukan NENEK berkata...

ehem ehem awak awak .
small matter lah . awak kan suka kejut2 suprise2 nih .
kehkeh .

*selamat hari lahir bro .
cepat2 ah kawen wey . tapi gila ah aku mmg minat ngan ang bro .6progresif best bila ada hang .heheh

Lurunna berkata...

selamat hari lahir!

아가씨 Dina Dior berkata...

zahiril adzim tolong ingatkan aku..*follow u* :)

ento|put berkata...

selamat ulang tahun ZA..
number is just a figure..
maka, jgn terasa anda tua atau terlalu tua..always young at heart ya~!! enjoy urself n ur 'awak'..May Allah Bless.

gadisBunga berkata...

selamat hari lahir. semoga terus berjaya.

tomorrow is my birthday pulak. tak sangka kita sama zodiak. :)

kEBayA SeNDaT SePaTu MeRaH berkata...

hepy burfday...

tp muke tetap macho woo~~

yatie chomeyl berkata...

selamat hari tua..eh silap2, selamat hari jadi. smeoga pertambahan usi asemakin mematangkan fikiran.

pssssstt, bila nak kahwin? :P

Idy berkata...

selamat hari ulangtahun :)
dengan ucapan semoga apa yg dihajati dapat dilaksanakan..:)

Ann berkata...

hepi beday ZA.........smg makin maju dan maju dan berbahagia ngn mereka yg tsyg.....

nadiKU berDetik Meluahkan seGalanya Disini berkata...

happy besday...semoga impian menjadi kenyataan... :)

bootunque berkata...

Hepi Besday...semoga panjg umur n murah rezki dan jugak dpt jodoh yg terbaik cepat2...

faten berkata...

epy bufday yup!

Si AhLi SiHiR berkata...

hapy bday...wish u all da besh & may allah alwiz bless u..ameen

Encik Tikus berkata...

saya nak wish lagi dekat bro, selamat ulang tahun yg ke 27!

ohh pasal event Hero Malaya itu hari saya dah baca dekat surat khabar.

Tapi rasanya bro patut buat entry pasal nie kot takut ramai yang tak perasan kan =)

Qashilla*Yaya*Qash berkata...

haha.happy big day to u bro.pasal birthday ni.aku make prank today to all my fb's friends n all my friends kt sini *shhhh..rahsia.mereka masih tidak tahu lagi*.semua tertipu.aku rasa esk pagi baru aku bgtaw kt semua.kot2 ada orang nk belanja makan ke bg hadiah free2 je ari ni kn.jahat kn aku?next entry aku akan update la psl pedajal aku ari ni.ada apa 28hb ni kt care4?jam berapa?

Fateen Insyirah berkata...

bro Zahiril . Semoga sukses selalu :)
Selamat Hari Lahir .

'Untuk kawan yang kita suka'

APi berkata...

tweeter dah..
fb dah..
sini pulak..
bufday to happy u bro..^^

Tanpa Nama berkata...

'awak' to adakah si gadis yang bawakan tiket? hehee

ishiko berkata...

ngaaa... hepy belated bufday!!!

http://ishikosworld.blogspot.com/2011/01/119-mari-manjakan-diri-dengan-mary-kay.html

Adda berkata...

happy birthday ! :)

athirahMedan berkata...

Selamat hari penambahan umur :)

muahahaha.. berkata...

happy birthday!!!!
cpt2!!mak suh kawen..hehe

DyanaYunus berkata...

happy birthday! wah, siapa lah 'awak' tu? ;) jaga diri. nak next entri!

EPiToMe berkata...

selamat hari tua,,,dah nak kawen ngan 'awk' ye,,,smoga berbhagia..=)

nadiah izahar berkata...

finally hee :)
siapakah orang yang dimaksudkan "awak" itw? haha
:)

aidakmal berkata...

happy birthday.semoga sentiasa diberkati ALLAH ;)

cEro berkata...

soalan maut mak yg membunuh jiwa...
hahahah

alin berkata...

Happy birthday :)

mizz' Rainbow berkata...

happy birthday..||:)

day berkata...

selamat hari jadi..:))

mia kaftiya berkata...

ohh.. itu ke kejutan yang "awak" awak buat.. i see...

:p..

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Happy Birthday, ZA! :D

Izzati berkata...

owryte! happy birthday ZA!
May have a blast! *^_^

Tanpa Nama berkata...

selamat ari jadi :)

bLueSpeCky berkata...

sweet sgt 'awak' tu..comel :)

happy birthday:)

Emi Syamimi berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
zainatul abu bakar berkata...

happy birthday!! May Allah bless u..

Anisah Zahorin berkata...

happy birthday bro~
May Allah bless you..dah makin tua besar tanggungjawab tu..pada keluarga,agama dan bangsa juga negara..hehe~
harap2 lepas ni bro will be a better person...
pasal kat carrefour tu ada baca abang sulong bro tulis kat surat khabar... kan best kalau saya dapat join kat sana..memg teringin nak jumpa pak nil..

apa pun..good luck and all the best..
hidup kerana Allah mati pun kerana Nya..moga zahiril adzim mencapai matlamat hidup..assalamualaikum.

B berkata...

Happy Bornday Zahiril Adzim. May God bless you, always. :)

hacimun berkata...

hepi bday tuan belog,

happy2 selalu!

bukan apa.nak tolong ingatkan je hihi

AiNuL berkata...

hepy bufday!!
moga panjang umur murah rezki~
may Allah bless you!

eila berkata...

selamat ari jadi :)

Fathiha Zainal berkata...

Salamat hari jadi ZA! Moga pjg umo n murah rezeki! :)

chEntA berkata...

happy birthday!

Perjalanan hidupku... berkata...

walaupun dah lambat, sy nk wish gak..
hepi belated befday.. wish u luck in ur life, hepi alwayz n cheer....

aen zahari berkata...

eppy belated bfday yurgh...

Tanpa Nama berkata...

Jelesnye dengan 'awak'!

Tanpa Nama berkata...

terkejut? melatah x? :D